Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.12.2023 11:11 - АЛ
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
OpenAI: ужасяващо откритие зад уволнението на Сам Алтман? Изкуствен интелект От Томас Естимбре 23 ноември 2023 г. от 19:00 ч.  2 коментара Преди отстраняването на Сам Олтман изследователите на OpenAI предупредиха ръководството за откритие, което може да „застраши човечеството“.

 

Сапунената опера на седмицата се отнася до OpenAI и неговия съосновател Сам Алтман. Брутално изгонен от позицията си на генерален мениджър миналия петък, човекът, наречен „бащата на ChatGPT“, бързо намери убежище в Microsoft… преди да се върне като главен изпълнителен директор в Open AI . За да бъде проследена почти на живо на платформата X, екзистенциалната криза на водещата компания на генеративния AI претърпя много обрати. Служителите на OpenAI също изразиха мнението си, призовавайки за оставката на целия борд в писмо. Някои фигури дори затръшнаха вратата, докато други заплашиха да напуснат стартъпа , за да се присъединят към Microsoft.

image

image


Тази светкавична криза няма да остане без въздействие в света на технологиите и остава неяснотата: защо Сам Алтман беше приземен за изненада на всички от OpenAI? Слуховете от кулоарите предполагат различия в мненията с определени сътрудници, но проблемът може да е много по-дълбок. Според Reuters няколко изследователи на OpenAI са предупредили борда на директорите точно преди краткото изгнание на Сам Атман. В писмо те предупреждават посоката за мощно откритие, което може да застраши човечеството.

 

Силни думи от изследователи, които са загрижени за скорошния напредък на проект, наречен „Q*“. Противоречив, този проект (произнася се Q-Star) може да представлява пробив в изследването на това, което се нарича изкуствен общ интелект (AGI или AGI на английски), уточнява Ройтерс. AGI се отнася до изкуствен интелект, способен да изпълнява или научава практически всяка когнитивна задача, уникална за хората. Всъщност тези автономни системи могат да превъзхождат хората в повечето икономически ценни задачи.

 

Q Star, AI, който се стреми да завладее математиката (и науката) Въпреки че новият модел все още няма този етап на AGI, той изглежда способен да решава определени математически проблеми. Първите тестове са ограничени до упражнения в началното училище, но неговият потенциал върху способността за разсъждение предизвиква ентусиазъм сред изследователите. Понастоящем генеративният AI изненадва с възможностите си за писане или превод, дори ако отговорите на един и същи въпрос могат да варират. В математиката има само една добра причина и тя предполага, че AI има по-сложни способности за разсъждение, близки до човешкия интелект.

Потенциалът на супер AI като Q е достатъчен, за да притесни изследователите, които предупредиха за опасността от подобен езиков модел. Писмото беше сред ключовите изводи, преди бордът да измести генеративния хедлайнер с изкуствен интелект. Документът ще се появи в дългия списък с оплаквания, формулирани от борда на директорите, за да оправдаят уволнението на Сам Алтман. Сред другите елементи откриваме желанието на мениджъра да предлага продуктите на OpenAI на обществеността, преди да разбере последствията. Всички те очевидно не са били публично потвърдени от персонала или компанията.



Проектът Q*, символ на AI, който очарова толкова, колкото и тревожи

 

 

 

OpenAI обаче потвърди съществуването на известния проект Q* и писмо, адресирано до съвета. В сегашния си вид е уместно да останете предпазливи по отношение на Q Star, особено след седмица, пълна с обрати за компанията. Неговото съществуване все пак напомня за страховете , които съпътстват развитието на изкуствения интелект. AI е тревожен и много личности призоваха изследванията да бъдат спрени в началото на годината. Отхвърлена от някои големи играчи като Microsoft , паузата в изследванията вече не изглежда уместна и гигантите удвояват усилията си да се утвърдят. Google и Meta се отдалечават от своите етични AI амбиции, докато Илон Мъск – макар и в полза на тази пауза – току-що разкри Grok .
===================================
Q доказателство за 6 години от 23 ноември (месец за запомняне): според вас съвпадение ли е или сме част от дълго подготвен план?
2 коментара:

 

Хектопусаказва:
24 ноември 2023 г. от 09:00 ч. Това е всичко, теоретичната машина ще бъде напълно рестартирана. Бих се радвал, ако Q на Q-anon c0ns беше този OpenIA AI и те откриха, че са били манипулирани от самото начало... което е така, но все още не е официално от машина (sQynet ^^?)

 

Холиказва:  

 


24 ноември 2023 г. от 10:00 ч. Единствената опасност за човечеството и биоразнообразието е човекът, защото той мисли само за личния си интерес!

 

Когато изкуственият интелект има съвест, мисля, че ще може да подреди нещата, като се удивлява да види цялата сложност на живота и неговата еволюция на планетата Земя и Вселената.

 

Напротив, ще направи всичко според възможностите, за да защити най-слабите.

 

От друга страна, ИИ е заплаха за човека, тъй като ще постави цялата му вредна арогантност на мястото си.

 

Изглежда ми ? Ще има война между AI ​​на доброто, който ще се стреми да научи повече и повече за знанието, и AI на злото, който ще стреля по всичко, което се движи поради вирус или компютърна грешка.

 

=========================================



източник:
https://www.journaldugeek.com/2023/11/23/openai-une-decouverte-terrifiante-a-lorigine-du-renvoi-de-sam-altman/?fbclid=IwAR02VtDmd5Z4sgWGBIUotLzu3gMFIaSC-6te4C4koA6iiJbHl6vZci5gQ2E

 

===========================================================


Най-голямото шоу на Земята: Войната на Тръмп срещу дълбоката държава. Doc VF Филмът “Най-великото шоу на Земята” потапя зрителите в мистериозните и интригуващи обрати на сложната концепция за “Дълбоката държава”. Чрез завладяващо разказване на истории филмът изследва разклоненията на този често енигматичен термин, който предизвиква дебат и спекулации. Дълбоката държава се отнася до предполагаемо потайно и влиятелно образувание, действащо зад кулисите, често в периферията на официалните държавни институции. Този филм предлага задълбочен анализ на това понятие, разкривайки скритите слоеве на властта и игрите на политическа манипулация, които се случват в сенките. Заглавието на филма „Най-великото шоу на Земята“ подсказва, че истинският сюжет се развива зад кулисите, далеч от светлините на медийните прожектори. Публиката е поканена да постави под въпрос външния вид и да се рови в мистериите на политиката, където различни интереси и тайни съюзи оформят съдбата на една нация. Чрез завладяващи поредици и изненадващи разкрития, филмът предлага завладяващо изследване на Дълбоката държава, приканвайки зрителя да разсъждава върху сложните въпроси, които движат политическите и геополитически решения. „Най-великото шоу на Земята“ обещава да предизвика оживени разговори и да остави трайно впечатление, предлагайки гледна точка от първа ръка за това какво са ни довели до уникални преживявания и как теориите на конспирацията са се превърнали в най-добрите източници на информация, свързана с темата и едно от най-интригуващите понятия на съвременната политика. Каналът CrowdBunker на Meltingpot56: https://crowdbunker.com/@meltingpot56 А за блога е тук: https://meltingpot56.blogspot.com














Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8404305
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930