Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.07.2022 00:01 - ОТНОВО....за Планетарните проблеми
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1204 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 20.07.2022 02:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
и относно тъпите коментари на досадниците в блога Добродан и Джулайна!!!

Изглежда, че Русия изгражда лазерна система за „заслепяване“ на спътниците на противника
Това разкрива доклад на The Space Review.
И явно не е единствената нация, която работи по подобни проекти!! =======================================
и както казва ,,умната Джулайна"...преведете си линка сами...:)))
защото тя бръмчи около Пескара да намери Мара и няма време дори да спи:))))

аз преведох само вторият линк долу:

https://www.wired.it/article/russia-sistema-laser-anti-satelliti-avversari/?fbclid=IwAR1YDonEEZtZ1MtoAvI45X1qcf_BwYnCxsZ5X43jSO17Vw5XEIAHsjco-q8
===================================================
 В продължение на 40 години Lockheed Martin проучва, проектира, разработва и улавя електромагнитна енергия и повишава силата си, за да създава иновативни решения за насочена енергия. Разработихме лазерни оръжейни системи, радиочестоти и други технологии за насочена енергия за въздушни, наземни и морски платформи, за да осигурим достъпна алтернатива за противодействие. Ние отговаряме на критични нужди като точност, мобилност, размер, тегло и мощност (SWaP), охлаждане и минимални съпътстващи щети.

image


image

https://news.lockheedmartin.com/
2017-11-06
видео:
-Lockheed-Martin-Receives-Contract-to-Develop-Compact-Airborne-High-Energy-Laser-Capabilities

превод-мой

Lockheed Martin SHIELD-OPSEC

Lockheed Martin помага на Изследователската лаборатория на военновъздушните сили да разработи и усъвършенства високоенергийни лазерни оръжейни системи, включително високоенергийния лазер, изобразен в това изображение. 
Кредит:
Изследователска лаборатория на ВВС


======================================
 
Вашингтон , 6 ноември 2017 г. / PRNewswire / -- Изследователската лаборатория на военновъздушните сили (AFRL) отпусна на Lockheed Martin (NYSE: LMT) 26,3 милиона долара за проектиране, разработване и производство на високомощен фибровлакнест лазер. AFRL планира да тества лазера на тактически изтребител до 2021 г. Договорът е част от програмата на AFRL за самозащита на високоенергийни лазерни демонстратори (SHiELD) и е важна стъпка напред в съзряването на защитните въздушни лазерни системи.

„Lockheed Martin продължава бързо да усъвършенства лазерните оръжейни системи и технологиите, които ги правят възможни“, каза д-р Роб Афзал , старши сътрудник по лазерни оръжейни системи в Lockheed Martin. „Демонстрирахме нашата способност да използваме насочена енергия, за да противодействаме на заплахи от земята и очакваме бъдещи тестове от въздуха като част от системата SHiELD.“Програмата SHiELD включва три подсистеми:

  • SHiELD Turret Research in Aero Effects (STRAFE), системата за контрол на лъча, която ще насочи лазера към целта
  • Laser Pod Research & Development (LPRD), капсулата, монтирана на тактическия изтребител, която ще захранва и охлажда лазера
  • Лазерни подобрения за следващо поколение компактни среди (LANCE), самият високоенергиен лазер, който може да бъде обучен върху противникови цели, за да ги деактивира

LANCE е проектиран да работи в компактна среда и като такъв екипът на Lockheed Martin се фокусира върху разработването на компактен, високоефективен лазер в рамките на предизвикателни ограничения по размер, тегло и мощност.

„По-рано тази година доставихме лазер от клас 60 kW, който да бъде инсталиран на наземно превозно средство на американската армия. Напълно ново и различно предизвикателство е да поставите лазерна система в по-малка платформа за тестване във въздуха. Вълнуващо е да видим как тази технология узрява достатъчно, за да се вгради в самолет", каза Афзал. „Разработването на високомощни лазерни системи като SHiELD показва, че технологиите за лазерни оръжейни системи стават реални. Технологиите са готови за производство, тестване и внедряване на самолети, наземни превозни средства и кораби.“

Lockheed Martin има повече от 40 години опит в разработването на лазерни оръжейни системи. Договорът LANCE използва технологични градивни елементи от вътрешни проекти за научноизследователска и развойна дейност, включително системата ATHENA и лазера ALADIN , както и договорен опит, придобит от програми като програмата на американската армия Robust Electric Laser Initiative (RELI) .

За повече информация посетете: www.lockheedmartin.com/directedenergy .

Относно Lockheed Martin

Със седалище в Бетесда, Мериленд , Lockheed Martin е глобална компания за сигурност и аерокосмическа дейност, в която работят приблизително 97 000 души по целия свят и е основно ангажирана в проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддържането на модерни технологични системи, продукти и услуги.

гледайте поне картинките,умници!!!

https://www.lockheedmartin.com/en-us/capabilities/directed-energy.html
===========================================================












Гласувай:
7



1. dobrodan - Гледай сега, госпожа:),
20.07.2022 04:25
Изглежда, че Русия...".... и т. н....
Следва похвално слово за Локийд
Мартин...
Къде е Русията!?
Дайте си ни Русията!
С Тръмп начело и канадската императорка!
На бог Путин ще му оставим Украйна, той хубав човек:).
Нали?
цитирай
2. mileidi46 - Гледай сега,г-н добродане!!!
20.07.2022 21:45
dobrodan написа:
Изглежда, че Русия...".... и т. н....
Следва похвално слово за Локийд
Мартин...
Къде е Русията!?
Дайте си ни Русията!
С Тръмп начело и канадската императорка!
На бог Путин ще му оставим Украйна, той хубав човек:).
Нали?


Че си ,,ограничен" в рамките на твоето ,,кредо"си е твой проблем,не е мой!!!
Не пиша тук от 18 години ,за да се доказвам некому,или да се радвам на коментари!!! Това е моя страница ,мой профил и аз пиша за себе си,по точно да събирам информация за себе си,защото съм си любознателна,,конспираторка" и не вярвам на никого !!!Не харесвам никого и винаги проверявам информациите с които ни заливат от както се помня!!!През живота си не съм гласувала за никого и няма да гласувам.Имам само себе си и децата ми,които ме интересуват!!!Тяхното бъдеще и настояще!!! Изведох децата си преди 20 години от България защото знаех,какво ги очаква и сега са щастливи и богати..Но..времената се промениха .Нормално е!!да се притеснявам за много неща непредвидими и за тяхното бъдеще нали???...Но това е само мой проблем!!!

Относно Тръмп...не се притеснявай.той си и играч и е милиардер ,а дали му пука за човечеството предстои да видим!! Няма друг избор.
Путин е друга история.Не ме интерсува ,но човек трябва да е много тъп,за да отрича всичко,което той направи за Русия!!!! Той е перфектен стратег,затова всички ги е страх от него и го искат мъртъв.Очевадно е,че имат тайни с Тръмп! Ние не сме тези,дето ще му оставим Украйна!!!Той знае какво му трябва и ще си го вземе!!На всяка цена,защото руснаците са друго тесто хора,но трагедията е ,че светът е вече много ,,смесен" и много прост...и елементарен.Мое мнение.Живяла съм 5 год в Харков.Познавам манталитета им отлично.
Най-добрият народ за мен са африканците.Била съм там и знам.Весели и добродушни..танцуват и пеят. Бедни са...

Относно това,което публикувам тук,вече казах.Превеждам това ,което интересува мен !!!Не давам акъл на никого и не искам ничие мнение !!!Всеки сам да си прави изводи и да прави сметка
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8371730
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930