Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.03.2020 23:07 - ПРИЗРАЧНИ КИТАЙСКИ ГРАДОВЕ
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КИТАЙ ПРЕВЗЕМА ТИХОМЪЛКОМ АФРИКАНСКИЯТ КОНТИНЕНТ!!ЗАЩО,НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ДОСЕТИТЕ....

 Въпреки огромното количество непродадени апартаменти, Нова Сидаде де Калимба е само един от многото градове  „призраци“, които Китай изгражда в цяла Ангола и на африканския континент. През последните десет години Китай изпомпа милиарди евро и тенденцията не показва най-малкия знак за забавяне. В този момент въпросът е прост: защо китайците са толкова заинтересовани от африканска територия?

Китайските жилищни блокове работят усилено в Африка . Нова Сидаде де Калимба е модерен африкански град, построен от китайски инвеститори в Ангола и състоящ се от около 750 осеметажни сгради.

В плановете на инвеститорите градът трябваше да събере около 500 000 жители, но смущаващ филм показва как дивата китайска урбанизация рискува да създаде първия "град-призрак" в Африка. Цената на операцията е около 2,5 милиарда евро, но това е само част от реката пари, която Китай инвестира в Африка.

Построен в покрайнините на Луанда, столицата на Ангола, Нова Сидаде де Калимба, в допълнение към 750 блока апартаменти, тя има дузина училища и повече от 100 търговски помещения, но няма жители! Как така? Изглежда, че цената на апартамент е около 90 хиляди евро, прекалено висока цифра в сравнение с оскъдния среден доход на местното население, което все още живее в бедняшките квартали.

Както се съобщава в " Дейли мейл ", в цяла Африка се раждат многобройни "Чайнатаун" - от Нигерия до Екваториална Гвинея, Чад, Судан, но също така и в Замбия, Зимбауе и Мозамбик. Накратко, Китай смята черния континент за решаваща инвестиция за бъдещето, затягайки истински сцепление с неоколониалния вкус на континента, който може да превърне Африка в сателитен континент в бъдеще.

„Китайците са навсякъде“, казва Тревър Нкубе, важен африкански бизнесмен с редакторски интереси от целия континент. "Ако в миналото британците бяха наши учители, то днес китайците заеха своето място."

В този момент е законно да се запитаме дали мистериозните градове-призраци наистина са предназначени за африканците. Според международни анализатори вече не е мистерия, че китайските владетели смятат Африка за единственото решение на проблемите с пренаселеността и предстоящия недостиг на природни ресурси.

Китайците представляват една пета от земното население и са гладни за храна, земя и енергия. През последното десетилетие потреблението на петрол се увеличи 35 пъти, а вносът на стомана, мед и алуминий поглъща около 80% от световните доставки.

Китайското население на практика се е утроило през последните петдесет години, от 500 милиона индивида до 1,3 милиарда. Именно поради тази причина правителството на Пекин стартира политическата програма „Един Китай в Африка“, нещо като национална лотария за напускане на страната и заселване на нов континент.

В пълна небрежност по света потресаващите 750 000 китайци вече са се преместили в Африка през последното десетилетие. Стратегията беше внимателно разработена от китайски служители, които прецениха, че Китай трябва да изпрати 300 милиона души в Африка, за да реши проблемите с пренаселението и замърсяването.

Китайският аванс изглежда неудържим: посолствата и новите търговски пътища се отварят между двете страни, докато новият китайски елит, заселен в Африка, започва да се забелязва по целия свят, купувайки скъпоценни предмети в бутиците, карайки изключителните си BMW и Mercedes и изпращане на децата си в изключителни частни училища.

Лошите африкански пътища все повече са задръстени с китайски превозни средства, които изпълват африканските пазари с нискотарифни продукти. Дрехите, продавани на пазарите на континента, сега почти винаги носят думата „Произведено в Китай“.

Хиляди километри железници са построени от китайците, за да транспортират милиарди тонове незаконно нарязан дървен материал: девствени гори са унищожени, за да покрият нуждите на Китай от дървен материал, което е еквивалентно на 70% от цялата продукция в Африка. Освен това територията е изкормена за добив на диаманти и злато.

Гигантските китайски мини са пълни с африкански „роби“, които извличат ценни минерали за по-малко от 1 долар на ден. В Ангола правителството реши, че 70 процента от обществените работи трябва да отидат на китайски компании, повечето от които не работят на анголски персонал.

image

image

Но колонизацията е не само икономическа, но и културна: многобройни културни центрове, финансирани от китайската държава, наречени „Институт Конфуций“, изникват в цяла Африка, с цел да научат местното население как да правят бизнес на мандарински език и стил и кантонски.

В допълнение, ексклузивни ресторанти, предлагащи само китайска храна и където чернокожите не са позволени, изникват на всяко кътче на континента.

Много висока цена за Африка
Съществува зловещ аспект на това китайско нашествие, твърде висока цена, която африканското население да плати. Китай има интерес, inter alia, да разпалва граждански войни между африканското население, като по този начин продава оръжие на стойност милиони долари, произведено от китайски компании.

Разбира се, всичко това се случва в сътрудничество с корумпирани африкански лидери, които след придобиването на независимост от колониалните сили на белите, Великобритания, Франция, Белгия и Германия, с удоволствие правят бизнес с Китай с проста цел: парите!

Ако демократичните правителства на Запад изглеждат много по-настоятелни да искат от Африка демократични реформи и необходимостта от повече "прозрачност" при използването на парите (дипломатически условия, за да не позволят на диктаторите да джобят милионите, предназначени за населението), китайците те са много по-спокойни по въпроса, решавайки да поискат око, понякога дори и двете, в сравнение с реалната употреба на парите от африканските правителства.

Поведението на Китай храни само рак на корупцията. Търпение, ако се храните с бедност на континент, в който живеят 800 милиона души в екстремни условия на мизерия.

Китайците обаче отхвърлят подобни критики. За тях, според техния прагматичен скакалков дух, Африка е само ресурс, който трябва да се експлоатира, докато трае, а не място за гарантиране на човешките права. Не е изненадващо, че това отношение е добре приветствано от африканските диктатори.

Но това, което жителите на този прекрасен континент, където са се появили първите хоминиди от Голямата рифтова долина, имат остра нужда от напредък и китайците не са тук за това. Тук съм, за да ограбя страна, богата на пространство и природни ресурси.

Кога ще приключи хищничеството? Докато Пекин намери предимство: китайците няма да спрат, докато в Африка няма повече минерали или петрол, които да бъдат извлечени. След векове на болка, война и глад, Африка определено би заслужила по-добро.

Източник: ilnavigatorecurioso.it
image


image

image

image

image

image

https://www.jedanews.com/citta-fantasma-angola-africa-cina/?fbclid=IwAR1WnTLgBDtWv_VwTtcHwiZXY9LaLwRbWqvA3YCaQ0zU1fB9r7RPj-iFq98


https://www.youtube.com/watch?v=bFdPWPS_zco












Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8371730
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930