Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2023 23:16 - “КЕРОСИНОВИЯТ ДЪЖД”
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1375 Коментари: 11 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 Нова технология и тактика за сваляне на дронове ( но не по- евтини от 30 млн  $ US ).

За съжаление свалянето на дронове по този безпрецедентен начин се оказва напълно неекологично, заради което американската страна е отправила официален протест към РФ, в който е изразило недоумението си от агресивните действия на руските ВКС, проявили изключителна наглост да атакуват по такъв агресивен начин миролюбивите изразители на най-доброжелателни послания спрямо такъв агресор като Путин и неговата клика.

Но това, което се случва, е напълно в стила на руската имперска политика, още повече толкова непосредствено близо до границите на САЩ. 

Разбира се, акцентът не е върху това къде точно се случва въпросната случка, а какви са последствията от необмислените и непрофесионални руски простъпки, заплашващи екологичното равновесие в района на Черно (Бяло, Синьо, Червено …) море, както и населенията на толкова изявени миролюбиви държави като РБ, РР, USA, и пр.…

“ Представете си ако такъв дрон би се появил около Вашингтон или Ню Йорк - каква би била реакцията …”-  (с изключени транспондери, в зона в която има обявени нарочни предупреждения и пр.) 

 

MQ-9 Reaper (от англ. — « жътвар »; ( с намек на поетичното “Grim Reaper” — « косач на вечния мрак», тоест смъртта) — модулен разузнавателно-ударен БПЛА, разработен от компанията General Atomics Aeronautical Systems (подразделение на корпорацията  General Dynamics)  на въоръжение във ВВС САЩ, ВМС САЩ  и Британските Кралски ВВС.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков изрази недоумение във връзка с изявленията на Вашингтон, че руските изтребители са действали неекологично по отношение на американски дрон над Черно море и посъветва американската страна „да не лети там, където не е необходимо. "

"Защо не е екологично? Може би, ако не летеше натам, накъдето не трябваше, тогава всичко щеше да е екологично", казва Песков , отговаряйки на американските обвинения за „неекологично“ падане на американския дрон.

image

 

Съединените щати заявиха по-специално, че руските самолети "неразумно са изсипали гориво" върху дрона, което е замърсило морето.

 image

 

Междувременно се съобщава от официални източници :
( https://colonelcassad.livejournal.com/), че радушно посрещнатия дрон е намерен от Черноморския флот на РФ на дълбочина 900 м. и е организирана охрана на района преди изваждането и добронамереното му предаване на американските му притежатели, за да не се притесняват за загубата. 

 

Въпросната иновация не е кой знае каква новина, тъй като отдавна вече е изпробвана и прилагана преди доста години от изобретателя  Василий Цимбал  и даже си има и название:Керосинов душ.

 

image

 

Август 1987 г 😀Пилотът Василий Цимбал е преместен в 941-ви изтребителен авиационен полк на ПВО, базиран близо до Мурманск на летище Килп-Явр.

 

Прехвърлен е от Далечния изток с официалната формулировка "за дисциплинарно нарушение".

 

Какво е извършил?

 

Японски патрулен кораб с няколко хеликоптера - (почти неофициален самолетоносач), пресича границата между неутрални води и територията на СССР.

Потомците на самураите обаче нямали  късмет,В небето се реел  самолетът на Василий. Горещ и изобретателен.

 

След като направил няколко захода на ултра ниска  височина над самурайския кораб, той се  убедил, че неканеният гост няма желание да промени курса.

 

Как се постъпва с неканените гости? Коректно, учтиво и разбираемо- трябва да им се покаже изхода.

 

След като се издигнал по-височко, Василий обърнал самолета и започна да пикира  към японците.

  image

Японците се стреснали, считайки, че пилотът е получил заповед да ги атакува.

А Цимбал с крейсерска скорост се понесъл на 5-6 метра над палубата и въздушният поток буквално издухал единия от хеликоптерите във водата.

 

Но ако е гарга- да е рошава!
В ефир той произнесъл фраза, разбираема на всички езици. Не е твърде прилично да се преведе точно, въпреки че и Лавров веднъж го поднесе на публиката с леки нюанси.

image

 

Завуалирайки в рамките на приличието ( доколкото е възможно), произнася Василий -писец котёнку…”

 

Японците обръщат кораба на 180 градуса и потеглят с пълна скорост. 

 

Ами Василий?

Съвсем нищичко, само докато японският кораб все още се намирал във водите на Съветския съюз, Василий изработил любимия си номер като предупреждение на изпроводяк.

 

Прелитайки над провокатора, Цимбал включил източването на гориво и залял воините от страната на изгряващото слънце с керосин.

 

Заради неекологичната си простъпка, летецът е командирован да служи в другия край на СССР - Колския полуостров, Мурманск.

 

Но и северът не бил в състояние да охлади горещата глава.

 

Освен това край Колския полуостров по това  време е било доста неспокойно - американските и норвежките самолети  на НАТО летят там, сякаш са у дома си, по няколко пъти на ден навлизат в съветското въздушно пространство, а самолетоносачите, откъдето излитат тези самолети, кръстосвали най-безцеремонно Баренцово море.

 

Септември 1987 г. Василий отново е на бойно дежурство. Дързостта на янките го кара да си пожелае нещо съкровено - да наказва. Но в името на световния мир на Цимбал му  остава да прилага само  добрия си стар трик - “керосиновия дъжд” ! И отново го прилага .

 

Трикът помага, провокациите осезаемо намаляват.




Тагове:   забавление,


Гласувай:
9



1. planinitenabulgaria - Само дурак българин, женен за руSSкая може да работи против Родината си.
16.03.2023 23:40
Спомнете си за Иван Илиев, и той като Вас, сега съден за шпионаж в полза ва Путин. Той обаче ичал информация, работил е във Военното ни министерство. Позицията Ви спрямо страната ни е позорна...
цитирай
2. mt48 - Поздравче
17.03.2023 00:10
Мъдростта не винаги идва с възрастта.
Понякога възрастта идва сама...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
17.03.2023 00:12
Не можах да разбера, какво не им харесва на керосиновия дъжд? Предпочитали са напалмов ли? А, ужас е! Зелена трева гори от него, като слама!Не се гаси, освен, ако не легнеш върху нея, да задушиш огъня!
Да си кажат предпочитанията!
А, разбрах! Искат дъжд от евроатлантически ценности!
Да, като порой е, убедихме се Като мокри кокошки сме от него Той бил по- различен от това, което пишат за него!
Измива те основно и никаква кир повече не ти се появява!

Лека нощ!
цитирай
4. nedovolen - Пресвети Борн
17.03.2023 13:19
Коментирах сутринта при наш приятел квг55 в постинг по същата тема. Какво да кажа, да не се повтарям.
Нашите управници, следвани от мЪдиите, искат да ни правят на будали, ама не познаха.
:)))
цитирай
5. born - След като ще си натякваме за кусурите си,
17.03.2023 20:50
planinitenabulgaria написа:
Спомнете си за Иван Илиев, и той като Вас, сега съден за шпионаж в полза ва Путин. Той обаче ичал информация, работил е във Военното ни министерство. Позицията Ви спрямо страната ни е позорна...


Все пак дължа да те осведомя, че неспазвайки негласното уважително правило да не коментираме близките си, Ме предизвикваш да придам гражданственост на факта, че женитбата ти за разлизгана циганка е релевантно логично следствие от гомновозната ти същност, което е съвсем позорно и непатриотично, а и не от ползу рода болгарского. Спирам дотук, ненадявайки се на надеждата да ти вкарам поне мъничко акъл в дъртофелския зачатък на онова, което при нормалните люде се обозначава като мозък.
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First ETHICAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces)

цитирай
6. born - Мъдростта не винаги идва с възра...
17.03.2023 20:59
mt48 написа:
Мъдростта не винаги идва с възрастта.
Понякога възрастта идва сама...


Напълно Съм съгласен с една подобна трактовка, особено след челния комент на поста. В подобни случаи РР казваше : "Ако нямаш акъл в млада младица, не го търси в бяла косица."
Що се отнася до имитационните комплексарси опити за превъплъщения ще ти посветя в удобно свободно време подобаващо посвещение с цел поне основно възпитаване .
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First EDUCATIONAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces)
цитирай
7. born - Не можах да разбера, какво не им х...
17.03.2023 21:06
leonleonovpom2 написа:
Не можах да разбера, какво не им харесва на керосиновия дъжд? Предпочитали са напалмов ли? А, ужас е! Зелена трева гори от него, като слама!Не се гаси, освен, ако не легнеш върху нея, да задушиш огъня!
Да си кажат предпочитанията!
А, разбрах! Искат дъжд от евроатлантически ценности!
Да, като порой е, убедихме се Като мокри кокошки сме от него Той бил по- различен от това, което пишат за него!
Измива те основно и никаква кир повече не ти се появява!Лека нощ!


И Аз съм на мнение, че дъждовете от евроатлантически ценности не измиват кирта, тъй като европророците я прокламират (кирта) като характерен и необходим белег на евроатлантическо здраве.
цитирай
8. born - Коментирах сутринта при наш при...
17.03.2023 21:11
nedovolen написа:
Коментирах сутринта при наш приятел квг55 в постинг по същата тема. Какво да кажа, да не се повтарям.
Нашите управници, следвани от мЪдиите, искат да ни правят на будали, ама не познаха. :)))

Будали винаги е имало, има и ще има.
ПП. Отивам на посочения от Теб адрес за сведение и информирано познание. :)/quote]
цитирай
9. kvg55 - born,
17.03.2023 21:31
На "керосиновия дъжд" във ВКС на Руската федерация му викали "препикаване" на нарушителя.
Практиката сочи, че след препикаването им, нарушителите увяхвали като препикано мушкато.
цитирай
10. born - На "керосиновия дъжд" ...
18.03.2023 22:10
kvg55 написа:
На "керосиновия дъжд" във ВКС на Руската федерация му викали "препикаване" на нарушителя.
Практиката сочи, че след препикаването им, нарушителите увяхвали като препикано мушкато.


Реално погледнато, СССР се държеше доста по-мъжкарски в сравнение с днешната РФ. Разбира се, ВВП се старае да бъде максимално коректен и дипломатичен, но това се тълкува от евроминдилите като слабост и шубе.
Но какво да се прави - светът се променя, а с него и нравите ...
цитирай
11. kvg55 - До 10. born
18.03.2023 23:26
Прав си Свети!
Ама "Съветски съюз" е от мъжки род, а "Руска федерация" е от женски род.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4624676
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930