Постинг
01.09.2014 22:08 -
Кетчуп
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2052 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.09.2014 22:18
Прочетен: 2052 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 01.09.2014 22:18
Хайдеее,почнаха консервите!Както всяка година,така и тази ще си направя кетчуп-най-уважаваното от нашия килер!Отначало си ги правих от домати със семките и кожиците,но тази година реших да подходя по-технично-с новата приставка за машинката!Стана супер!Купувате домати сорт рома,рио гранде или който и да е по-месест продълговат-7 кг,смилате го без семките и след това изпарявате една трета водата от количеството.Ето това е!Сега са нужни подправките-сол-на вкус,обикновено около 1 супена лъжица,захар горе-долу толкова,по-добре е мед дори,1 пакетче млян кимион,суха чубрица фино смляна на вкус,1 пакетче млян чер пипер,ако искате щипка риган,кардамон на прах,ако искате да е лют-малко чили,затваряте в бутилки от сокчета или бурканчета от лютеница и консервирате 5 минути за вакуум на капачката!Приложение-на спагети,на кюфтета,на пилешки пържоли,на пържени картофи,ако останат-в което не вярвам-може и за готвенне!
Няма коментари
Търсене