Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2021 12:49 - Защо кафето ви днес беше горчиво? Няколко отговора
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 894 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.03.2021 12:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Защо кафето ви днес беше горчиво? Няколко отговора  

image

   8 ч. сутринта. Отпивате голяма глътка кафе и грабвате дистанционното. Кафето става все по горчиво. Започвате да се чудите защо. Първи канал - ГЕРБ. Втори канал - ГЕРБ. Трети канал - ГЕРБ. Разтърквате очи. Рано е… Може да ви се привижда. Някак не ви се струва възможно, че вече втори ден в разгара на предизборна битка сутрешния праймтайм е зает от говорителите на властта. А тя (властта) удобно се е настанила в студийните столове в националните телевизии и повтаря мантрата “Отговорност”.  

 4678|02.03.2021

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/zashto-kafeto-dnes-beshe-gorchivo-niakolko-otgovora.html?fbclid=IwAR3BAzJQz1KjVpwhNFKbC8rA3umJbQiloCu-umH4DoiQ6VFp9QUnq7t4Ln8

Инвазията на управляващите в национален ефир продължава съвсем упорито и повдига няколко въпроса. Къде е гласът на опозицията? Започна ли предизборната кампания, при положение, че уж началото й е 5 март? Защо е тая двудневна медийна пропаганда? Защо продължава половин час? Такива неща.

 

В ефира на bTV на кожения стол седна Младен Маринов - бившият ръководител на Министерството на вътрешните работи, който си тръгна от поста в разгара на протестите миналото лято. Той бе една от рокадите в редиците на управляващите, които искаха да потушат общественото напрежение. Младенов си тръгна след събитията край лятната резиденция на Ахмед Доган и масовия протест в района на парк “Росенец”, при който се стигна и до сблъсъци. 


Иначе Младенов обясни - връщал се на политическата сцена след разговор с Борисов. Премиерът му казал, че членовете на партията от цялата страна предложили неговата кандидатура, Младенов обмислил внимателно и… решил. Имал опит и щял да е полезен на системата за сигурност, на колегите си. Той заяви, че влиза от гражданската квота като експерт и не може да си се представи в ролята на депутат.


Някои отговори на Младенов за горещото лято под прозорците на властта и край “Росенец”: 


Бившият вътрешен министър решил да поеме отговорност за събитията край лятната резиденция на Ахмед Доган. Грешка допуснала полицията, която пазила обществения ред и не допуснала “две силно озлобени една към друга групи да се съберат и да се стигне до физически сблъсъци”. 


Отказа да каже имало ли е полицейско насилие на протестите пред Министерския съвет. Младенов смята, че колегите му свършили работата си перфектно. ФрогНюз обаче припомня, че по време на масовите протести през изминалото лято имаше случаи на брутално насилие. Пребит бе и журналистът Димитър Кенаров. 


Младенов коментира и скандала с ОЛАФ и обществената поръчка за покупката на джиповете за МВР. Той не пропусна да посочи - служебният кабинет е променил техническата спецификация на поръчката. 


Хронология на скандала с ОЛАФ може да видите тук.


В ефира на Нова телевизия пък с пропаганда ни облъчи енергийният министър Теменужка Петкова. 


Правителството постигнало много сериозни резултати в рамките на мандата си. Първият, който успя да завърши. 


“Ние от ГЕРБ изпълняваме ангажиментите, които сме поели пред българските избиратели. Опитваме се да вършим работата си като управленци. Вече 4 години, смея да твърдя, че имаме успешен мандат с нашите коалиционни партньори. Концентрацията ни е към това да свършим нашата работа и нашите ангажименти”, посочи гордо Петкова. 


Това не е ли политическа агитация? 


Иначе Петкова не се съмнява в честността на изборите. Изобщо в ГЕРБ не виждат проблеми и нямат притеснения за изборни манипулации. Дори вчера Десислава Танева (отново министър) попита в ефира на bTV: И какво като се влачат чували с бюлетини на изборите? 


Захариева пък беше гост в Българската национална телевизия. Външният министър категорично посочи - листите на ГЕРБ били балансирани с познати и нови лица, балансирани между мъже и жени, имало експерти… 


Отпивате отново от кафето си. Горчилката е в устата ви вече минути наред. В главата ви се завъртат апокалиптични и антиутопични сценарий. Припомняте си Оруел, мислите си за Големия брат… Спокойно, това е само началото. А предизборната кампания започва чак в петък…

 

Джесика Вълчева




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741831
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031