Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2021 12:33 - OPENLUX, АМА ТИЯ ПРИ КАСКЕТА НЕ МИНАВАТ!
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 680 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 25.02.2021 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  OPENLUX, АМА ТИЯ ПРИ КАСКЕТА НЕ МИНАВАТ!

Стоян Николов - Торлака 14 февруари 2021Стоян Николов - Торлака 14 февруари 2021

image

Седя, скучая и си барам каскета. По никакъв начин не мога да разбера логиката на някои хора в тази държава. Е, признавам си, не съм се и опитвал кой знае колко упорито, но това е, защото просто не мисля, че е нужно. Всичко е толкова просто, а все се намира кой да не е схванал.

Развикали се от една медия, дето с рогата напред отдавна се опитва да мъти водата и да руши стабилността. Видите ли, синът на конституционния съдия Константин Пенчев имал милион, милион и нещо в офшорка в Люксембург. OpenLux, документи, доказателства, черно на бяло, не знам какво си… Пък, отгоре на всичкото, и други мечтатели, дето се наричат гордо бойци, и те взели да внасят сигнал по случая. Не се научиха тия момчета. Много жалко…

За колко записа, за колко снимки, за колко явни закононарушения, включително и такива, за които извършителят си признава чистосърдечно пред микрофоните и камерите на национални медии, си затвори очите Прокуратурата? И вие смятате, че имате основание да очаквате, че ще хукна да ровя за кирливи ризи точно по вашите сигнали? При това да бърникам из семейните дела на уважаван човек – конституционен съдия, бивш омбудсман, носител на награди и радващ се на завиден медиен комфорт. Що за наглост!?

Голяма работа, че сте направили някакво международно разследване, имате доказателства и така нататък. Ще ви го кажа право в очите. Няма да си мръдна и пръста за някакви си милион и нещо, които синът на Пенчев бил скатал в люксембургския дюшек. Българското общество не се интересува от такива долни инсинуации. Щом не е отразено от националните медии, значи не е станало. Видяхте ли поне един стожер на журналистиката да заговори за това? Нямам предвид “Денят” на Дремджиев и други рушители на свободата на словото, а истински достойните журналисти, на чиито медии държавата инжектира средства от бюджета или ги подпомага щедро с финансиране на някой проект, защо не и антикризисна мярка?

Няма и да видите. Именно затова няма и да повдигна разследване. Общественият интерес в България се формира от националните медии. Хората на тях вярват. Вече поколения наред приемат за най-чиста монета “Казаха го по телевизията”. Аз пък, като изразител на общественото мнение, като човек, който е съпричатен на проблемите на обикновения българин, ще продължавам неуморно да преследвам най-коравите престъпници – ония, дето незаконно затварят компоти, варят ракия по селските казанджийници и изразяващите недоволство срещу държавните мъже и жени на България.

И да си знаете, международните класации, в които България се срива главоломно по свобода на словото, са пълна смешка. Лоялни към държавата медии се явяват като филтър и задават на обществото теми, които то да дискутира разпалено, вместо да си забърква главите с къщи в Барселона, руско-турски потоци и догански анклави по Черноморието. Така се създава обществен интерес. Към това с кого е спала еди коя си фолк певица, кой ВИП какво експертно мнение е дал за пандемията или как се очаква в края на 2022 година икономиката ни да бележи ръст от четири процента и нещо.

А, че някакви си биволи, бойци и международни организации за разследваща журналистика много държат да петня имиджа на уважаван конституционен съдия само, защото синът му бил прикрил малко парички… Ами, ще му простим, доказали сме, че сме общество, толерантно към подобни изцепки. Младо е момчето, грешки на растежа. Важното е да сме живи и здрави!




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - ОТ КЕДЕ ВЗЕ ТИЯ ФЕЙК ГЛУПОСТИ ? НЯМА ...
25.02.2021 12:39
ОТ КЕДЕ ВЗЕ ТИЯ ФЕЙК ГЛУПОСТИ ? НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВСИЧКО Е ИНФОРМАЦИЯ
цитирай
2. zaw12929 - А ЛЮБА КУЛЕЗИЧ КАЗА ДРУГО
25.02.2021 12:40
А ЛЮБА КУЛЕЗИЧ КАЗА ДРУГО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742579
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031