Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.04.2013 04:58 - ...... ИСТИНАТА за....БЕЗЗАКОНИЕТО ...
Автор: mileidi46 Категория: Политика   
Прочетен: 3032 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 28.04.2013 04:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageThey are like sheep huddled together while the wolves wait outside"Einstein
Sono come pecore addossate l"una all"altra mentre i lupi aspettano fuori" Non so se sia ancora vero ma, da molto tempo, riguardo a tante organizzazioni ufficiali, io mi chiedo se, per caso, i lupi non siano piщ fuori ad aspettare ma siano giа entrati a far parte del gruppo.
И ако слънцето изчезне от тези небеса приветни, то някой в ада  да влезе главня да вземе да ни светне
Вазов 
http://ilupidieinstein.blogspot.it/2013/03/anche-slovenia-e-bulgaria-sono-vittime.html
image
ВЪЛЧИ ПРАЗНИЦИ
image

image

image

image

image


image

image

image

image



image





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Поздрави за инфото, Милейди. Позволявам си да дам един Гугъл-превод на всеки, който се интересува от статията.
28.04.2013 10:34
Вълците на Айнщайн
Събота, 16 март 2013
Словения и България също са жертва на стратегията на ЕС за "изгорена земя" ... и са се самозапалили в България

bulgaria 15 Март 2013 ( LPAC ) - The лоялност към лудост политика на Европейския съюз е намалял два други правителства. На 20 февруари той подава оставка на българското правителство на премиера Бойко Борисов след три седмици на масови протести срещу неговата политика строги икономии, и една седмица след словенския парламент принудени оставката на Консервативната премиер Янез Янша, обвинени в корупция.

Разпространение недоволство в Словения, чието членство в еврозоната е бил възнаграден с банковата криза, за безработица от 12% и икономика изпада в рецесия по-бързо Еврозоната. Има слухове, че страната скоро ще бъдат принудени да търсят помощ да плати 2,0 милиарда евро в дълг през следващите месеци. Аленка Bratusek, лидер на Социалистическата партия, който е обвинен в сформирането на ново правителство, заяви, че се противопоставя на строги икономии и че "няма да има гръцки природа в Словения". Ако вашият опит е неуспешен, то ще отиде към предсрочни избори.

В България, най-бедната страна в ЕС, средната работна заплата е 250 евро, а средната пенсия е 130 евро, което провъзгласява за длъжностните лица на ЕС, че страната вече е "конкурентна". Протестите бяха предизвикани от повишение на сметките за електроенергия, и доведе до оставката на премиера Борисов, с нови избори, насрочени за 12 май.

Борисов и неговата партия ГЕРБ на правото attuavano фанатично за строги икономии политика на ЕС, както и неговата анти-ядрена политика и анти-руски, до точката, че Борисов обяви интереса на България в разполагането на американската противоракетна система в Европа него, преди да попита за него.

Преди присъединяването си към ЕС, България изнасят 14% от електричеството в Македония, Сърбия и Гърция, но като условие за присъединяване към Съюза е била принудена да затвори блокове 3 и 4 на атомната електроцентрала на Kozlouduy, която произвежда половината от електричеството. За да се компенсира загубата на енергия, и започна работа по нова атомна електроцентрала в Белене с руски реактори от трето поколение. Проектът Белене е била одобрена както от страна на Международната агенция за атомна енергия и на ЕС, и технологията е сред най-безопасните в света. Но след това, през март 2012 г. партия ГЕРБ, в средата на кампанията, предприета от Грийнпийс, Приятели на Земята и други НПО, да реши на проекта, въпреки че по-голямата част от населението са гласували в негова полза през януари на необвързващ референдум, организиран от Социалистическата партия. Реакторът 1 е завършен и се прехвърля в Kozlouduy.

Бившите социалистически министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров предупреди, че отмяната на електроцентралата в проекта Белене ще доведе до увеличение на цените до ниво "непоносимо" и ще принуди България да се превърне в нетен вносител на енергия. Освен това, ЕС е наложил, че 16% от страната е от възобновяеми скъпо. И както в ЕС, така и на администрацията на Обама, че твърдението на страната да намали своите отношения с руската Газпром.

Източник: Солидарност Движение 15 мар 2013

bulgaria-fuoco Четири самите българи на огъня, за да протестират срещу корупцията и строги икономии, решава от правителствата на София в съответствие с повелите на тройката

Българите не забравяйте Ян Палах

Andrea Perrone
Прераждане

Това е върховната жертва, че е в България от страна на гражданите, които се пренасям в жертва в знак на протест срещу корупцията, икономическата криза и увеличение на електроенергията цени желаните от бившия министър-председател Бойко Борисов и правителствата преминали по заповед на брюкселските технократи. От своя страна, новото правителство начело с премиера техническа Марин Райков заяви, че сегашното правителство има за задача да ръководи страната до следващите избори, насрочени за май 12, поради което не се вземат политически решения.

Но да се върнем на трагичните събития от тези дни, въведени като крайна знак на протест и отчаяние.

Камерите за наблюдение са превзели точния момент, когато български гражданин, отвратени от корупцията на родния си град, разположен в малка област на България, се загасени с бензин и след това много бавно се самозапали пред сградата на българския президент в София. Тази седмица е четвъртият по-малко от месец, които направиха същото отчаяни действия в пред президентския щаб в столицата.

Решението да се самозапалват, особено драматичен жест е равнозначно на поемането собствения си живот, което вече е довело до смъртта на трима от четиримата мъже, поразително прилича със серия от подобни събития, възникнали преди половин век в Централна и Източна Европа , когато повечето млади интелектуалци в знак на бунт срещу съветското господство и комунистическия, се разбунтуваха на огъня и се призовава за свобода и справедливост срещу политическа и военна игото на социализма. Една четвърт от един век след падането на комунизма в България и в източната част на Стария континент, мечти за просперитет и богатство се оказа напълно напразно, така че тази страна е най-бедната в Европейския съюз. За пореден път беше направено всичко възможно да задоволи алчността dell'iperliberismo изправен спекулации и лихварство международната низко от всички хора, с изключение на тези, които са имали смелостта да се освободи като Аржентина и Венецуела. Но изненадите не свършват тук, в отрицателна. Един български от всеки пет от тях живеят под прага на бедността, безработицата е на рекордни нива, като доходите са половината от средния за ЕС и системата на подкупите е една неизбежна реалност на всекидневния живот. Пламен Горанов, а 36-годишният мъж, който се пожертва за да протестират срещу корупцията в родния си град, Варна, е починал, след като той излива бензин да се самозапалват пред сградата на общината на 20 февруари. The сърцераздирателен жест е бил заснет от охранителни камери, докато той е бил сам готов да изпълни крайната. Горанов за това се нарича "Българска Ян Палах", на чешки студент, който се изгаря през 1969 г. в знак на протест срещу съветската окупация на Чехословакия.

Въпреки призивите на Българската православна църква срещу подобни действия и толкова отчаяни, двама протестиращи българи, единият от които е баща на пет деца, следвани по стъпките на Goranovdando се запалва. В сряда друг мъж, Димитър Димитров, направи същото в предната част на седалката на президентството в столицата, София. Роднините на 51-годишен ковач, който е бил намален в критично състояние, каза, че деянието са настъпили след занаятчия е приключил в голяма бедност за това, че е загубил работата си преди две години. От своя страна, охраната намира на входа на сградата, казаха, че са видели човек за известно време седи до един фонтан, когато изведнъж той извади бутилка пълна с бензин и главата е wet с запалима течност и след това се самозапали с мач. Въпреки че се втурнаха да го спаси и ще потуши пламъците, които го обгърна напълно, малко е възможно да се направи, тъй като той е претърпял изгаряния по 25 на сто от тялото и дихателни проблеми за вдишване на отровни газове. "Когато сте в състояние да се провери най-простите неща в живота си, като закупуване на храна за семейството или за плащане на сметки за комунални услуги, докато монополи са все по-взискателни, че е нормално да се чувстват предадени, оставайте без захранване" пише журналистката Мила Аврамова на Труд. "Тогава мислите за огъня, като единствен начин да бъдат чути", продължи репортерът.

Практиката се самозапалват се практикува от векове и по различни причини, най-вече в Югоизточна Азия, като например политически протест, но дори и за преданост или отказ. Не трябва да забравяме, че в историята на жертвата с огън е мощна форма на протест, включително най-новото от тях е полезно да се припомни на улицата Тунис Мохамед Буазизи през 2010 г., които предизвикаха Арабската пролет.

Сегашната вълна от протести, която удари България е била причинена от по-високи сметки за електричество, причинени от разпродажба на държавни предприятия на чужденци (чехи в олово), но постепенно се превръща също недвижими общественото недоволство срещу корупцията в правителството и влиянието на организираната престъпност на всички нива на обществото. Протестите вече доведоха до падането на дясноцентристкото правителство, като знак за неспособността му да се бори с бедността и несправедливостта. Но протестите дори и след края на изпълнителната Борисов не спира във всички квадрати до крайност жертва на четирима българи. Не трябва да забравяме обаче, че екстремните варианти за избор на гражданите на София са много сходни с един от най-силните примери за бунт срещу една диктатура: саможертвата на Палах, Чешката студент, който се самозапали през 1969 г. в Wenceslas площад в центъра на Прага, за да протестират срещу съветската инвазия, че смаза Пражката пролет реформи - един акт, който по това време прозвуча като предупреждение през комунистическия свят.

Жестът на Палах, вдъхновява другите трима чехи, който последва скоро след това от примера му, както и други противници на руските нашественици в Полша и Унгария.

Палах "умря, защото той искаше да изкрещи дори по-силно", каза той в документ, подписан малко преди края на мандата като президент на Чехия Вацлав Хавел.

По време на комунистическия режим, България е един от най-верните съюзници на Съветския съюз. Всички опити да се несъгласие веднага били репресирани в кръвта. Историята на друга страна Палах, остава скрита за голяма част от българските граждани, до падането на режима през 1989 година. E "поради тази причина, че протестът на гражданите на София се същата форма като тази, извършена от млади Czech в края на шейсетте години. Но този път критиките не са насочени към схемите на социализма, а отказват правилата наложени международни износване В един свят, в който да доминират са Господарите на пари, а не политика, да се определят на закона могат да бъдат само технократи безскрупулни Брюксел, Франкфурт и Вашингтон, само желание да се възползват от низки хора от цял ​​свят, в името на демокрацията turboliberista.
цитирай
2. stela50 - Не зная вече има ли значение на какъв език
28.04.2013 18:56
се казват нещата ... Благодаря на Бвен за превода,
въпреки, че материала представя ситуацията такава,
каквато не ни се иска да бъде, а информацията
по някакъв начин отговаря на много въпроси...
За съжаление прекрасната ни страна заема
незавидно положение в световното пространство...
Всичко добро, Милейди !
цитирай
3. bojo12345 - Истината е такава ,че след Ст.Стамбоилов.....
28.04.2013 21:12
Бай Тошо и неговите наследници - днешните социалисти са дупедавци на бившия СССР и днешна Русия.
Днешните пишман демократи са дупедавци на западняците и САЩ.
И едните и другите са от един дол дренки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8323293
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031