Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.02.2015 02:22 - Поздрави от Сърбия
Автор: mileidi46 Категория: Новини   
Прочетен: 3732 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 07.02.2015 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В момента съм в Сърбия.Просто исках да усетя атмосферата,да чуя някой неща ,,от първа ръка",защото мой роднина беше пряк участник във войната,под егидата на Аркан,а не бяхме се срещали оттогава..
Знаех само,че откакто се е върнал...е,, друг човек" и седи само на езерото ,,покрай воду",за да се чувства,,смирен"-както се изразява той ..
Понеже онзи ден беше делото( по искането на Хърватия срещу Сърбия -за геноцид по време на войната),исках да слушам и дебатите в директните многочасови предавания по телевизията
.Говореха генерали,офицери,командвали по време на войната.
Всичко беше ..експлозия..Това,което говореха и разкриваха...не е за разказване.
Имах желание да отида с Душан край езерото ,,да се смирим покрай воду"..както казва той.
Както и да е.
Всички чакаха да чуят какво ще реши трибунала.
И..О..чудо!!
Тези на снимката,след дълго ,,мислене "-решиха,че геноцид не е имало!!Нито от сръбска,нито от косовска страна..Още малко и ..война не е имало бе!!
Ти да видиш!!
Попитах дали е вярно!Имало ли е или не е имало.
,,Убиали смо сви и све.И ми и они.
Точка.
Всичко дотук е ,,излишно"(късно) за размисъл.
Ще трябва сега сами да се оправят.
Пожелавам,,сречан пут" на всеки ,който иска да убива на чужда земя...

Защото този ,,спектакъл" продължава и днес в Украйна.
И там се бият и убиват- всички срещу всички и кой кого свари..
И всички са наемници.Платени убийци.Точка.
Ние също.
 
А Америка прави войни с чужди ръце.

Но сърбин и хърватин -не забравя!!

Никога!

image

image
Тия си измиха ръцете!
За бомбардировките на Америка..ни дума ни вопъл..
image
Най ми хареса тази снимка..
image
,,Хайде мой човек,оправяйте се.Сречан пут."Кой ви ебе матър.
image
,,Спасяването" на малко бебе от косовски лагер..............
image
пострадало от бомба
image
,,Детски празник"...в Афганистан
image
Ето това е истината.
image

http://www.7sur7.be/7s7/fr/1505/Monde/article/detail/2204500/2015/02/03/Les-Serbes-n-ont-pas-commis-de-genocide-contre-les-Croates.dhtml

http://www.7sur7.be/7s7/fr/1505/Monde/article/detail/2204646/2015/02/03/La-Croatie-mecontente-du-verdict-de-la-CIJ.dhtml

 

 

image

Мейрид Магуайър

Изказването на носителката на Нобел за мир г-жа Магуайър на таз годишната световна среща на Нобеловия комитет (21-23 октомври), която не беше преведена и публикувана на български език в нито една медия.

Нобелов лауреат: Европа се движи в грешна посока, НАТО трябва да се закрие Мейрид Магуайър е носител на Нобелова награда за мир от 1976г. ВРЕМЕ Е ДА ДЕЙСТВАМЕ СОЛИДАРНО ЗА МИР

Скъпи приятели,

Вярвам, че в следващия етап от човешката еволюция трябва да прегърнем ненасилието. Това означава да отречем насилствените методи и насилието във всяка една негова форма на проявление и да решим нашите проблеми чрез ненасилствени методи, спазването на човешките права и международното право.

Да заменим въоръжените „въстания“, милитаризма и войната със силата на международното право не е невъзможно и ще бъде постигнато, когато достатъчно голяма маса от хората с критично мислене приемат, че всеки един човешки живот е свещен и кажат „не“ на убийствата, силовите методи и заплахите, които са предпочитани от повечето правителства по света. Предизвикателството е да заменим насилието с мирните начини, по които да решим нашите проблеми.

Няма нищо героично в въоръжените конфликти, войните и ядрените оръжия. Нито в самоубийствените атентати, извънсъдебни убийства, тайни процеси и измъчвания – това винаги е било грешно и ние като граждани на този свят можем да спрем всичко това като надигнем своите гласове срещу подобни методи, прилагани от отделни личности, въоръжени бунтовници или правителства. Измъчването никога не трябва да бъде приемано и незачитането на човешкитеправа в „борбата срещу тероризма“ е отричане на праваа на всички граждани по света на свобода, извоювана с труда на толкова много хора.

Когато основни човешки права са нарушени или премахнати от правителствата хората имат моралното и правно основание да си ги поискат обратно. В противен случай ще живеем в страх и ще бъдем доминирани от богатите по наследство и идентичност.

Човешкото семейство изживява голям копнеж за свобода. Ние се изморихме от войните, милитаризма и съпътстващите ги страдания. Живеем в свят на истерично желание за война и невиждано високи военни-бюджети, в който богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. Не можем да се справим с бедността и да създадем условия за развитие и представителна демокрация, ако не прекратим милитаризма и войните. Бедноста и мизерията никога няма да бъдат преодолени докато водим политика възнаграждаваща богатите и наказваща бедните. Нещата няма да се променят докато нашите правителства поставят окупациите и войните над нуждата на собствените си граждани от добро образование, здравеопазване и грижа за най-бедните и застрашени от маргинализиране наши съграждани. Защо в 21 век, столетие след Първата световна война ние все още тренираме армии, които да избиват и измъчват други хора и какво можем да направим преди да е станало твърде късно?

Вярвам, че можем да променим своята нагласа и убеждения. Голяма част от нашето мислене е изкривено и базирано на страха от „другите“. Гледаме другите хора и държави под лупата на страхът, което води до нетърпимост и демонизирането на „другите“, които виждаме като отделни и различни, заради тяхната религия, раса, прослойка и тн., ние позволихме страхът да се превърне в наш господар.

Вече и американския народ е прекалено уморен да гледа как неговите млади мъже и жени умират по чужди земи и войната и милитаризма да носи толкова бедност за толкова много американци в толкова много градове. Из Европа също виждаме хора, които са против войните, истерията расте, както и безработицата. Много от нас имаха големи надежди, когато Европейския съюз обедини различните държави в Европа. Надявахме се той да работи за мира и да предотврати още войни в Европа. Сега виждаме масова милитаризация на Европа чрез НАТО, когато държавите са разтърсвани от социални проблеми и невиждана безработица. И тези държави са принудени да финансират войните и инвазиите и съпътстващата ги разруха на други държави като Ирак, Афганистан, Либия и тн. и това се случва против волята на техните народи и по-голямата част от хората по света. Скорошно изследване показа, че в период на такава криза разходите на ЕС са се увеличи до 194 млрд. евро, което е равностойно на годишните дефицити на Гърция, Италия и Испания взети заедно. През 2012г. военните разходи в глобален мащаб са достигнали 1, 756 трлн. – най-високите някога. Време е да премахнем НАТО, да прекратим военните авантюри на Европа и да спрем противо-ракетния щит, както и да спрем да създаваме ядрено оръжие. Не ни трябва противо-ракетен щит, а край на ядреното оръжие. Вместо щит, се нуждаем от обособена неядрена зона в опита си да спрем милитаризирането на Европейския Съюз и да спрем неговото движение в грешна посока, противоречаща на неговите основни идеи и желания. Идеи и желания, които споделят европейските граждани.

*Мейрид Майър е носител на Нобелова награда за мир от 1976г. Известна е с борбата си с борбата си против ционисткия режим и за правата на палестинския народ. През 2010г. беше екстрадирана от Израел, след като се опита да достигне до палестинците в Газа, за да достави хуманитарна помощ. През 2012г. пък се обяви против връчването на Нобел за мир на Европейския Съюз, като с още двама лауреати изрази позиция, че това не е удачно и ЕС не заслужава подобна награда.

 










Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Браво Милейди !
06.02.2015 12:11
Политическите тикви вече е време да разберат, че с мускули и насилие не се управлява, нужен е разум ! За жалост той не се купува и влива, култивира се в добра среда, за дълто време с много труд !
цитирай
2. анонимен - Страхотен постинг, ама фашагите не ...
06.02.2015 12:53
Страхотен постинг, ама фашагите не четат.
цитирай
3. mileidi46 - Всичко са разбрали!!!
06.02.2015 15:12
dedenze написа:
Политическите тикви вече е време да разберат, че с мускули и насилие не се управлява, нужен е разум ! За жалост той не се купува и влива, култивира се в добра среда, за дълто време с много труд !

И много добре знаят какво правят,но така им изнася персонално!!!!
Лошото е,че и народа вижда и знае,но си трае!!
Дали сме им зелена улица!!Тук ни е трагедията!!
цитирай
4. mileidi46 - Четат ,четат...за жълти стотинки!!
06.02.2015 15:17
kushel написа:
Страхотен постинг, ама фашагите не четат.

Четат,скрити в храсталаците!!
Както казват сърбите:,,Ма ко им ебе матър,нек се шишаю"
Боли ме уво за то..:))
Нека да си носят кръста към голгота...
цитирай
5. merlin68 - Това е единствената възможна пр...
09.02.2015 15:42
Това е единствената възможна присъда на съда в Хага, защото нали хърватите вече с в Европа, пък сърбите ще влизат. Такива са цивилизационните ценности на ЕС и САЩ, първо ги разделяме и сбиваме, а после остатъците приобщаваме, тоест прилапваме.
цитирай
6. pravda - Толкова много жестоки престъпл...
09.02.2015 15:57
Толкова много жестоки престъпления за толкова кратко време.Къде са човеците да спрат зверовете???!
цитирай
7. mileidi46 - Ясно като бял ден!!
09.02.2015 16:10
merlin68 написа:
Това е единствената възможна присъда на съда в Хага, защото нали хърватите вече с в Европа, пък сърбите ще влизат. Такива са цивилизационните ценности на ЕС и САЩ, първо ги разделяме и сбиваме, а после остатъците приобщаваме, тоест прилапваме.

Сега косоварите масово бягат от Косово в Сърбия и искат сърбите да ги приютят,че умират от глад и нямат работа..Само онзи ден стотина души бяха хванати на границата ,защото сърбите пазят яко,и ги слушам как реват сега,а как се биеха ,за да са ,,свободни"..
Светът полудя..
Благодаря за посещението от сърце..Приятен ден.
цитирай
8. mileidi46 - :((
11.02.2015 14:28
pravda написа:
Толкова много жестоки престъпления за толкова кратко време.Къде са човеците да спрат зверовете???!

Тези,които могат да ги спрат,са тези,които ги създадоха...
как ще тръгнат срещу себе си..???
Те отлично режисират хаоса.
Благодаря,че намина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8344566
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32633
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930