Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.08.2014 18:52 - БЕЗКРАЕН ГНЯВ.ИНТЕРВЕНЦИЯ НА АРМИЯТА.
Автор: mileidi46 Категория: Новини   
Прочетен: 1751 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 19.08.2014 18:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ku Klux Klan: "Soldi per il poliziotto che uccise il 18enne nero"

Dopo giorni di protesta, la polizia di Ferguson svela il nome dell"agente che ha ucciso il ragazzo afroamericano. E il Ku Klux Klan apre una raccolta fondi: "И un eroe"

image
АКТИВИРАТ СЕ КУ КЛУС КЛАН-СЪБИРАТ ПАРИ ЗА УБИЕЦА,ОБЯВЯВАТ ГО ЗА ГЕРОЙ!!
image
http://www.ilgiornale.it/news/mondo/ku-klux-klan-soldi-poliziotto-che-uccise-18enne-nero-1044815.html

image
 

Най-сериозните  инциденти са от  снощи, след като двеста души са решили да оспорят мерките, наложени от полицията за полицейски час с  пеене по улиците от полунощ до пет часа тази сутрин, когато вечерният  час официално е изтекъл.Докато военните, не са приели предизвикателството и са охранявали протестиращите на разстояние.
Климатът се нажежава , когато Джей Никсън  обявява извънредно положение и сблъсъците  между демонстранти и полиция не са споменати .за намаляване на интензивността на напрежението. Полицейски автомобил е бил ударен от няколко кръга на стрелба,на което агентите са отговорили със сълзотворен газ. правоохранителните служители на Фъргюсън са обявили, че в редиците на демонстрантите са изникнали различни оръжия,които в някои случаи изрично показват пред полицейските автомобили.
През нощта между петък и събота   са разграбили  магазина, пред който е бил убит чернокожият младеж. Да се разгърне яростта на протестиращите е отказа от страна на полицията,  да разкрие името на агента, който е застрелял  Браун.
image

image

Сериозна е критиката към полицията, но няма директна препратка към расовия въпрос: Барак Обама е първият чернокож президент в историята на Съединените щати, но завършва в окото на урагана точно затова , защото не е  адресирал с достатъчно плам  случая на убийството на цветнокожото момче  от страна на правоприлагащите органи в Фъргюсън, Мисури.
Обама само ги посъветва ,,да не прекаляват с насилията"!!

"Не е извинение за прекомерно използване на сила срещу мирни демонстранти и вкарване в затвора тези, които протестират законно за упражняване първата поправка (тази на свободата на изразяване)--САЩ каза полицията не трябва да използват арогантност или арестуват журналисти, които се опитват да си свършат работата." 
От друга страна, по мнението на критиците, особено по време на първия мандат, Обама не отговоря по подходящ начин за дискриминацията, на която цветнокожите граждани са все още са обект на агресия.
За афро-американците, обаче,това  не е достатъчно: много казват, че те са били разочаровани от отношението на  твърде предпазливият  Обама, подчертавайки как наемателя на Белия дом често се страхува да говори ясно, когато се доказват епизоди,в които арогантно и безпричинно се  нараняват хората с различен цвят на кожата..
Дебатът тече, как главнокомандващият Съединените щати трябва да се справи с проблема !!

image

image
На 14 август  бяха проведени в страната   национални  моменти на мълчание (#NMOS14) в памет на  жертвите на полицейска бруталност. Бдения бяха организирани град по град в резултат на стрелбата и смъртта на Michael Браун, невъоръжен тийнейджър, в Фъргюсън, Мисури.







Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djani - В момента, в който Америка фалира...
19.08.2014 20:39
Тази мултирасова и интернационална сбирщина наречена американска нация ще се разпадне, защото единственото, което ги е довело в тази страна е "американската мечта". Т.е. да се забогатее с цената на всичко...
цитирай
2. mt46 - Така е
21.08.2014 13:19
в "най-великата демократична страна"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8318376
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031