Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.01.2023 18:45 - Пътят към ада
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 3538 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 19.01.2023 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДЖО МАРТИНО: „РАЖДА СЕ НОВ СВЯТ И ВИЕ СТЕ КЛЮЧОВА ЧАСТ ОТ НЕГО!“ 

image

 Какво би се променило ако от раждането си сте учени, че по някакъв начин всички сме свързани? Какво ще стане, ако една история за взаимосвързаността е в основата на вашия мироглед, като Ви разказва, че сте свързани със земята, растенията, животните, хората и Вселената по начини, които не са очевидни?

Какво ще стане, ако вместо да виждаме всички нас като отделни материални обекти, ние се приемаме един друг като фрагменти от самия себе си и го признаваме дълбоко в съществото си?

Всеки е израснал в местната си култура, което е неговият мироглед. Но днес виждаме как ново разбиране си проправя път в основното мислене.

От научна гледна точка можете да мислите за тази взаимовръзка като за квантово заплитане. Квантовото заплитане възниква, когато две частици в тяхното квантово състояние са отделени една от друга, но когато направите нещо на една от тях, другата прави абсолютно същото, независимо от разстоянието между тях.

Например, ако разделите двете частици на 1600 километра и „завъртите“ едната от тях, другата моментално ще започне да се върти по същия начин.

 

Това предполага, че двете материални частици, макар отделни и на разстояние една от друга са взаимосвързани. Как се случва това? Все още не го разбираме напълно …


image

Концептуална илюстрация на квантови частици, които са „свързани от невидима сила“


Учените са правили тези експерименти много пъти и са били очаровани от възможните обяснения. Едното е, че информацията може да се движи много по-бързо от скоростта на светлината. Това обяснение вероятно би нарушило сегашното ни разбиране за класическата механика. Другото е, че по някакъв начин са свързани.

През 1965 г., в двойка еднояйчни близнаци са предизвикани от единия към другия Алфа мозъчните ритми. Как е възможно? Как участниците в Програми за дистанционно наблюдение на правителството на САЩ виждат хора, места и обекти на стотици километри разстояние само с ума си?

Проучване на Китайския институт за атомна енергия през 1991 г., архивирано от ЦРУ, посочва:

„Подобни явления и паранормални способности на човешкото тяло са невъобразими за обикновените хора. Въпреки това те наистина се случват.”

Възможно ли е да има някаква дълбока връзка, която не е очевидна за нас? Такава, която може би не разпознаваме в ежедневнието, но когато отделим време да забавим темпото, да се успокоим и почувстваме, изглежда, че присъства?

Моят собствен опит с дистанционно гледане и нелокалност показва, че материално обяснение за тези „способности“ и пожелателното мислене просто не ми помагат.

Всъщност, лично аз дори не съм сигурен, че трябва да знам точно „как“ работи всичко това, но виждам ползата от изследването му за това какви отговори може да даде на нашия колективен светоглед. Обзалагам се, че дори и най-големите скептици по тези теми усещат дълбоко в себе си, че има истина в „нематериалното“ за нашата реалност, и че хората са „включени“ в нея.

Въпреки това мисля, че е полезно да се съмняваме. Например може да ни помогне, да се противопоставим на мисълта, която може да се развихри в търсене на определено обяснение. Но според мен е много важно да не казваме просто: „нямаме материално обяснение и следователно това е глупост“. Това е фаталната грешка в религиозната и научна догма, която се случва днес. Това е антинаучен възглед, който предполага, че вече знаем почти всичко.

Какво означава това за нас?

Това, което виждам да се случва е промяна, която изглежда се проявява като семе, засадено някъде в нашето същество. Може би това са семената, засадени от предишни експерименти или може би това е еволюционен натиск в нашето съзнание да се развиваме непрекъснато, а може би и двете!

Така или иначе, нещо кара любопитството ни да продължим да задаваме въпроси в тази сфера, а за учените, излизащи извън структурата на стимулите на сегашния ни научен пейзаж – те се впускат в очарователна територия.

Възможно ли е да си влияем един на друг по този квантов начин? Ако е така, как? Влияем ли на някои неща, а на други не? Има ли някакъв вид „разрешение“, което трябва да бъде дадено, за да повлияем на определени неща? Как бихме могли да знаем?

По какви начини можем да повлияем на природата, животните или нашата планета? Ами другите планети? Как могат да ни влияят другите планети или може би дори другите измерения? Толкова много любопитни въпроси …

Но дори и без да навлизаме в толкова задълбочени въпроси, можем просто да попитаме: не е ли очевидно, че влияем на нашата реалност чрез решенията и действията, които предприемаме? Не виждаме ли, че дадено решение ще засегне не само нас, но е възможно да засегне повече хора, дори следващите поколения? Само по себе си това не предполага ли дълбока взаимосвързаност?

Какво би се променило във Вашето ежедневно вземане на решения, ако смятате, че сте свързани и трябва да бъдете отговорен стопанин на земя, животни, един друг, общности и т.н.? Ами ако се запитаме „как нашите решения и избори могат да повлияят на хората до 7 поколения след нас“? Какво бихте си помислили и усетили?

Може да е трудно да отворим съзнанието си към такъв светоглед. В края на краищата ние сме възпитани да мислим и да виждаме света през светлината на разделението, всичко друго трябва да чувстваме чуждо.

Всъщност, голяма част от човечеството е започнало да се присмива на това, което е извън сферата на материалното. Дори се присмива на идеята да се прави нещо повече освен да се грижиш за себе си … точно сега.

Но може ли да е възможна промяна в нашия колективен светоглед от един свят на разделение и конкуренция към друг – на взаимосвързаност и сътрудничество?

Така мисля и така се чувствам – знам го. Това се случва …

През последните 15 години създадох компании, медии, филми и образователно съдържание, изследвайки идеята, че нашият колективен светоглед всъщност се променя, и че непрекъснато ще осъзнаваме, че всички сме значително по-взаимосвързани, отколкото осъзнаваме. И аз не съм единствения.

Културният историк и екотеолог Томас Бери разглежда Вселената като общност от същества, а не като колекция от предмети. Неговата философия предполага признаване на връзката между всички неща – свързана общност.

image

Взаимовръзката е централно ядро ​​на светогледа и начините на познание на много Първи нации. Като хора те живеят с мисълта, че всичко в нашия свят и Вселена е свързано. Този начин на мислене затвърждава, че всеки и всичко има цел, заслужава уважение и грижа, и има място в живота. Как щяхме да се отнасяме към нашия свят ако тези идеи бяха вградени в нашата култура? Вместо това, много мислят, че животът се движи от господството над всичко …

В общностите на Първите нации се приема идеята за взаимосвързаност чрез термина „Всички мои роднини“. Това ги свързва с техните семейства, общности, предци и бъдещи потомци, земята и целия живот на растенията и животните. Дори и с този различен светоглед, тези култури показват научно разбиране за земята, времето, циклите на сезоните, медицинските и хранителните източници, събирането на реколтата и създаването на всичко, от което се нуждаят, от изобилието на природата.

Както разбирате този светоглед не е нова идея, но е такава, към която можем да се върнем. Това разбира се е процес, който всеки от нас може да обмисли и да прегърне, вместо да чакаме политик да ни каже какво да мислим за възможната посока на нашия свят.

Нови системи и начини на съществуване се съхраняват във всеки от нас, а не само във външните системи, които създаваме. Ако не можем да задържим нови светове в себе си, как можем да очакваме те да бъдат създадени?

Това осъзнаване предполага, че трябва да вземем активно и ангажирано участие в създаването на един по-добър свят. Не е нужно да е прекалено сложно. Изследвайте нови идеи, помислете защо правим нещата, които правим, попитайте дали новите начини на съществуване имат по-голям смисъл за Вас и се попитайте как можете да започнете да възприемате тези идеи в собствения си живот.

Може да бъде обезсърчително да се опитвате да „поправите“ света и да се чудите как всичко може да се промени изведнъж. Поради тази причина е най-добре да виждате нещата като прогресия, която започва във Вас.

Започнете сами. Чувствайте все повече с Вашите възприятия и сетива. Мислете и търсете отговори. Усещайте всеки полъх, всяко докосване, виждате всеки цвят, бъдете емпатични. Може да е малко трудно, тъй като мнозина около Вас в момента не мислят по този начин, но нещата се променят и то бързо …

Спомням си преди 15 години, когато стартирах Collective Evolution.com, това изобщо не беше обичайна тема за разговор. Сега тя е „пораснала“ толкова много, че е трудно за вярване. Въпреки, че изглежда имаме малко стимули да мислим по този начин, особено в рамките на настоящата обществена „игра“, в света ни има много красота и мир.

И когато става въпрос за наука … – случва се еволюция. Налице е своеобразен ренесанс, при който много учени се отварят към изследването на съзнанието и нематериалното.

Въпреки, че поп културата, медиите и „другите“ … втълпяват, че има много причини да се страхуваме от бъдеще си, аз съм обнадежден и съм оптимист. Виждам, че се случват невероятни неща и всичко, което преживяваме сега е сигнал за събуждане, за да започнем да приемаме нов начин на мислене и съществуване.

Това е родилен канал за един нов свят и вие сте ключова част от него.

По материал на Джо Мартино













Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - mileidi46,
19.01.2023 21:18
Всички сме свързани, само че не биологически, а чрез обществени връзки, в основата на които са производствените отношение. Свързани сме и с природата.
Тоя Джо Мартино да вземе да чете Дарвин, Енгелс, вместо да съчинява.
И кои сме тия ние, които сме "ключова част"?
цитирай
2. mileidi46 - Именно...
19.01.2023 22:57
kvg55 написа:
Всички сме свързани, само че не биологически, а чрез обществени връзки, в основата на които са производствените отношение. Свързани сме и с природата.
Тоя Джо Мартино да вземе да чете Дарвин, Енгелс, вместо да съчинява.
И кои сме тия ние, които сме "ключова част"?


Ние сме тия ,които трябва да преосмисляме времето и епохата,да преценим кое е добро и кое не е за бъдещето на Човека и Планетата...за поколенията ..
Ние не сме крайният продукт от развитието на човечеството .Всичко се променя.Според твойта логика...и до днес щяхме да сме маймуни и да висим по дърветата..:)))
Това,че искат генетично да променят бъдещите поколения,не те ли смущава???
А те вече го правят!!!Не случайно пуснах тези видеа!!!
Не случайно убиват хората с ,,нови вируси"и не си мисли,че всичко ще е както преди!!! Прозореца на Овертон отдавна е отворен...
А Човека мрази да мисли!!! Иска друг да му казва какво да прави и как!!!
Защото светът отдавна е зомбиран..
Помисли колко и какви сателити кръжат денонощно над главите ни?!
цитирай
3. bojo12345 - Затова са преследвали първите християни и още религиите преди тях!
19.01.2023 23:57
Всички са знаели, че са едно със създателя и всичко е живо.
Някои няма да го разберат.
цитирай
4. mileidi46 - КОЙ разбира.и мисли ,ще му светне лампичката!!!
20.01.2023 03:04
bojo12345 написа:
Всички са знаели, че са едно със създателя и всичко е живо.
Някои няма да го разберат.


Кой живее само в телевизора...никога!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8322041
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031