Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.06.2022 17:51 - РУСИЯ ПРЕНАПИСВА ИЗКУСТВОТО НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА!
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1752 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 10.06.2022 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 РУСИЯ ПРЕНАПИСВА ИЗКУСТВОТО НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА
Статия на геополитическия анализатор Пепе Ескобар

image

Хибридната война се води предимно в икономическото/финансово бойно поле – и шока за колективния Запад само ще се покачва.
Измисления „разказ“, наложен в целия НАТО-стан е, че Украйна „побеждава“. Така че защо търговецът на оръжия, инсталиран като шеф на Пентагона Лойд Остин буквално моли от края на февруари да отговори на телефонните му обаждания руския министър на отбраната Шойгу, само за да бъде желанието му най-накрая изпълнено?

Сега е потвърдено от един от най-добрите ми източници на информация. Обаждането беше пряка последица от паника.
Правителството на Съединените щати (USG) по всякакъв начин иска да проучи подробното руско разследване и натрупването на доказателства – за американските лаборатории за биологично оръжие в Украйна, както посочих в предишна публикация. .

Това телефонно обаждане се случи точно след официално изявление на Русия до Съвета за сигурност на ООН на 13 май: „Ще използваме членове 5 и 6 от Конвенцията за забрана на биологичното оръжие, за да разследваме биологичните „експерименти“ на Пентагона в Украйна.”

Това беше повторено от заместник-генералния секретар на ООН, отговарящ за разоръжаването, Томас Маркрам, въпреки че всички посланици на страните-членки на НАТО предвидимо отричаха събраните доказателства като „руска дезинформация“.

В едночасов разговор на Остин с Шойгу, според американците е поискал „прекратяване на огъня“ – което трябва да е предизвикало усмивката на сибирския тигър Шойгу.
Защото Шойгу знае точно откъде духа вятърът – както за украинските въоръжени сили, така и за укронацистите.

Не е само катастрофата на Азовстал а и всеобхватният срив на армията на Киев .
След падането на Попасная – решаващата и най-укрепена украинска крепост в Донбас – руснаците и силите на Донецк/Луганск пробиха отбраната по четири различни направления на север, северозапад, запад и юг.
Това, което е останало от украинския фронт, се руши – бързо, с масивен котел, разделен в лабиринт от мини-котли: военна катастрофа, която украинската армий не може да предотврати. Сега, успоредно с това, можем да очакваме и пълна експозиция – при овърдрайв – на "мръсната ракета" с биологични оръжия на Пентагона.

Единствената „оферта, на която не можете да откажете“, останала на USG, би била да се представи нещо осезаемо на руснаците, за да се избегне пълно разследване.
Това няма как да стане.
Москва е напълно наясно, че публичното обявяване на незаконна деност върху забранените биологични оръжия е екзистенциална заплаха за дълбоката държава на САЩ.

Особено когато документи, иззети от руснаците, показват, че Big Pharma – чрез Pfizer, Moderna, Merck и Gilead – е участвала в няколко „експеримента“.
Пълното разкриване на целия лабиринт от самото начало беше една от заявените цели на Путин.

Още „военно-технически мерки“?
Три дни след представянето на данните на ООН руското външно министерство проведе специална сесия, за да обсъди „радикално променените геополитически реалности, които се развиха в резултат на хибридната война срещу страната ни, отприщена от Запада, под предлог на ситуацията в Украйна – безпрецедентна по мащаб и свирепост, включително възраждането в Европа на расистки светоглед под формата на пещерна русофобия, открит курс за „премахване” на Русия и всичко руско.”

Така че ,не е чудно, че „агресивният ревизионистки курс на Запада изисква радикална ревизия на отношенията на Русия с неприятелските държави“. Очакваме скоро да излезе „нова редакция на Концепцията за външна политика на Руската федерация“.
Тази нова концепция за външната политика ще доразвие това, което външният министър Лавров още веднъж подчерта на среща в чест на 30-ата асамблея на Съвета за външна и отбранителна политика: САЩ обявиха всестранна хибридна война на Русия.

Единственото нещо, което липсва, както е сега, е официалното обявяване на война.
Отвъд дезинформационната мъгла, прикриваща кандидатурата на Финландия и Швеция – наречете ги тъпите и глупави скандинавци – за присъединяване към НАТО, това, което наистина има значение, е друг пример на обявяване на война: перспективата за ракети с ядрени бойни глави, разположени наистина близо до руските граници.

Москва вече учтиво предупреди финландците и шведите, че това ще бъде решено чрез „военно-технически мерки“.
Точно това беше казано на Вашингтон и слугите от НАТО – че ще се случи преди началото на операция Z.
И разбира се това отива много по-дълбоко, включвайки Румъния и Полша. Букурещ вече разполага с ракетни установки Aegis Ashore, способни да изпращат „томахавки” с ядрени бойни глави към Русия, докато Варшава вече получава същите системи.

Ако не се стигне до деескалация, всички те в крайна сметка ще получат хиперзвуковата визитка на г-н „Кинжал”..


Членката на НАТО Турция, междувременно, играе ловка игра, издавайки свой собствен списък с искания, преди дори да обмисли хазарта на скандинавците. Позицията им не е достатъчна за султана, който обича да мъти водите още повече като подчерта, че купуването на руска енергия е „стратегически“ въпрос за Турция.

Досега е очевидно ясно, че отворената операция Z е насочена към еднополюсната власт на хегемона САЩ, безкрайното разширяване на васализираното НАТО и световната финансова архитектура – преплетена комбинация, която до голяма степен надхвърля бойното поле в Украйна.

Серийната истерия със западния пакет от санкции в крайна сметка предизвика доста успешни засега контрафинансови ходове на Русия.

Хибридната война се води предимно в икономическо/финансово бойно поле – и болковият шок за колективния Запад само ще се покачва: инфлация, по-високи цени на суровините, разпадане на веригите за доставки, експлозивна цена на живот, обедняване на средната класа и за съжаление за големи части от Глобалния юг - пълна бедност и глад.


В близко бъдеще, тъй като се появяват вътрешни доказателства, ще бъде направено убедително доказателство, че руското ръководство дори се е заиграло със западния финансов хазарт/откровен обир на над 300 милиарда долара в руски резерви.

Това предполага, че още преди години – да кажем, поне от 2016 г., въз основа на анализи на Сергей Глазиев – Кремъл е знаел, че това неизбежно ще се случи.
Тъй като доверието остава твърда основа на монетарната система, руското ръководство може би е изчислило, че американците и техните васали, водени от сляпа русофобия, ще изиграят всичките си карти наведнъж, когато дойде тласъка за пълно разрушаване глобалното доверие към „западната“ система.

Поради безкрайните природни ресурси на Русия, Кремъл може би е отчел, че нацията в крайна сметка ще преживее финансовия Shock"n Awe – и дори ще спечели от него (включително поскъпването на рублата).

Наградата е твърде сладка: отваряне на пътя към Обречения долар – без да се налага да молят г-н Сармат да им представи своята ядрена визитка.

Русия дори би могла да се забавлява с хипотезата да получи огромна възвръщаемост на тези откраднати средства.

Голяма част от западните активи – на обща стойност около 500 милиарда долара, могат да бъдат национализирани, ако Кремъл избере това.


Така че Русия печели не само военно, но и до голяма степен геополитически – 88% от планетата не е съпричастна с истерията на НАТОстан – и разбира се в икономическата/финансовата сфера. Това всъщност е ключовото бойно поле на хибридната война, където колективният Запад е матиран.

Една от следващите ключови стъпки ще бъде разширяването на БРИКС , с координираща тяхна стратегия за заобикаляне на долара.
В момента има няколко причини, поради които новата реалност в Новоросия може да се окаже положителна промяна на играта за Русия.
Между тях:


1. Икономическият/логистичният комплекс от Харков до Одеса – по Донецк, Луганск, Днепропетровск, Запорожие, Херсон, Николаев – е тясно свързан с руската индустрия.

2. Като контролира Азовско море – вече де факто „руско езеро“ – и впоследствие Черно море, Русия ще има пълен контрол върху експортните маршрути за производството на зърно от световна класа в региона. Допълнителен бонус: пълно изключване на НАТО.

3. Всичко по-горе предполага съгласуван стремеж за развитие на интегриран комплекс за агро-тежка индустрия – с допълнителен бонус от сериозен туристически потенциал. При този сценарий, останалата част от Киев-Лвов Украйна, която не е включена в Русия и, разбира се, не е възстановена, в най-добрия случай ще бъде подложена на зона, забранена за полети, плюс избрани артилерийски/ракети/безпилотни удари, в случай че НАТО продължи да се забавлява със смешните си идеи.

Това би било логично заключение за специална военна операция, фокусирана върху прецизни удари и умишлен акцент върху спасяването на цивилни животи и инфраструктура, като същевременно методично деактивира украинския военен/логистичен спектър.

Всичко това отнема време.

И все пак Русия може да разполага с цялото време на света, докато всички продължаваме да слушаме истеричния крясък на колективния Запад.

==================================
"Никой не обвинява Путин, Тръмп, расизма или каквото друго е популярно днес.
"Всичко това е по вина на Байдън".
Водещият Sky News разкритикува политиката на американския президент
"Хората са свалили розовите си очила и обвиняват човека, който"( - тук КОМЕНТАТОРЪТ не можа да не се засмЕЕ -:)
"съжалявам, трябва да направя сериозна физиономия - човек, който седи в Овалния кабинет.
Проблемът е в Байдън и така наречения психически фалирал елит, които го подкрепят".

ВИДЕО
https://www.facebook.com/ella.ella1974/videos/1598579093871624

Цял свят разбира, че Байдън е провален политик.
Само демократите не могат да признаят това публично.
==========================
Капка по капка започват разкритията по гръцките телевизионни канали.
В случая за скандалното семейство Байдън, за сина на “президента“ Хънтър и живота му с наркотиците, оръжията и перверзиите.
Tv Open.
https://www.facebook.com/iskra.loukanova/videos/716416376342008
=============================
ВЯРВАТЕ ЛИ ИЛИ НЕ...
НО ТОВА НЕ Е БАЙДЪН....
image

ВИЖТЕ:
ВИДЕО
https://www.facebook.com/iskra.loukanova/videos/1620172465023094
================================================

НОВО ФАЛШИВО ОБРАБОТВАНЕ
НА ,,СТАДОТО"...
https://www.facebook.com/iulian.adrian.3950/videos/679030303395804

=============================











Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Добър анализ на Ескобар.
09.06.2022 23:36
Нещата стоят точно така. Но първо трябва да се случат!
цитирай
2. mileidi46 - Мисана,
09.06.2022 23:59
missana написа:
Нещата стоят точно така. Но първо трябва да се случат!


случват се...но бавно!!! Пресметнат е всеки ход...
Благодаря за посещението!!
цитирай
3. mileidi46 - https://t.me/SilaVpravdeZdes/3949
10.06.2022 01:22
А в Германиия....днес-
Сняг или градушка???!!!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8359562
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930