Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.04.2022 16:00 - ХЪНТЪР
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Американските медии обвиняват сина на президента на САЩ в корупция, свързана с дейността му в Украйна. В САЩ започна корупционен скандал, който е пряко свързан с въоръжената конфронтация и кризата в Украйна.
 Ню Йорк Таймс, който винаги е бил смятан за либерален и лобирал за интересите на „Демократичната партия“, изведнъж публикува  
статия , потвърждаваща автентичността на писмата на Хънтър Байдън, които се появиха в медиите преди две години .

 И тя съобщи за сериозните правни проблеми, пред които се сблъска Хънтър Байдън заради безскрупулния си бизнес в Украйна. 
Вярваме, че нищо на този свят не се случва просто така. Ще се опитаме да докажем, че този вид „обрат“ е свързан с промяна в отношението дори на демократичния истаблишмент към действащия президент
Джоузеф Байдън и стратегията на САЩ за конфликта в Украйна.

 За да бъдем абсолютно точни, тази промяна е свързана с провала на сегашната тактика и стратегия по отношение на Украйна на самия Байдън, който в преследване на лични интереси преценява и застрашава интересите на своите господари и „клиенти“.

Според изданието Хънтър вече е трябвало да вземе много сериозни пари, за да започне да изплаща американската данъчна служба, от която е скрил „не съвсем чистите“ пари, спечелени в Украйна.

 От 2014 г. Хънтър е член на украинската фирма Burisma, като участва в нейното нагло лобиране в Съединените щати с помощта на влиянието на баща си. В същото време той направи всичко възможно да избегне официалната регистрация като чуждестранен агент, която се изисква съгласно FARA (Закон за регистрация на чуждестранни агенти).

В писмата си той нарича баща си „моят човек“ и го убеждава да пътува до Украйна, за да лобира за интересите на местния голям бизнес, свързан с Хънтър. Байдън-старши често беше  наричан „ големият човек“ , на когото украински (и не само) бизнесмени отвързаха 10% откат за различни видове сделки, сключени по предложение на сина му.

Още през 2019 г. Сенатът на САЩ  публикува доклад за работата в Украйна на сина на президента Джоузеф Байдън.
 Говорим за историята на корупцията на семейство Байдън в Украйна, за която медиите многократно писаха в предишни години.
 Но докладът на Сената беше точно как синът на Байдън получи голяма заплата в украинската компания 
Burisma , която се занимаваше с добив на газ, след което бяха закрити наказателни дела срещу собственика й Злочевски в Киев, като направи това под натиска на американските структури.

В доклада се споменава по-специално украинският президент Владимир Зеленски , депутатът Андрий Деркач , който пусна поредица от записи от разговори между Порошенко и Байдън , бивш главен прокурор Виктор Шокин и Андрий Телиженко , бивш служител на украинското посолство в Съединените щати. .

Теоретично материалите от доклада от 87 страници могат да станат основа за наказателно дело срещу Байдън, но на практика никой от анализаторите не се съмняваше, че докладът ще се окаже празен лист хартия. 

Делата на американския естаблишмънт в страните от третия свят традиционно не представляват голям интерес за обикновения избирател в САЩ.
 
Освен това наближаваха президентските избори в САЩ през 2020 г., където те поставиха Байдън като един от основните противници на Доналд Тръмп, който в крайна сметка той стана.

Но за нас ще бъде важно да разберем произхода на скандала , който отново стана актуален през 2022 г.
 Основният извод на сенаторите беше, че работата на сина на Байдън в борда на газовата компания Burisma, където той получаваше минимум 50 000 долара на месец, създава конфликт на интереси по времето, когато Джоузеф Байдън беше вицепрезидент и ръководеше Украйна. проблем в администрацията. т.е. 

Просто татко 
не действаше в интерес на Съединените щати , а в интерес на себе си и на сина си.

„Председателите на комисии в своето разследване установиха, че администрацията на Обама е знаела, че престоят на Хънтър Байдън в борда на Burisma е проблематичен и пречи на ефективното прилагане на украинската стратегия“, се казва в доклада. 

В същото време в доклада се отбелязва, че американски служители от ерата на Обама са предупредили Белия дом за некоректността на участието на сина на вицепрезидента в борда на украинската компания.

 Но те 
бяха игнорирани .

Джордж Кент , апаратчик на Държавния департамент, който според Деркач е изиграл голяма роля в защитата на интересите на Байдън в Украйна, специално предупреди за това . И така, още в началото на 2015 г. Кент изрази загрижеността си пред служители в кабинета на вицепрезидента относно конфликт на интереси по отношение на ролята на Хънтър Байдън в борда на директорите на Burisma. Притесненията на Кент останаха без внимание.

Авторите на доклада  поставиха под въпрос защо Burisma даде на Хънтър високо платена позиция, въпреки факта, че той има малък опит в енергийния сектор и има история на проблеми с употребата на наркотици. Бившият държавен секретар Джон Кери „знаеше за ролята на Хънтър Байдън в борда на директорите на Burisma , но излъга и каза, че не знае, когато го попитаха за това през декември 2019 г. (по време на процеса за импийчмънт на Тръмп).

Но доведеният син на Кери, който също беше бизнес партньор на Хънтър Байдън , изпрати имейл до началника на кабинета на Кери на 13 май 2014 г., ден след като Хънтър Байдън се присъедини към борда на Burisma, за да се дистанцира от решението.

„Бившата помощник-държавен секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Виктория Нуланд каза, че конфронтацията с олигарсите ще изпрати сигнал за борба с корупцията в Украйна. Кент каза на комисиите, че Злочевски е „одиозен олигарх“. Въпреки това, през декември 2015 г., вместо да преследват целите на САЩ за противопоставяне на олигарсите, служителите на вицепрезидента Байдън го посъветваха да се въздържа от коментари за Злочевски и го посъветва да каже: „Няма да назовавам имена или да обвинявам хората “, пише докладът. твърдеше.

Стана също така известно, че Хънтър Байдън е бил в борда на директорите на Burisma (където се твърди, че е съветвал по въпросите на корпоративното управление), когато Злочевски е платил 7 милиона долара подкуп на служители, работещи под ръководството на украинския главен прокурор Виталий Ярема, за да „закрият делото срещу Злочевски“.

Кент потвърди, че подкупът е извършен през декември 2014 г. (седем месеца след като Хънтър се присъедини към борда на директорите на Burisma) и след като научи за това, той докладва на ФБР. Както изчислиха авторите на доклада, синът на Байдън получи повече от 4 милиона долара от Burisma за членство в борда на директорите, плюс „милиони долари от чужди граждани със съмнително минало “ .

В доклада се споменава и бившият украински дипломат Андрий Телиженко, който според доклада се е срещал най-малко 10 пъти с представители на президентската администрация , включително Елизабет Зентос , член на Съвета за национална сигурност на Обама.

Американски и украински обвиняеми по „случая Байдън“ и техните връзки

Характерно е, че по-късно Телиженко свидетелства за намесата на бившите украински власти в американските избори през 2016 г. на страната на Клинтън. Освен това той участва във филма на Джулиани за украинско-американската корупция.Телиженко повтори пред камера показанията си за намесата на Украйна в изборите в САЩ , а именно как тогавашното правителство и американското посолство подкрепяха Хилъри Клинтън, противник на Тръмп.

Той призна, че докато е работил в украинското посолство във Вашингтон през 2016 г., е бил инструктиран да събере информация за бившия ръководител на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт и да намери мръсотия върху него (което украинското посолство отрича). Целта беше не само да се дискредитира Тръмп, но и да се отстрани от предизборната надпревара.

„Това ми беше казано директно. Отказах да участвам в това, след което не общувах с Чалупа“, каза Телиженко. 

Освен това Телиженко обвини Порошенко, че е получил гигантска сума от 200 милиона долара за приключване на делото срещу компанията Burisma .

Имайте предвид, че този доклад не е първият, който разказва за съмнителните дейности на семейство Байдън в Украйна. Така американското издание The Hill публикува редица материали за търговските интереси на Байдън в Украйна. В една от статиите той е обвинен в изнудване на Петро Порошенко през 2016 г. Джоузеф Байдън заплаши да лиши Украйна от следващия транш от МВФ в размер на един милиард щатски долара, ако главният прокурор на Украйна Виктор Шокин не бъде уволнен. Американският служител мотивира своето безпрецедентно и нагло искане с факта, че Шокин уж не се бори активно с корупцията.

В действителност ставаше дума само за спиране на дейността на Шокин по разследване на наказателни дела срещу Буризма и следователно сина на Байдън. 
Но всички тези многобройни разследвания вървяха като вода в пясъка до 2022 г.

image

В американското заведение не е прието да се пере мръсно бельо на обществени места, особено когато става дума за такъв човек като Джоузеф Байдън.

 Твърде влиятелни сили стояха зад него, 
криеха се зад Байдън и го прикриваха .
 Поне в медиите.

Преди президентските избори през 2020 г. американските либерални медии, включително New York Times, отрекоха тези факти,  приписвайки всичко на специална операция на „руското разузнаване“ . 

Но тяхната позиция се е променила по няколко причини. Едно от тях е 
отслабването на фигурата на самия Джоузеф Байдън , когото либералните медии вече не виждат като кандидат на следващите избори и чиято фигура вече не трябва да се защитава в публичното поле.

В навечерието на изборите през 2020 г. цялата либерална преса отрече  автентичността на съобщенията за машинациите на Хънтър Байдън, наричайки ги „руска дезинформация“ , насочена към отслабване на съперниците на Доналд Тръмп. За публикуването на тези писма масово бяха блокирани акаунти в социалните мрежи. Изминаха няколко години – сега трябва неохотно да признаем : писмата на Хънтър бяха истински и той е под федерално разследване за корупция и укриване на данъци. Но трябва ясно да разберете защо вятърът духа в другата посока.

Защо имаше промяна на основните етапи и какво заплашва Байдън

image

Първоначално либералната преса се надяваше, че украинската криза ще позволи този „неудобен“ дневен ред да бъде изместен на заден план.

 Но няколко фактора играят срещу това.
 Първо, наближават изборите за конгрес.

 Републиканците вече  
съставят списъци с длъжностни лица от екипа на Байдън, чиито дейности ще разследват след спечелването на изборите.

 Те се готвят да разследват приключенията на семейство Байдън в Украйна.
 Прогнозите сочат, че 
републиканците ще спечелят . 
И следователно някой трябва да бъде направен „екстремен“.
 А не особено услужливият Хънтър Байдън е много подходящ за демократите за ролята. 
Освен това залогът за най-стария Байдън 
вече не е толкова голям .

Незаконното политическо лобиране беше една от причините Белият дом толкова упорито да въоръжава Украйна при Байдън – с надеждата, че може да предизвика голям конфликт , който всички пишат – и корупционните скандали на семейство Байдън ще бъдат заличени заедно с военен сблъсък.

 Но това би работило, ако изходът от този сблъсък, дори в случай на поражение на Украйна, би удовлетворил Съединените щати. 
Но ситуацията излезе извън контрол.

image

Байдън-старши винаги е имал репутацията на безскрупулен лобист, амбициозен и корумпиран дори по стандартите на Демократическата партия и в много отношения героят от поредицата Къща от карти  Франк Ъндърууд може да се счита за негов прототип .

 С такива качества той би могъл да действа по въпросите на политиката на САЩ в Украйна 
не в интерес на държавата , а покривайки финансовите интереси на сина си. Едно е да правиш малко лобиране и да крадеш малко, но съвсем друго е да нанасяш сериозни щети на държавата.

И това беше второто. Байдън би могъл, подобно на Тръмп, да се придържа към неутралитета на Русия и отношенията с Китай, основният противник на американците. 

Но той ескалира и Русия престана да бъде неутрална. 
И след като отиде на обостряне, за да задържи руските войски, той не може – в края на краищата, никой не се нуждае от ядрена война и той няма други начини да сдържа Русия.

 В резултат на това САЩ загубиха не Украйна, а баланса на силите с Китай. Решението да не се покрива повече за Байдън можеше да 
бъде взето от демократичния естаблишмънт след неуспехи в разрешаването на украинската криза, което не позволи нито да спре руската операция , нито да запази неутралитета на Русия .по отношение на САЩ.
 Всички вече смятаха, че Байдън ще бъде заменен от Камала Харис на новите избори. 
Сега стана очевидно.
 Така те дадоха командата на медиите да махнат „дядото“ от бягането.

И заедно с глупавия си и развратен син.








Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8360945
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930