Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.04.2022 23:39 - РЕЙ МАКГАВЪРН
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 531 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 11.04.2022 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Рей Макговърн:

,,Корпоративните медии разгръщат големите оръдия в Украйна
 "

от Рей Макгавърн публикувано на 8 април 2022 г

Джудит Милър и генерал от ВВС Филип Брийдлав се завръщат! 
В началото си помислих, че това е отвратителен ретроспекция. Преди две вечери имаше Джуди Милър и бившия командир на НАТО Филип Брийдлав по телевизията, разказващи за Украйна.

За по-младите читатели Джуди беше архидяконът на Ню Йорк Таймс , който благославя всички тези доклади за „оръжия за масово унищожение в Ирак (които ги нямаше) и връзки между Ирак и Ал Кайда (които също не бяха там).

Що се отнася до Брийдлав, като тъжен знак на времето, той се появява (чрез Радио Свободна Европа) в Reader Supporter News , с нулева алюзия за неговото родословие за истината и лъжата (Вижте: " Фокус: Бившият командир на НАТО казва, че Западът се страхува от ядрена война Пречат на правилния отговор на Путин .")

 

Прекалено познатата, по дяволите, торпедата реплика на Брийдлав относно необходимостта да се изправи лице в лице с Русия в Украйна доведе до още отвратителни спомени. Защото точно това се опита да направи – зад гърба на президента Обама – когато беше командващ войските на НАТО (2013-2016). Стана толкова зле, че ние, ветераните, професионалистите в разузнаването за здравия разум (VIPS), се опитахме да предупредим германския канцлер Ангела Меркел за карирания рекорд на Брийдлав за достоверност преди срещата на върха на НАТО в началото на юли 2014 г.
 
Призовахме Меркел да смекчи нервите на Брийдлав .

Дословните откъси са по-долу:

„Ние дългогодишни служители на разузнаването на САЩ отново искаме да предадем нашите опасения и предупреждения директно към вас преди изключително важна среща на върха на НАТО – срещата, която започва на 8 юли във Варшава. С радост научихме, че нашият посочен меморандум е достигнал до вас и вашите съветници преди срещата на върха на НАТО в Уелс и че други също научиха за нашата инициатива чрез Sueddeutsche Zeitung , която публикува пълен доклад за нашия меморандум на 4 септември, в деня, в който започна тази среща.

Уелс до Варшава

„Срещата на върха във Варшава вероятно ще бъде поне толкова важна, колкото последната в Уелс и вероятно ще има още по-далечни последици. Намираме за тревожно – ако не и изненадващо – изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в пресата преди срещата събитие на 4 юли, че членовете на НАТО ще се съгласят да "по-нататъшно засилят военното присъствие на НАТО в източната част на алианса", добавяйки, че алиансът ще получи "най-голямото си подкрепление от Студената война".

„Вероятността от военен сблъсък във въздуха или в морето – случаен или умишлен – нарасна рязко, още повече, тъй като, както обясняваме по-долу, контролът на президента Обама над висшите генерали на САЩ/НАТО, някои от които обичат да играят каубой, Съответно ние ви насърчаваме, както направихме преди последната среща на върха на НАТО, да призовате колегите си от НАТО да внесат „степен на разумен скептицизъм“ на масата във Варшава – особено по отношение на възприеманата заплаха от Русия.

„Много от нас са прекарали десетилетия в изучаване на външната политика на Москва. Поклащаме глави с недоверие, когато виждаме западни лидери сякаш не са осъзнали какво означава за руснаците да наблюдават учения в мащаб, невиждан откакто армиите на Хитлер стартираха „Unternehmen Barbarossa“ 75 години преди, оставяйки мъртви 25 милиона съветски граждани.Според нас е безотговорно глупаво да вярваме, че руският президент Владимир Путин няма да предприеме контрамерки – във време и място по свой избор.

„Путин няма възможност да се опитва да увери своите генерали, че това, което чуват и виждат от НАТО, е просто реторика и пози. Той вече е изправен пред засилен натиск да реагира по безпогрешно силен начин. Накратко, Русия е длъжна да реагира силно на това, което смята за неоправдано провокиране на големи военни учения по западните й граници, включително в Украйна.

„Преди нещата да се влошат още повече, опитните лидери на НАТО трябва да демонстрират ясно предпочитание към държавническата власт и дипломацията на даване и вземане пред дрънкането на сабя. В противен случай е вероятно някакъв военен сблъсък с Русия, с постоянно съществуващата опасност от ескалация към ядрен обмен.

„Изключително тревожен е фактът, че много лидери от второ поколение на НАТО изглежда безгрижно не осъзнават – или дори пренебрегват – за тази надвиснала възможност. Демагогия като тази идва от бившия полски президент Лех Валенса, който се хвали, че би „стрелял“ по руските самолети, които бръмчат Американските разрушители със сигурност не са от полза.Тонът на Валенса обаче отразява мачо отношението, преобладаващо днес в Полша и някои други новодошли в НАТО.

„Вярваме, че външният министър Франк-Валтер Щайнмайер беше прав, като посочи, че военните позиции по границите на Русия ще донесат по-малко регионална сигурност. Ние приветстваме неговото предупреждение, че „Ние сме добре посъветвани да не създаваме претексти за подновяване на стара конфронтация“.

Нужда от откровеност

„Говорейки за „предлоги за подновяване на стара конфронтация“, вярваме, че е дошло времето да признаем, че значителното нарастване на напрежението между Изтока и Запада през последните две години първоначално произтича от спонсорирания от Запада държавен преврат в Киев на февруари. 22, 2014 г. и реакцията на Русия при анексирането на Крим.

„Въпреки че имаме кумулативен стотици години опит в разузнаването, никога преди не сме виждали планиране на държавен преврат , разкривано седмици предварително – и след това все пак осъществено. Малцина изглежда си спомнят, че в началото на февруари 2014 г. YouTube публикува запис на прихванат разговор между помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд и посланика на САЩ в Киев, по време на който "Яц" (за Арсений Яценюк) беше определен като избор на Вашингтон да стане новият министър-председател на правителството на преврата в Киев. …

„Ние предполагаме, че е крайно време западните лидери да признаят, че няма нито едно доказателство за руски план за анексиране на Крим преди преврата в Киев и лидерите на преврата започнаха да говорят за присъединяване на Украйна към НАТО. Ако висшите лидери на НАТО продължат да не може или не желае да прави разлика между причина и следствие, увеличаването на напрежението е неизбежно с потенциално катастрофални резултати – всички те са ненужни и избегнати, според нас.

Украйна: Все още гной

„В нашия меморандум от август 2014 г. за вас ви предложихме да бъдете „подобаващо подозрителни към обвиненията, отправени от Държавния департамент на САЩ и служители на НАТО, които предполагат руско нахлуване в Украйна.” Всъщност сериозността на ситуацията беше значително по-лоша, отколкото осъзнахме в времето.

„Сега знаем, че генералът от военновъздушните сили на САЩ Филип Брийдлав, който беше върховен главнокомандващ на НАТОдопреди два месеца настояваше силно за конфронтация с Русия и сепаратистите срещу преврата в Източна Украйна. Това става ясно в наскоро разкритите имейли на Breedlove , които сега потвърждават това, в което вярвахме през 2014 г.; а именно, че всеки трябва да проучи внимателно преувеличените твърдения на Брийдлав, много от които се основават на размити снимки и други силно съмнителни „разузнавателни данни“.

„Лобирайки за одобрение за водене на прокси война с Русия в Украйна, Брийдлав беше силно критичен към политиката на президента Барак Обама, която Брийдлав пренебрегна като просто: „Не ме вкарвайте във война.“ (Сякаш това беше някаква страхлива заповед !)

Имейлите показват, че зад гърба на Обама Брийдлав продължава да се опитва да „привлече, подмами, убеди или принуди САЩ да реагират“ на Русия. Един от имейл кореспондентите на Брийдлав му пише: „Като се има предвид инструкцията на Обама към вас да не започвате война, това може да е трудна продажба“, но това не попречи на Брийдлав да опита.

„През 2015 г., както анализатори на вашето собствено разузнаване успяха да ви кажат, Брийдлав отиде отвъд хиперболата до откровена измислица с твърдения, че „много над хиляда бойни машини, руски бойни сили, някои от най-сложните оръжия за противовъздушна отбрана и артилерийски батальони “ е изпратен в Източна Украйна.

„Това бяха видовете фалшиви твърдения, които Брийдлав използва в опитите си да привлече помощ от висшите военни и Конгреса, за да накара Обама да доставя оръжие на украинските въоръжени сили.

„За да не изглежда да изтъкваме генерал Брийдлав, неговият предшественик като върховен главнокомандващ на НАТО, адм. Джеймс Ставридис, едва ли даде добър пример. Година след като САЩ поведе някои страни от НАТО в блиц от самолетни и ракетни удари срещу либийския президент Муамар Кадафи, Ставридис и бившият посланик на САЩ в НАТО Иво Даалдер написаха във Foreign Affairs : „Операцията на НАТО в Либия с право беше приветствана като модел на интервенция“.

„Операцията, разбира се, беше точно обратното. Хаосът, който сега цари в Либия, със стотици бежанци, давещи се в Средиземно море, предлага изобилно доказателство, че решението на вашето правителство да държи Германия на разстояние от тази „моделна намеса“ е мъдро един.

„Въпреки че е малко неудобно за нас да предлагаме толкова откровени коментари за характера и калибъра на най-висшите американски генерали и адмирали, много от които в крайна сметка биват назначени на висши политически позиции в НАТО – такава критика е неизбежна. Важната реалност на което ви обръщаме внимание се отнася не само до тяхната квалификация, но и до пренебрежителното им отношение към президента Обама.

„Ние забелязахме в нашия меморандум от 30 август 2014 г., че президентът Обама „има слаб контрол върху политиците в своята администрация.“ Че това включва висши военни лидери може да се види в неуспеха на Обама да отстрани ген. Брийдлав, който – в допълнение към интензивното му маневриране зад гърба на Обама – положи малко усилия да скрие откритото си презрение към предпазливия подход на неговия главнокомандващ към възможността за въоръжена конфронтация в нестабилни места като Украйна.

Следва от първия меморандум на VIP-персони за канцлера Меркел (30 август 2014 г.) – за това, което се знае за доверието към бившите лидери на НАТО.

„Надяваме се, че вашите съветници са ви напомнили за провереното досие на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за достоверност. Изглежда ни, че речите на Расмусен продължават да се изготвят от Вашингтон. Това беше напълно ясно в деня преди водената от САЩ инвазия в Ирак, когато , като датски министър-председател, той каза на своя парламент: „Ирак има оръжия за масово унищожение. Това не е нещо, в което просто вярваме. Ние знаем."

„Снимките могат да струват хиляди думи, те също могат да заблуждават. Имаме значителен опит в събирането, анализирането и докладването на всякакви сателитни и други изображения, както и други видове разузнаване. Достатъчно е да се каже, че изображенията, публикувани от НАТО на 28 август предоставя много слаба основа, въз основа на която да се обвинява Русия за нахлуването в Украйна. За съжаление, те имат голяма прилика с изображенията, показани от Колин Пауъл в ООН на 5 февруари 2003 г., които също не доказаха нищо.

„Същия ден предупредихме президента Буш, че нашите бивши колеги анализатори са „все по-обезпокоени от политизацията на разузнаването“ и му казахме категорично: „Презентацията на Пауъл не се доближава“ до оправдаването на войната. Призовахме г-н Буш да „разшири дискусия... извън кръга на тези съветници, явно насочени към война, за която не виждаме убедителна причина и от която вярваме, че непредвидените последици вероятно ще бъдат катастрофални."

„Помислете за Ирак днес. По-лошо от катастрофално.

„Въпреки че президентът Владимир Путин досега показваше значителна резерва по отношение на конфликта в Украйна, трябва да помним, че Русия също може да „шокира и страхопочита.“ Според нас, ако има и най-малък шанс за подобно нещо в крайна сметка това се случи с Европа заради Украйна, трезво мислещите лидери трябва да обмислят това много внимателно."

КРАЙ на извадка от 30 август 2014 г.
Меморандум за VIP лица за канцлера Меркел.

 

Рей Макгавърн работи с Tell the Word, издателски клон на икуменическата църква на Спасителя в центъра на Вашингтон. 
Неговата 27-годишна кариера като анализатор на ЦРУ включва работа като началник на съветския клон за външна политика и съставител/корпоратор на ежедневния доклад на президентa

 Той е съосновател на Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS).

Преведено от английски-
Реймънд Макговърн е бивш служител на Централната разузнавателна агенция, превърнат в политически активист.
Макговърн беше анализатор на ЦРУ от 1963 до 1990 г., а през 80-те председателстваше националните разузнавателни оценки и подготвяше ежедневния доклад на президента.
 Уикипедия (английски)
==============================
повече информазия тук:

https://www.justiceonline.org/ray-mcgovern













Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - https://mileidi46.blog.bg/hobi/2020/01/09/rei-makgavyrn-za-rusiia-kitai-i-amerikanskata-izkliuchitelno.1691349
10.04.2022 23:43
Toва е един истинскии човек,когото уважавам..

пиша за него и следя непрекъснато неговите изяви!!!

другото оставям на вас...
вие решавате за себе си!!!
цитирай
2. mileidi46 - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ....
11.04.2022 10:33
Да си припомним
1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност
2. Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014
3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014
4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент
5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“
6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017
7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.
9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
Питам помните ли?И днес за един ден Путин е на път да унищожи ВПК на Украйна, в който американците за последните осем години са вложили над 20 млрд долара. На практика той унищожи американски военни бази, наричани за благозвучие украински и използвани в последните осем години за нацификация на тази държава под носа му и и за издевателства върху руското население в източната част.
За това целият този европейски вой за нападение върху суверенна държава е отвратително лицемерен. Украйна не е суверенна държава, а поле за военни действия срещу друга суверенна държава от трета страна, и погледнато от този ъгъл, действията на Путин дори са закъснели.
Базите на Злото отдавна трябваше да бъдат изгорени, и ето, че това най-после се случи.Всеки от приятелите, който е забравил масовите убийства на Майдана и в Одеса през 2014 г., хилядите убити в Донбас за осем години, нацистките бандеровски формирования като „Азов“ и пр., които станаха част от украинската армия, спирането на водата за Крим за осем години, това, че Зеленски наричаше жителите на Донбас „организми“, всеки такъв глупак, който си е поставил украинското знаме на профилната снимка, да
не забравяйте, че подкрепяте бандеровци и фашисти, подкрепяте геноцид, правейки се на хуманисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8342901
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32633
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930