Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.03.2022 18:07 - ЗА НЯКОИ АНАЛ-ЛИЗА-ТОРИ В ТОЗИ САЙТ...
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1531 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 16.03.2022 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 А И В ЦЯЛАТА СТРАНА!!
ТЕ ИЛИ СА НЕГРАМОТНИЦИ...ИЛИ ПРОСТО ФАШИСТИ...
ЩЕ ИМ ПРОСТЯ САМО ПЪРВОТО...
Как Обама и Байдън инсталираха неонацисти в Украйна Днешната война не може да бъде разбрана, без първо да се разбере ролята на правителството на САЩ в преврата на Майдана в Украйна.


image



Отказ от отговорност:

Аз не подкрепих
 преврата на правителството на САЩ през 2014 г., който сваля демократично избраното правителство на Украйна, нито подкрепих обстрела на Донбас от Украйна през последните 8 години, нито подкрепям настоящата инвазия на Русия в Украйна. 

Неонацистките фракции представляват малък процент от Украйна, но значителен процент, който изигра основна роля в преврата през 2014 г., войната в Донбас и продължаващата война с Русия. 
Това не е история за доброто срещу злото.

 Това е история за корумпирани правителства, които се борят безмилостно за конкуриращи се личен интерес, докато обикновените граждани понасят последствията.

Ако американският народ знаеше истината за това как Обама и Байдън помогнаха на неонацистките фракции да свалят избраното правителство на Украйна, може би нямаше да са толкова нетърпеливи да започнат Трета световна война. 
Днешната криза в Украйна не може да бъде разбрана, без първо да се разбере ролята на правителството на САЩ в украинския преврат на Майдана.

През 2013 г. украинският президент Виктор Янукович отхвърли заем от МВФ и споразумение за асоцииране с ЕС, защото твърдеше, че заемът ще предаде контрола върху природните ресурси на Украйна и ще увеличи разходите за живот на украинския народ.

В отговор, силно организирана подкрепяна от Запада цветна революция, водена от правителствени служители на САЩ, беше незабавно разгърната срещу Янукович.

Американски организации като Националния фонд за демокрация (NED), скандално известен фронт на ЦРУ , обучаваха журналисти активисти да използват социалните медии, финансираха телевизионни станции, подкрепящи протеста, и превозваха голям брой протестиращи извън града.

NED наскоро изтри своите записи за финансиране на проекти в Украйна, но архивираните уеб страници могат да бъдат намерени тук .

============================================================= Неонацистки групи ескалират насилието

Това, което започна като ненасилствени, мирни протести на площада на Независимостта в Киев, известен като Майдан, бързо прерасна в насилствени атаки срещу полиция и държавни служители с камъни, бухалки, метални пръти, булдозери и коктейли Молотов.

Западни медии твърдяха, че тези протести са били мирни, масови демонстрации, но не споменават неонацистките елементи, които иззеха оръжия, заграбиха правителствени сгради и окървавиха улиците на Украйна в ескалиращо насилие.

Един пример за тази ескалация е отразен в документалния филм на Оливър Стоун, „ Украйна в огън “. На 30 ноември 2013 г. началникът на украинския щаб, тясно свързан с Държавния департамент на САЩ, нареди улиците да бъдат изчистени от протестиращи за издигането на годишната коледна елха .

Когато полицията пристигна, те бяха посрещнати от силно агресивна и добре организирана фракция на Десен сектор на Украйна, която провокира полицията към бурна реакция срещу мирни протестиращи, за което съобщават всички западни корпоративни медии. Очаквано това доведе до още вълнения и насилие, които бяха допълнително подхранвани от подкрепата на протеста от американския сенатор Джон Маккейн.
============================================

Служители на правителството на САЩ подкрепят преврата

Сенатор Джон Маккейн, който е републиканец в Сенатската комисия по въоръжените сили, отиде в Киев, за да покаже солидарност с протестиращите. Маккейн се срещна с лидери на опозицията и се появи на сцената на площад Майдан, където застана рамо до рамо с лидера на Свобода Олех Тягнибок.

Когато президентът Янукович беше попитан за съответните комуникации на САЩ през това време, той отговори: „Моят контакт от най-високо ниво беше вицепрезидентът Байдън. Имахме чести телефонни разговори, но проблемът беше, че г-н Байдън каза едно, но те направиха различни неща в Украйна.

Помощник държавният секретар Виктория Нуланд беше уловена при изтекъл телефонен разговор, който планира новото правителство на Украйна, където може да бъде чута да казва: „Мисля, че Яц [Арсений Яценюк] е човекът“ и да обсъжда как да „залепи това нещо“. Нуланд споменава Тяхнибок от Свобода като един от лидерите, с които работят.

Телефонният разговор разкри, че най-високопоставеният служител на САЩ, който уж представлява администрацията на Обама в Украйна, и посланикът на САЩ в Украйна, ясно замислящи държавен преврат от американското посолство срещу надлежно избрания президент на чужда държава.

По-малко от месец след изтичането на аудиото Яценюк стана следващият премиер на Украйна.
==========================================

Клането на Майдана

На 20 февруари неидентифицирани снайперисти започнаха да стрелят по тълпата, убивайки хора от всички страни.

Въпреки че САЩ незабавно обвиниха администрацията на Янукович, друго изтекло аудио обаждане, този път между върховния представител на ЕС по външните работи и естонския външен министър, разкри , че според тях проамериканските сили са организирали атака с фалшив флаг като претекст за отстраняване на Янукович и финализиране на преврата.

Клането на Майдана беше пословичната капка, която пречупи гърба на камилата. Въоръжени тълпи превзеха украинското правителство, което доведе до началото на гражданската война в Донбас и руската анексия на Крим.

Новосформираното правителство продължи да прие предложение за заем от МВФ от 15 милиарда долара , което според съобщенията увеличи цената на природния газ с цели 50 процента за украинския народ.

Съдебният процес и разследването на клането на Майдан дадоха огромни доказателства , че протестиращите на Майдан са били избити от снайперисти в контролирани от Майдан сгради, а не от правителствени снайперисти, които въпреки това бяха обвинени в престъплението.

Доказателствата, които останаха неотразени от западните медии, включват видеозаписи, показания на над 100 ранени протестиращи , няколко десетки свидетели на обвинението и съдебно-балистични и медицински експертизи от правителствени експерти.

Украинската неонацистка партия Свобода и нейните основатели Олех Тяхнибок и Андрий Парубий изиграха водещи роли в ескалацията на насилието на площад Майдан и продължиха да играят водещи роли в новосформираното правителство.
=============================================

Партия Свобода

Партията „Свобода“ води началото си от украинската партизанска партия през Втората световна война, която е била в съюз с нацистка Германия. До 2004 г. Свобода се наричаше Социал-национална партия, умишлено препратка към национал-социалистическата партия на нацистите. Лидерът на Свобода Олех Тяхнибок от много години открито се насочва към евреи и етнически руснаци в Украйна.

През 2004 г. той беше изгонен от правителството на Виктор Юшенко за реч, призоваваща украинците да се борят срещу „московско-еврейската мафия“ . През 2005 г. той написа отворени писма с искане Украйна да направи повече, за да спре „престъпните дейности“ на „организираното еврейство“ .

Би Би Си съобщи за опасността от възхода на Свобода през 2012 г. През същата година Европейският парламент прие резолюция, осъждаща Свобода като „расистка, антисемитска и ксенофобска”. И все пак, някак си правителството на САЩ смяташе, че е подходящо да подкрепи тези неонацистки групи, настояващи за етническо прочистване на Украйна.

Всеки 1 януари десетки хиляди последователи на Свобода маршируват по улиците на Украйна с факли в чест на рождението на Степан Бандера , водач на украинските партизански сили, които застанаха на страната на нацистка Германия по време на Втората световна война. Западните историци казват, че последователите на Бандера са извършвали кланета на полски и еврейски цивилни.

Когато Яценюк стана министър-председател, той възнагради ролята на Свобода в преврата с три поста в кабинета, включително Александър Сич като вицепремиер и губернаторски постове на три от 25-те провинции на Украйна. Андрий Парубий от Свобода беше назначен за председател (или председател) на парламента, пост, който заемаше през следващите 5 години.
https://www.youtube.com/watch?v=rL1qHjoeNi4
=============================================

Батальон Азов

Неонацистите също така доминират в украинския батальон Азов , който е основан от Андрий Билецки , признат привърженик на бялата раса, който твърди, че националната цел на Украйна е да освободи страната от евреи и други низши раси. Именно батальонът "Азов" ръководи атаката на правителството след преврата срещу самообявените републики и превзема град Мариупол от сепаратистки сили.

Споразумението Минск II през 2015 г. сложи край на най-тежките битки и създаде буферна зона около отцепилите се републики, но гражданската война с ниска интензивност продължи. Приблизително 14 000 души са били убити от 2014 г. Конгресменът Ро Хана и прогресивните членове на Конгреса се опитваха в продължение на няколко години да прекратят военната помощ от САЩ за батальон „Азов“. Най-накрая го направиха в законопроекта за бюджетните кредити за отбрана за финансовата 2018 г., но според съобщенията Азов продължи да получава американско оръжие и обучение въпреки забраната.

image
Пожарното клане в Одеса

На 2 май 2014 г. банда украински неонацисти, доведени в Одеса от олигарх на име Игор Коломойски , нападна група рускоговорящи украинци, които мирно окупираха големи палатки пред Одесския профсъюзен дом.

Тълпата избяга от насилствената тълпа, като се втурна в Дома на профсъюзите, който неонацистката тълпа впоследствие запали с коктейли Молотов. Невинни цивилни бяха избити чрез побои, изстрели, а задържаните вътре бяха изгорени живи.

Игор Коломойски, украинският милиардер олигарх, който финансира батальона Азов и други неонацистки групировки , беше не само ключовият човек зад пожарното клане в Одеса , но беше и ключовият човек зад Burisma Holdings , корумпираната газова компания, която плати Хънтър Байдън 83 000 долара на месец.

Коломойски финансира  много частни украински милиции като батальоните „Днепър“ и „Айдар“ и често ги използва  , за да защити финансовите си интереси в PrivatBank , най-голямата търговска банка в Украйна.

  imageНАТО инструктира украинския неонацистки батальон Азов как да използва новодоставени гранатомети, платени от американските данъкоплатци. image

Документите на Пандора разкриха, че настоящият президент на Украйна Владимир Зеленски също е финансово заплетен с Игор Коломойски чрез офшорни банкови сметки .

Коломойски, който притежава един от най-големите медийни конгломерати в Украйна, 1+1 Media Group , също се случи да продуцира филмите и телевизионните предавания, които издигнаха Зеленски в светлините на националните прожектори, водещи до неговото президентство.

Изследователската група с нестопанска цел, Марко Поло , която прави изчерпателен доклад за лаптопа на Хънтър Байдън , направи връзката между текстовите съобщения на Хънтър Байдън и неонацистките кланета на Коломойски в Украйна.

В текстовите съобщения, показани по-долу, Хънтър Байдън попита Хали Байдън, вдовицата на брат му, станала любовница, дали вярва, че той е „изгорени живи деца в ДОНЕЦК“ или „деца, убити в Донецк, Украйна“. Несъмнено по отношение на финансираните от Коломойски неонацистки военни престъпления в Източна Украйна.
ВИДЕО
https://www.youtube.com/watch?v=OKjGnc1wGK0

image

На 24 февруари, когато руският президент Владимир Путин изпрати войски на украинска територия с заявена мисия за „демилитаризиране и денацификация“ на страната, западната пропагандна машина се засили, за да прикрие как Обама и Байдън инсталираха тези неонацистки фракции в Украйна.

Това не беше първият път, когато корпоративните медии и политическият истаблишмънт на САЩ прикриваха това, което Обама и Байдън бяха направили в Украйна. Още през 2019 г. политическият естаблишмънт импийчментира президента Тръмп за това, че задава въпроси за това какво са правили корумпирани американски политици в Украйна.

Колко американци осъзнават, че правителството на САЩ е помогнало на неонацистките милиции да свалят демократично избрания президент на Украйна през 2014 г.? Колко американци осъзнават, че неонацистките милиции в Украйна са обстрелвали региона на Донбас през последните 8 години в нарушение на споразумението от Минск, убивайки хиляди невинни цивилни?

Колко американци знаят, че Обама и Байдън са въоръжени и обучават украинския неонацистки батальон Азов, които са виновни за извършване на военни престъпления в стил ISIS ?

https://www.youtube.com/watch?v=5qlBPtQg3MU
===================================

Всяка съвременна война на САЩ и НАТО беше тотална катастрофа, основана на фалшиви предпоставки, която превърна стабилните страни в огнища на хаос, корупция и тероризъм. Подкрепената от правителството на САЩ промяна на режима не проработи в Близкия изток и сега директно доведе до тази война между Русия и Украйна.

Подкрепете невинните хора на Украйна и Русия, но не подкрепяйте корумпираните правителства, които създадоха това кръвопролитие. Не подкрепяйте глобалисткия банков картел, военно-индустриалния комплекс и западната пропагандна машина.

Същите неоконсерватори и неолиберали, които прекараха последните няколко десетилетия, убивайки милиони невинни цивилни в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и Сомалия, сега се опитват да манипулират американския народ в подкрепа на война в Украйна срещу въоръжена с ядрено оръжие Русия.

Дипломатическото решение може да бъде толкова просто като демилитаризация в Украйна, спиране на обстрелите в региона на Донбас и подписване на договор, който обещава Украйна никога да не се присъедини към НАТО, но американският външнополитически елит и полезните идиоти, които ги подкрепят, в момента лобират за ескалация , забранени за полети зони и Трета световна война.

Молете се за мир и дипломация.
===========================
========












Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - с лекота пращам това инфо на майната ...
16.03.2022 18:15
с лекота пращам това инфо на майната си

1 нацизма е зло

2 комунизма е зло и дори по-голямо от първото

3 демокрацията е също зло

всичко е зло,но днес зло се нарича само първото

а в това инфо отново е посочено само едното зло, загатнато е за демократичното зло, но отсъства руското/червеното, най-голямото зло

следвателно материала е лайна въпреки истината в него
цитирай
2. germantiger - и ако образа на хитлер е зло то ...
16.03.2022 18:17
и ако образа на хитлер е зло

то постъпката да се издига сталин БЕЗНАКАЗНО ОТ РУСНАЦИ, БЪЛГАРИ И ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ СВОЛОЧ Е КАКВО ?

проблем е хитлер и емблемите

а къде е проблема с цялата комунистическа русия

или с цялата комунистическа българия и нейния комунистически капитализъм ?

а нацисти отдавна почти няма

виж комунисти има начело на бол държави

колкто до демократите, то те никога няма да бъдат заклеймени и съдени за престъпленията си, само първите бяха съдени/нацистите и явторите комунистите/признати за виновни почти без поселдствия за тях
цитирай
3. nedovolen - Когато някоя държава изпревари ФАЩ ...
16.03.2022 18:51
Когато някоя държава изпревари ФАЩ и НАТО, е агресор. Те са миротворци. Много здраве на майка им...
Гледам да съм кратък, освен когато правя кекс. Там си има процедури.
:)))
цитирай
4. nedovolen - Когато Бараката и няколко преди и ...
16.03.2022 19:02
Когато Бараката и няколко преди и след нея,
за четири пРезидентски мандати нападнаха дузина държави и изтрепаха население равностойно на четвърт Украйна, никой не им каза агресор.
Ох, стига, че ми стана байгън от бай Дън и др. шемети.
:)))
цитирай
5. mileidi46 - https://www.facebook.com/watch?v=556224688837100
16.03.2022 19:36
Преди някой ,, ЕнетЕлегентен анализатор" да си отвори устата,първо да си помисли от коя страна иска да погледне монетата...и да види това,което му иска ,а не това , което действително вижда.......

Визирам ,,Тигъра "с мишата опашка,който по презумция,мрази всичко и всички...

Явно е имал много тъжно минало...
Но има много такива,и тук в блога..
цитирай
6. planinitenabulgaria - Пожелавам Ви мокър сън с Путин в най-атомната му подводница.
16.03.2022 20:16
Той откакто остаря търси контакт по същество само с прегорели дами. По природна надареност може да се мери само с Венцивалери1951...
цитирай
7. nedovolen - К6
17.03.2022 14:39
Ти глей да не те нацели подводница в балкана, тогава ще се разсмърди от гомновоза.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8347966
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32634
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930