Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.02.2022 03:06 - КОЙ ЛЪЖЕ И КОЙ МАЖЕ?????
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1311 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 27.02.2022 03:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Дълго се чудих коя от всички снимки от украинската "война" да запазя в архива си и накрая реших да е тази.
image
Тя е не само крайно драматична като композиция, но и подбужда много въпроси. Надявам се след време децата в училище да пишат съчинения и стихове по нея, и да виси по стените на историческите музеи. “Сърцати войници бранят род и родина, подкрепени от Тимур, братовчедите му и председателката на Домсъвета”.


Истината е, че тази снимка изобразява не самата "война", а тренировка за нея, проведена на 06.02.2022 - цели осемнайсет дни преди реалното начало.

Украински "журналисти" репетират за отразяването на военните действия и размахват дървени пушлета, които, разбира се, украинският президент веднага ще смени с гранатомети, ако се наложи.
Сред другите снимки, които се състезаваха за моя архив, беше изображението със задръстената от бягащи киевчани магистрала, което два дни не слезе от страниците на световните медии, както и с храбрия украински момък, който бяга от враговете, въоръжен с анцуг, маратонки, каска на главата, автомат през рамо, кошница с котка и аквариум с рибка.

Трогателни фотоси, спор няма, но дървените пушки ме спечелиха.

Наред с фотографския материал, искаше ми се да съхраня за поколенията си и някои факти. Не за друго, ами защото с тези медии днес човек просто не е сигурен - една новина сега я има, а утре я няма или се е променила… Тръгнах, значи, да се информирам как вървят нещата и макар да умея да чета на няколко езика, ударих на камък. Руските медии казват едно, арабските твърдят друго, а американските, немските, украинските или българските - съвсем трето.

Не знам на кого да вярвам, но ето какви впечатления насъбрах:


image Първата цивилна жертва на “жестокото руско нападение”, докладвана от уж украинския Туитър профил на CNN, се оказва и първата жертва на талибаните по някое време миналата година. Малко по-късно Туитър закри украинския CNN профил, понеже явно е фалшив, а първата жертва така си и остана незивестна.
Загинал в Кабул....
image
а сега е загинал и в Украйна....
image




image Журналистите в DailyMail, CNN, Guardian, Welt, Krone, BBC и така нататък, от вчера насам не могат да се разберат относно броя на цивилните жертви. Той непрекъснато се мени и първо беше 3500, после 200, после николко, после “стотици”, после “хиляди”. Продължавам да следя нещата, молейки се да е нула. image Въпреки мащаба на разразилите се битки, медиите показват учудващо оскъден материал. Никоя голяма телевизия не предава войната на живо, въртят се едни и същи кадри до безкрай, основно любителски и телефонни. ДейлиМейл показва как ракета удря блок, а под блока медици разпъват спасителни шатри, световната общност съответно изпада в истерия за погубените животи, след което от друг вестник се разбира, че този блок е празен и жертви всъщност няма. (С какво се занимават спасителите-медици, не става ясно).
Италианските професионални информатори ,говорейки за Украйна ,за експлозии...пускат кадри от 14 .8 2015 година станали в Китай...вижте цирка
видео:
https://www.facebook.com/100058654134898/videos/2467320126736566

немските малоумници повтарят същият сценарий!!!!!
гледайте:

https://www.facebook.com/1556042454/videos/634155257680015


image
За разлика от руските атаки, които са основно срещу американските военни лаборатории и бази, украинската армия изглежда е разположена в централните части на градовете. Да се използва цивилно население като щит срещу противника е военно престъпление по всички закони, но очевидно украинският президент може да си го позволи. Вчера Ройтерс показа снимки на украински войници, залегнали насам-натам из Киев, което е наистина странно. Да се чуди човек защо им е да лежат по мостовете, че и да се самовзривяват, при условие, че руснаците не са там. Днес, 26.02.2022, кметът на Киев Виталий Кличко потвърди пред дузина медии, вкл.CNBS, че “в Киев няма руски войски”.
Има обаче налягали защитници.

слушайте и ,,педофилчето" дедо Байдън:
найс а???
https://www.facebook.com/Bulgaria.Makedonia.Trakia/videos/1167512517013044
убивал сърбите,за доброто им ....!!!Велико!!!
image Над десет чуждестранни медии са уличени в разпространяване на фалшива информация и принудени да изтрият подвеждащите материали. Дори австрийският “Кроне” писа вчера, че голяма част от снимките на военни атаки, публикувани по света в началото на “войната”, доказано не са от Украйна и не са от тази година.

image Българската журналистка Диляна Гайтанджиева от много време насам работи върху особените отношения между клинтъново-обамова-байдънова Америка и зеленсковата Украйна. Материалите от нейните разследвания се радват на широка международна популярност, но не и в централните медии. Документите и фактите, събрани от Диляна Гайтанджиева (както и от други политици, служители и журналисти по света) показват например, че Украйна е стабилен спонсор на фондацията на Хилъри Клинтън; че настоящият президент на Украйна е неоспоримо американско протеже, имащо за цел да пренасочи разни украински възможности и залежи от Русия към Америка; че в Украйна се намират доста ключови бази на американските военни сили, наред с отдели за разработка на биооръжия; че между 2017 и 2020 Пентагонът е провел редовен биоексперимент с 4000 украински и 1000 грузински войници; че във връзка с биолабораторната си работа в Украйна, американската Defence Threat Reduction Agency (DTRA) е наляла 2.1 милиарда долара в държавата за целите на CBEP (Cooperative Biological Engagement Program); че украинците, които бомбардират украински цели, понякога го правят с български ракети, произведени в завод “Арсенал” и т.н. Информацията прелива отвсякъде, но за жалост не се събира във ФБ постове и не успява да прехвърли прага на телевизора, до който стигат само снимки на дървени пушки и скалъпени репортажи....

и тъй като и неонацисти няма в Украйнаimage

там няма и 10,000 пехотинска мюсюлманска орда главорези "която е вече в Украйна.
Ще колят православните ни славянски братя, на които в древността българите са дали християнство и книжнина.


Путин не може да принуди своите момчета руснаци да извадят нож очи в очи срещу своите събратя украинци и затова ще се възползва от друговерски батальон, който няма такива джендърски задръжки за славянобратство и християнска милост.
Както се казва: на печелившите -
Честито!
Аллах Акбар!
- нали така?

видео:
https://www.facebook.com/100007462187387/videos/941703316548748

PS. Тъй като смятам, че руско-украинските дела са си за руснаци и украинци, не гледам с добро око на фобски и филски вълнения. Мизериите на самозваните месии на Новия ред обаче касаят всички, ето защо именно тях коментирам.

Който вижда в тази “война” зли руснаци, дето тичат с пушки да изтребят украинските деца, има на разположение хиляди други медийни и немедийни платформи, на които да се изкаже.
Тук при мен не може, защото така.

(Трябва да прегледам родословното си дърво за евентуално родство с диктатора Путин, но дори и да не ми е прачичо, завинаги ще съм му благодарна,
че избави света поне временно от вируси).
Сетая
image













Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - Изводите са за вас...братя!!
27.02.2022 03:27
мен ми се тая...

https://www.lentata/page_24788.html?fbclid=IwAR1ts8THlJB1tzumva1U3WE00qpDieHg-7IUOb4xXEvn7-9sB3vcnVfmFeQ
цитирай
2. mileidi46 - ГЛЕДАЙТЕ ПОСЛЕДНОТО ВИДЕО ....
27.02.2022 03:47
ДА СЕ ПОДСЕТИТЕ.ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ ,,ДУМАТА"..
цитирай
3. iw69 - Укрофашистките
27.02.2022 08:07
изроди в действие!
цитирай
4. blog13 - цитат: “Сърцати войници бранят род ...
27.02.2022 14:01
цитат: “Сърцати войници бранят род и родина, подкрепени от Тимур, братовчедите му и председателката на Домсъвета”.

... И от сметната палата НАТО (по Герорги Марков)
цитирай
5. blog13 - цитат: "Сред другите снимки, ...
27.02.2022 14:10
цитат: "Сред другите снимки, които се състезаваха за моя архив, беше изображението със задръстената от бягащи киевчани магистрала, което два дни не слезе от страниците на световните медии, както и с храбрия украински момък, който бяга от враговете, въоръжен с анцуг, маратонки, каска на главата, автомат през рамо, кошница с котка и аквариум с рибка."

Тва е много добра форсмажорка. Аз не знаех за нея. Но оня ден (май беше при Боко Василев по ПАНОРАМКА), ни показаха една киевска ученичка (вече женена и мечтаща за дечица), която си седи в къщи и твърди, че никъде няма да бяга (за разлика от тия типажи, дето ги описваш). Но сега отново я било обзело някаква потискаща емоция, която я накарала да говори по българксата телевизия. При което тя ни разказа, освен за чувствата си, също и че си е облякла фанелката с герба на Украйна. Както и картата на Украйна. Слава на Украйна! Слава на героите. Особено на тия които искат да избягат. Но за съжеление, все пак украинската власт не ги пуска да избягат всичките. Което е нарушение на правата им да бъдат бежанци. Обаче, украинската държава, ако реши да блокира качествено границите срещу героичния украински народ, който бяга, ще остане без армия която да воюва срещу руснаците - пиздец.
За сега, за щастите, голяма част от украинците е ексецентрично настроен (втренчил се е в пъпа си), което до голамя степен поради предоставаната му лично от Путин възможност - той не напада украинците, въпреки че тях ги е страх. Слава на Украйна!
цитирай
6. mileidi46 - Почти са капитулирали...Споко!!
27.02.2022 17:25
iw69 написа:
изроди в действие!

цитирай
7. mileidi46 - Сполучлива интерпретация!!! Браво!!!
27.02.2022 17:28
blog13 написа:
цитат: “Сърцати войници бранят род и родина, подкрепени от Тимур, братовчедите му и председателката на Домсъвета”.

... И от сметната палата НАТО (по Герорги Марков)


Мислиш логично:)
поздрави!!
цитирай
8. mileidi46 - Путин напада само стратегическите фашистки обекти!!!
27.02.2022 17:35
blog13 написа:
цитат: "Сред другите снимки, които се състезаваха за моя архив, беше изображението със задръстената от бягащи киевчани магистрала, което два дни не слезе от страниците на световните медии, както и с храбрия украински момък, който бяга от враговете, въоръжен с анцуг, маратонки, каска на главата, автомат през рамо, кошница с котка и аквариум с рибка."

Тва е много добра форсмажорка. Аз не знаех за нея. Но оня ден (май беше при Боко Василев по ПАНОРАМКА), ни показаха една киевска ученичка (вече женена и мечтаща за дечица), която си седи в къщи и твърди, че никъде няма да бяга (за разлика от тия типажи, дето ги описваш). Но сега отново я било обзело някаква потискаща емоция, която я накарала да говори по българксата телевизия. При което тя ни разказа, освен за чувствата си, също и че си е облякла фанелката с герба на Украйна. Както и картата на Украйна. Слава на Украйна! Слава на героите. Особено на тия които искат да избягат. Но за съжеление, все пак украинската власт не ги пуска да избягат всичките. Което е нарушение на правата им да бъдат бежанци. Обаче, украинската държава, ако реши да блокира качествено границите срещу героичния украински народ, който бяга, ще остане без армия която да воюва срещу руснаците - пиздец.
За сега, за щастите, голяма част от украинците е ексецентрично настроен (втренчил се е в пъпа си), което до голамя степен поради предоставаната му лично от Путин възможност - той не напада украинците, въпреки че тях ги е страх. Слава на Украйна!


Обаче бандеровците са заложили оръдия насред Киевски квартали и бият напосоки,като обвиняват руските военни ,че убиват цивилни....и рушат домове....
ще пусна друг постинг сега...
Поздрави!!
цитирай
9. mileidi46 - https://www.facebook.com/1496106942/videos/242010104815142
27.02.2022 19:35
https://www/watch?v=268858662067860

https://www.youtube/watch?v=KOjgUoLLJmc
цитирай
10. анонимен - Милейди,
01.03.2022 21:21
един ден изгледах последователно едни български, едни украински и едни руски новини. Казах си, че нито ще чета, нито ще се интересувам повече как върви войната.
цитирай
11. mileidi46 - Имаш право да постъпиш ,както ти диктува сърцето...
02.03.2022 03:25
go4ito написа:
един ден изгледах последователно едни български, едни украински и едни руски новини. Казах си, че нито ще чета, нито ще се интересувам повече как върви войната.


Никой няма да ти каже причината за една война...всеки си прави съчинение по..без КАРТИНКА!!!
Който търси...намира!!!
леки сънища...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8363327
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930