Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.09.2021 23:00 - :))))
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1220 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 03.10.2021 03:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Заглавие на USA Today, лъжливо твърдящо, че Антъни Фаучи и Бил Гейтс „нямат връзки“ с Модерна, е илюстрация на основен проблем с нашите медии.

 На 11 септември USA Today публикува статия със заглавие, в което се казва: „ Проверка на фактите: Фауци, Гейтс, Епщайн и Сорос нямат връзки с фармацевтичната компания Moderna “.

Но това заглавие беше невярно .

И двАмата- Антъни Фаучи, директор на Националния институт за алергии и инфекциозни болести (NIAID) и член на коронавирус работна група на Белия дом, и Бил Гейтс  имат връзки с Moderna, фармацевтична компания, разработване на ваксина COVID-19 с помощта на иРНК технология.

Статията правилно идентифицира дезинформация, представена във видео, широко разпространено в социалните медии.

По отношение на Fauci, USA Today отбелязва, че твърдението на видеото, че Fauci е първият изпълнителен директор на Moderna, е невярно. Въпреки това, Фауки има връзки с Модерна.

По същия начин в статията се отбелязва, че твърдението на видеото, че Фаучи и Гейтс са съквартиранти от колежа, е невярно. Но Гейтс също има пряка връзка с Модерна.

Всъщност USA Today противоречи на собственото си заглавие, като признава, че фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ „е посочена като един от сътрудниците на Moderna“ на страницата на компанията на уебсайта за инвеститори Flagship Pioneering.

Най-близката връзка, която USA Today признава с Fauci, е, че е бил „съ-рецензент на платформа за ваксини, която Moderna работи за подобряване“, както се посочва в писмо за акционери от 2019 г. Това се отнася до преглед на съпътстващите технологии на Fauci технологии, публикуван миналата година в списанието Nature Reviews Immunology .

Въпреки че USA Today не го споменава, в същото писмо, в подзаглавието „Партньорства“, се споменава, че има 187 млн.долара финансиране от безвъзмездни средства, с бележка под линия. Бележката под линия посочва, че безвъзмездните средства са от Органа за биомедицински изследвания и развитие (BARDA), Агенцията за напреднали изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA) и Фондация Бил и Мелинда Гейтс .

BARPA работи при Министерството на здравеопазването и социалните услуги. DARPA е агенция за изследвания и развитие на Министерството на отбраната.

Това, че и ФауЧи, и Гейтс имат тесни връзки с Модерна, не е тайна. След като срещнах заглавието в емисия новини, разбрах, че е невярно, както и бързо търсене в Google, за да документирам неговата неверност. Отне около десет секунди, за да проверим фактите на USA Today „Проверка на фактите“.

При търсенето ми веднага се появи страница, публикувана през март на уебсайта на NIAID, която работи при Националния здравен институт (NIH), обявяваща началото на клинично изпитване от първа фаза за ваксината COVID-19 на Moderna. Уеб страницата отбелязва, че NIAID на Fauci „финансира процеса“.

Освен това кандидат-ваксината на Moderna „е разработена от учени от NIAID и техните сътрудници“ в Moderna.

Страницата цитира Fauci, казвайки, че изпитването е „важна стъпка“ към разработването на „безопасна и ефективна ваксина за предотвратяване на инфекция с SARS-CoV-2“.

По същия начин успях незабавно да извадя страница от уебсайта на Модерна, в която се изброява фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ като „стратегически сътрудник“, като фондацията „влезе в рамково споразумение за глобален здравен проект“ през януари 2016 г. „за напредък на базата на mRNA проекти за развитие на различни инфекциозни заболявания. "

image

Оригиналното заглавие на USA Today погрешно твърди, че Антъни Фауци и Бил Гейтс „нямат връзки“ с производителя на ваксини COVID-19 Moderna

На 13 септември изпратих имейл до автора и редактора за корекции, за да поискам да коригират фалшивото си заглавие и да признаят партньорството на NIAID с Moderna, в съответствие с етичния кодекс на USA Today .

Също така посочих, че дори да не са знаели за това партньорство, тъй като сътрудничеството между Фондация Гейтс и Модерна е признато в статията, те са знаели, че заглавието им е невярно. Също така забелязах лицемерието на проверката на фактите, докато умишлено дезинформира публиката.

Два дни по-късно получих отговор от автора, Челси Кокс, в който ми благодари за моите коментари, но се придържам към заглавието с мотивите, че „Заглавието отразява анализа на иска, подлежащ на проверка на фактите.“

Отговорих, „От това не следва, че тъй като твърденията за Фауци и Гейтс, подлежащи на проверка на фактите, са неверни, че следователно те„ нямат връзки “с Модерна. Това е грешка без последователност . Всъщност вие сами посочвате в статията, че Гейтс има връзки с Модерна, като неговата фондация си партнира с компанията. Заглавието е невярно и трябва да бъде коригирано от собствените етични насоки на USA Today . "

По-късно същия ден тя отговори, за да ме уведоми, че е получила одобрение от редактор за промяна на заглавието, което сега гласи: „ Проверка на фактите: Moderna post прави неверни твърдения за Fauci, Gates, Soros, Epstein “. (Това също не е страхотно заглавие, тъй като звучи така, сякаш самата Модерна разпространява дезинформацията, но поне фалшивото твърдение за ФауЧи и Гейтс, които нямат „никакви връзки“ с Модерна, беше премахнато.)

USA Today не публикува потвърждение за грешката и не актуализира статията, за да признае, че Fauci, подобно на Gates, си партнира с Moderna при разработването на ваксината си COVID-19.

imageUSA Today / Gannett Building в McLean, Вирджиния (Снимка от Patrickneil , лицензиран под CC BY-SA 3.0 )

Кой ще провери фактите на основните медии?

Разпространението на дезинформация е сериозен проблем в нашето общество днес. Но основният разказ е, че идва от лица в социални медии или алтернативни медийни уебсайтове. 
Реалността е, че най-големите доставчици на дезинформация са правителството и основните медии.

Забележете, че самопровъзгласилите се „проверки на фактите“ на масовите медии не се проверяват взаимно, въпреки безкрайните възможности за това. Вместо това те се фокусират върху „развенчаването“ на информация от алтернативни източници.

Използването на термина „фалшиви новини“ е илюстративно. Корпоративните медии обвиняват алтернативни източници в разпространение на „фалшиви новини“, за да запазят собственото си господство като доставчици на дезинформация , като неразкритата теория на конспирацията, разпространена от Ню Йорк Таймс , че руското правителство е хакнало американската избирателна инфраструктура през 2016 г.

За илюстрация, редакционната статия на Ню Йорк Таймс, публикувана през ноември 2019 г., посочва, че потисническите режими са използвали този термин, за да отхвърлят критиките за нарушения на правата на човека, след което обвини този феномен на Доналд Тръмп, че многократно се позовава на източници на масови медии като разпространяващи „фалшиви новини ”. Тръмп, твърдяха те, породи „епитета на„ фалшивите новини “като оръжие“.

Но това беше откровена лъжа. Всъщност Ню Йорк Таймс и други масови медии бяха оръжията на термина „фалшиви новини“, като атакуваха онлайн независима журналистика, която застрашава както бизнес модела на големите корпоративни медии, така и политическите програми, с които тези корпорации се придържат.

В този случай политическата програма на основните медии беше да изготви съгласие за цензура на информация от алтернативни медийни източници в социалните медии .

Когато Доналд Тръмп започна да използва термина „фалшиви новини“, той подигравателно им хвърляше собствения етикет, за да подчертае тяхното лицемерие.

Този епизод беше в съответствие с функцията на медиите, очертани от Едуард Херман и Ноам Хомски в техния основен трактат Производствено съгласие: Политическата икономия на масмедиите .

Така наречените статии за „проверка на фактите“ често изпълняват тази функция, като дезинформират обществеността.

Например, олово Stories "Проверка на фактите", цитирани от Facebook към флаг пост за процента на смъртните случаи инфекция на SARS-CoV-2, както е фалшива бе самата виновен в лъжа, лъжливо твърди, че това е страшно 1,3% , когато тази цифра не е дори оценка на смъртността от инфекция.

За друг пример уебсайтът FactCheck.org  погрешно твърди  , че живакът, използван при ваксини срещу грип, а преди това и в много други ваксини по рутинния график на детството от CDC, е безвреден и че науката е доказала, че ваксините не причиняват аутизъм. Източникът на уебсайта за тези твърдения беше уебсайтът на CDC и преглед от 2004 г. от Института по медицина (IOM). CDC от своя страна също цитира няколко наблюдателни проучвания и прегледа на IOM. И все пак МОМ всъщност призна, че консервантът на основата на живак тимерозол е „известен невротоксин“, който „се натрупва в мозъка“ и „може да нарани нервната система“.

МОМ също така  призна  , че хипотезата, че ваксините могат да допринесат за развитието на аутизъм при възприемчиви деца, не може да бъде изключена от наблюдателни проучвания и освен това,  че нито едно от изследванията, включени в техния преглед, всъщност не е предназначено да тества тази хипотеза .

Цензурата на достоверната информация е нарастващ проблем.

През февруари 2019 г. конгресменът Адам Б. Шиф  изпрати писма  до изпълнителните директори на Facebook, Google и Amazon, призовавайки по същество тези компании да помогнат на правителството да  цензурира всякаква информация  за ваксините, която не е в съответствие с целите на публичната политика за ваксините.

Привидно целта беше да се бори с „дезинформацията“ за ваксините, но критериите му се прилагаха  само  за това, което той наричаше „антиваксинална“ информация и включваха  всякаква  информация, независимо от достоверността и основателността на науката, която може да доведе родителите до „Откажете да следвате препоръчания график за ваксинация.“

Самият Шиф откровено лъже за безопасността на ваксините в писмото, като твърди, че „няма доказателства, които да предполагат, че ваксините причиняват животозастрашаващи или увреждащи заболявания“.

В съответствие с това възприето задължение, Facebook например сигнализира публикация, в която се казва, че ваксините могат да причинят енцефалопатия като „False“, цитирайки статия за „проверка на фактите“ от  Health Feedback . (Енцефалопатията обхваща всякакъв вид мозъчно увреждане, разстройство или заболяване, включително енцефалит или мозъчно възпаление.)

И все пак производителят на ваксини Merck в своя най-продаван медицински учебник „ Наръчникът на  Merck“  изрично заявява, че „енцефалитът може да възникне като вторично имунологично усложнение на някои вирусни инфекции или ваксинации“.

А правителството на САЩ, в рамките на програмата си за компенсиране на вреди от ваксини, която заедно със законния имунитет за производителите на ваксини служи за пренасочване на финансовата тежест за наранявания от фармацевтичните компании към потребителите, които плащат данъци, изброява енцефалопатията и енцефалита като компенсаторни наранявания от ваксини.

В известен случай момиче на име Хана Полинг в регресия в диагностициран аутизъм след получаване на девет дози ваксина наведнъж на 19-месечна възраст. Правителството признава, че ваксинациите „значително влошават основното митохондриално разстройство, което я предразполага към дефицити в клетъчния енергиен метаболизъм и се проявява като регресивна енцефалопатия с признаци на разстройство от аутистичния спектър“.

Друга „Проверка на фактите“ във Facebook цитира статия на AFP и статия от  водещи истории, за  да се отбележи видеоклип като невярно, тъй като се съобщава, че главният учен на Световната здравна организация е бил хванат да лъже обществеността относно безопасността на ваксините. И двете статии „Проверка на фактите“ отричат, че главният учен на СЗО е излъгал.

Но нито един от тези членове труда да обясни как докладът е вярно, когато ученият  имал  всъщност предявено на СЗО публикува на YouTube, които съществуват "надеждни системи за безопасност ваксина" в страни по целия свят, които дават възможност на учените, работещи в тясно сътрудничество със СЗО, за да се гарантира, че ваксините се прилагат „без рискове“, само за да признае няколко дни по-късно пред колегите си на среща на СЗО, че „не можем да подчертаем твърде много факта, че наистина нямаме много добри системи за мониторинг на безопасността в много страни“ и че рискът от сериозните нежелани събития, открити само след като ваксината е на пазара, „винаги са налице“.

Тласъкът за цензура на неудобните истини се е влошил толкова много, че проучване в списание Vaccine е приравнило дори съобщения, които просто подчертават, че имаме право на информирано съгласие с „дезинформация“ на ваксината.

Това проучване беше широко цитирано от медиите, като показа, че организацията на Робърт Ф. Кенеди-младши Детска здравна защита е най-разпространителят на „дезинформация“ на ваксините чрез реклами във Facebook, въпреки че не дава нито един пример за такава реклама.

По ирония на съдбата проучването е дало пример за реклама за „проваксина“, с която авторите не са имали проблем, въпреки че фалшиво съобщават, че науката е доказала, че HPV ваксината предотвратява рака на маточната шийка, когато всъщност, както беше отбелязано през януари в проучване, публикувано в Journal of the Royal Society of Medicine , нито едно от клиничните изпитвания, използвани от производителите за получаване на лиценз, не е предназначено да определи ефективността на ваксината срещу рак на маточната шийка и дали ваксината предотвратява рак остава неизвестно.

image

Бил Гейтс с директора на NIH Франсис Колинс и директора на NIAID Антъни Фаучи в NIH през юни 2017 г. (Снимка от NIH , лицензиран под CC BY-NC 2.0 )

От нас зависи да държим медиите отговорни

Проблемът с цензурата и масовата дезинформация е сериозен с плашещи последици. Точно както основната дезинформация е дала съгласие за незаконното нахлуване в Ирак през 2003 г., така и днес тя се използва за производство на съгласие за екстремни и вредни мерки за „блокиране“ в отговор на пандемията на SARS-CoV-2 и за мандатите за ваксини.

Взети заедно, тези политически програми изтласкани от водещите медии повиши заплахата, че всеки COVID-19 ваксина, която преминава през процес на FDA одобрение ваксина за да стигнем до пазар ще бъде с мандат .

Трябва да се борим срещу тази авторитарна програма.

Има редица неща, които можете да направите, за да помогнете в борбата с тази заплаха.

Първо, не разпространявайте дезинформация в социалните медии. Помислете критично, поставете под съмнение собствените си предположения и проверете пристрастията си към потвърждението. Отделете време, за да се опитате да проверите информацията, за да сте сигурни, че тя се проверява. Ние не искаме да се легитимиране обвинения за разпространение на дезинформация, защото той играе прав в ръцете на тези, които искат да цензурира гласовете ни.

Второ, да се запази разпространява достоверна информация, че създаването иска да запази от обществеността. Социалните медии са много полезен инструмент за заобикаляне на вратарите и оспорване на основните разкази за пропагандата. Точно затова хора като конгресмена Адам Шиф искат платформи за социални медии като Facebook да цензурират информация от името на правителството. Когато четете качествени статии, съдържащи важна и проверима информация, която масовите потребители на медии просто не получават по друг начин, не забравяйте да я споделите .

Трето, когато срещнете медийно съдържание, което дезинформира обществеността, направете усилие да ги държите отговорни. Пишете на авторите и редакторите да поискат с уважение корекции на невярна информация, като им предоставят всякаква документация, необходима за доказване, че техните твърдения са неверни. (Благодаря на собствените си читатели за идентифицирането на грешки в моите собствени писания, които поправям с публикувани признания.)

Четвърто, когато се сблъскате с основна дезинформация, дръжте я за пример, за да образовате другите за това как те са измамени и как медиите са склонни да изпълняват функцията на съгласие за производство за вредни правителствени политики. Споделете информацията и обяснете на вашите приятели, семейство и последователи в социалните медии защо твърдението или разказът са неверни и каква е истината.

Не е нужно да сте независим журналист, за да вземете позиция и да предприемете действия срещу заплахите, породени от масовите дезинформационни и пропагандни разкази. Ние всички имат важна роля в търсенето на истината и да го разпространява за подобряване на човечеството.

Може да се окажете лично нападнати, за да говорите. Но със знанието идва и увереността да се изправите срещу насилниците, които ще ви извикат и ще атакуват характера ви, вместо да се отнасят по същество към вашите легитимни аргументи.

Може също да се окажете цензурирани. Facebook санкционира страницата ми, например, за споделяне на няколко части от съдържанието, което тя фалшиво бе маркирана като дезинформативна, като същевременно разпространява дезинформация чрез своите предполагаеми статии за „проверка на факти“.

За друг пример, в публикация на местен вестник, цитираща губернатора на Мичиган, Гретхен Уитмър, насърчаваща хората да си направят грип, коментирах, като изложих констатации от проучвания, които не съответстваха на тази цел на политиката, и споделих връзки към тези изследвания в медицинската литература ; и вестникът отговори, като изтри моите коментари и ме забрани от тяхната страница. И така, аз отвърнах, като насърчавах читателите си да се изправят срещу тях, за да цензурират науката, за да прокарат противогрипни грижи и в крайна сметка те прибягнаха до цензуриране и изтриване на поста си, за да попречат на аудиторията си да научи истината както за науката, така и за тяхната страхлива и интелектуално нечестна цензура .

Има информационна война на ВСИЧКИ НИВА!!!
 Всички ние трябва да направим своята част, за да се образоваме и да споделим овластяващи знания с другите.
 Трябва също така да държим медийните институции отговорни на по-висок станда
рт.
 Бъдещето ни зависи от това.!!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - KORONASERTIFIKAT
23.10.2021 15:03
ИНСТРУКЦИЯ
Какво да направите, когато Ви поискат „зелен сертификат“.
1. За работници и служители.
2. За студенти.
Стъпките са съгласувани с юристите на Автономна Работническа Конфедерация - АРК - специалисти с десетилетия успешен опит в защитата на работещи от произвола на работодатели.
1. РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ
При изискване от страна на работодател (независимо държавно, общинско ужреждение или частна фирма) към работници или служители да предоставят „зелен сертификат“, за да могат да продължат да изпълняват договорените трудови задължения, работниците могат да откажат като:
1.1. Изискат вътрешна заповед, надлежно подписана и подпечатана, в която е описано изискването към работниците/служителите да предоставят „зелен сертификат“. Заповедта трябва да бъде връчена лично.
ВНИМАНЕ!
Вътрешна заповед с изискване за „зелен сертификат“, основана на подзаконов акт - заповед на министъра на здравеопазването, е нищожна, тъй като влиза в пряко противоречие с Конституцията на Република България, Кодекса на труда, Закона за защита от дискриминация, както и с Регламент № 953 от 2021 г. на Европейския парламент (https://eur-lex.europa/legal-content/BG/TXT/HTML/?uri=CELEX:32021R0953&from=BG), който е задължителен, а не препоръчителен за страните членки на ЕС.
Ако въз основа на такава вътрешна заповед работник/служител бъде отстранен от работа, съдът ще го възстанови обратно, със съответното обезщетение, след спечелване на дело (всички дела в тази област биват спечелени от работещите).
1.2. Ако работодателят откаже да предостави редовна вътрешна заповед, а нареждането е устно, работниците/служителите, трябва да сигнализират Инспекция по труда (писмено: https://www.gli.government/bg/node/6499; телефон: 0700 17 670), която е задължена да им осигури достъп до работните помещения.
1.3. Работодателите нямат право да изискват от работниците и служителите тестове за коронавирус за сметка на работниците. Задължение на работодателите е да осигурят тези тестове за собствена сметка. Работник с медицински противопоказания може да откаже да бъде тестван.
1.4. При вербално агресивно поведение от страна на работодател, изискващ „зелен сертификат“, работниците могат да сигнализират в най-близкото полицейско управление или районна прокуратура за извършено срещу тях криминално престъпление по чл. 143 от НК „Принуда“, предвиждащ наказание до 10 години затвор.
Този подход важи и ако не Ви пускат охранители на входа на обществена сграда (включително мол).
Извън чисто формалните стъпки, ако един сплотен работнически колектив, всички или повечето заедно, откажат да изпълнят устно или писмено нареждане, задължаващо ги да предоставят „зелен сертификат“, работодателят няма да има друг избор, освен да прекрати дейността си или да се солидаризира със своите работници в искането за незабавно отпадане на дискриминационните „зелени паспорти“.
Уважаеми приятели и колеги, работници на България, може би най-важно от всичко е да се осъзнае, че независимо дали става въпрос за трудов конфликт за заплати и социални придобивки, за дискриминиращи сертификати или някакъв друг остър проблем, спасение поединично няма.
Само заедно, солидарни и организирани, можем да се борим срещу несправедливостта, за да извоюваме правото ние и нашите деца да живеем като достойни хора в хуманно и справедливо общество.
2. СТУДЕНТИ
2.1. При изискване в учебното заведение на „ваксинационен сертификат“, заявявате, че сте готови веднага да ви бъде направен бърз тест на място, за да бъдете допуснати до учебните занятия. Тестът е безплатен, не могат да ви искат заплащане. Този въпрос е уреден в чл. 63, ал. 9 от Закона за дравето.
2.2. Когато ви бъде отказан бърз тест, заявявате, че сте се явили навреме за занятията и изисквате писмен документ от ръководството на учебното заведение, че ви е отказан достъп. В него изисквате да бъдат описани основанията за този отказ.
2.3. Завеждате колективна жалба срещу отказа и я внасяте при омбудсмана.
Студенти, обединявайте се срещу диктаторските мерки. Само заедно сме силни.
#НароднаМрежа
цитирай
2. mileidi46 - https://www.facebook.com/feinschliffkoerperpunktde/videos/401801021401424
25.10.2021 04:09
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8362979
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32635
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930