Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.02.2021 17:46 - АРХОНТИ
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1418 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.02.2021 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Архонти: какви са противобудителните сили и как работят

image
"Степента на пробуждане и осъзнаване на един човек поражда пропорционално ниво на противопоставяне у другите."

Можем да намерим научно правдоподобно описание на противобудителните сили в ръкописите на известния мистик Гурджиев. Гурджиев заявява, че нашето земно съществуване е подчинено на противоположни сили, наречени Цварнохарно, дума, срещана за пръв път в писанията на юдейския цар Соломон.

Цварнохарно е несъзнавана сила, която има тенденция да замъглява умовете на хората и която силно се противопоставя на всеки, който се опитва да помогне на човечеството.
Тази сила се изразява чрез възпрепятстване на всеки опит в тази посока.

Това, за което говорим, и това, което Гурджиев описва с голяма точност, е точно това, което много хора срещат (са срещали) по време на своето духовно пробуждане.

В чисто психологически план можем да определим Цварнохарно като „колективна несъзнавана сила“, чийто единствен инстинкт е да саботира всяко действие, което се опитва да събуди хората.

В тази статия ще отидем заедно, за да открием тези сили за пробуждане, различните начини, по които те са се проявявали през историята, и как те влияят на нашите опити за духовно пробуждане.

Какви са Архонтите?

Гностиците, пазителите на оригиналното учение на християнството, познават антипробудителните сили от векове и пишат много за тях, наричайки ги „Архонти“.

В гностическата традиция четем, че архонтите са същества, произлизащи от така наречения Демиург, „принципът на създателя“, който стои между човешката раса и осъзнаването на Божественото.

Отново според гностиците, Божественото може да бъде познато само чрез пряк опит (или мистичен опит), наречен точно гнозис.

В класическата иконография Архонтите често са изобразявани като хермафродитни същества с обезпокоителен външен вид, жадно привлечени от човешката дребнавост и насилие.

Освен това алегорично представяне е добре да се повтори, че архонтите нямат определена форма или външен вид. Те са безлични сили, не повече и не по-малко като електрически ток или гравитация.

Архонтите обаче не използват страх, за да бойкотират вашата трансцендентност, а невежество.

В тази връзка в Апокрифното евангелие на Филип можем да прочетем: „основната цел на архоничните сили е да държат хората в тъмнина относно техния божествен произход, който е извън физическата вселена“. Очевидно е, че сега възниква въпрос: "но защо съществуват тези противобудителни сили?"

Трябва да разглеждаме Вселената като балансирана система, организъм, който се саморегулира и в който всичко работи в перфектна хармония.

Всичко, което се опитва да наруши този баланс, веднага е възпрепятствано от "имунната система" на Вселената, Архонтите.

  Истината и страхът от загуба на "опорите"!!
Разглеждайки отблизо събитията както от древната, така и от съвременната история, един смущаващ факт веднага привлича погледа: работата на мистиците и мъдреците често е била внезапно прекъсвана или саботирана по един или друг начин.

Най-близкият пример за нас несъмнено е разпятието на Исус, при което тази непреодолима „колективна несъзнателна сила“ унищожава всеки опит на Учителя да залее своите сънародници със светлина и мъдрост.

Други примери за духовни учители, които са имали работа с арконични сили: Сократ (отровен), суфийският мъдрец Ал-Хилай Мансур (измъчван и разпнат), търсачи на истината и изобретатели като Галилей, Дарвин, Пастьор, братя Райт и безброй други, които имат са били цензурирани, преследвани или дори убивани заради техните съобщения.

Също така можем да отбележим, че нивото на архонска опозиция винаги е било пропорционално на силата, с която тези велики герои са се борили и са защитавали своите идеи.


  Как действат арконичните сили за пробуждане?

Човешкото осъзнаване се калцира в неубедителния начин на живот, тъй като егото се ужасява от промяната.

Страхът, който изпитваме от всяка промяна, зависи от страха ни от пробуждане. Това се случва, защото в дълбините на нашето същество знаем, че прегръщането на промяната означава отказ от това, което Шанкара нарича опори: вярвания, предразсъдъци, тълкувания за света, навици, привързаности, самосъжаление, политически и религиозни вярвания и т.н.

Много често съм изпитвал архоничните сили чрез работата, която върша всеки ден.
Случва се, че когато се опитвам да поставя под въпрос нещо, основаващо се на убеждения, неподкрепени от пряк опит, ме обвиняват, че съм „задник“ или „теоретик на конспирацията“ от поддръжниците на тези вярвания.

И като автор, който пише в този уебсайт, аз често съм обвиняван чрез имейли и съобщения за „развращаващи умове“ или заблуждавайки хората.

За да разберем по-добре тези сили за пробуждане, можем да си представим, че всички сме на ръба на пропаст: дерето на Истината.

Хвърлянето в тази бездна не представлява никаква опасност, защото мекият матрак на Безкрайността ни очаква на дъното.

Ние обаче оставаме сплашени на ръба на пропастта, затваряме очи и се придържаме здраво към всичко, което вярваме, че е „истина“, било то вяра, идентичност или желание.


  Всеки път, когато очите ни се отворят и хвърлят кратък поглед върху ямата на Истината, ние сме обзети от страх и желание да се върнем в онова състояние на невежество, което в крайна сметка ни дава „сигурност“.

Архонтите и егото

По принцип знаем, че изискването за достъп до Истината е да изоставим всичко, което вярваме, че е истина. Най-вече тази бездна на истината изисква от нас да изоставим своята идентификация на егото и да влезем в процеса на разтваряне на егото.

На нашите духовни пътешествия егото ни е най-силната слуга, с която архонтите разполагат. Нашите его са изключително креативни в намирането на начини да саботират всеки наш опит да бъдем свободни.

Егото няма да се поколебае да разруши всеки легитимен опит за движение в посока на Светлината или Истината.
И го прави от страх.


  Пред Архонтите Всички, които вървят по пътя в търсене на истината и просветлението, трябва непрекъснато да жонглират с препъването на егото.

Как да няма това постоянно вредно присъствие в нас?

За егото търсенето на истината е бутон за самоунищожение.

Сблъскването с архонтите вътре и извън нас е постоянна битка.
Тези сили за пробуждане могат да се представят като хора, които нямат интерес да ни подкрепят, готови да ни предадат, унижат, разсеят и накарат да повярваме, че това, което правим, е глупост.

Човечеството от зората на времето е и все още е измъчвано от един вид емоционална чума: болката, която потискаме многократно през целия си живот и която ни пречи да намерим своята цялост.

Когато срещнем естествен и автентичен човек, ние се чувстваме застрашени от него и искаме да го омаловажаваме или критикуваме по някакъв начин. Изпитвали ли сте някога това чувство?

По-коварни от външните Архонти обаче са антипробудителните сили, вложени в съзнанието ни.

Социалната обусловеност и все по-обезпокоителните неприятности на политиката, масмедиите и религиите направиха нервната ни система изключително крехка.

Погрешна дума или безобидно недоразумение са достатъчни, за да ни разкъсат. Във всичко, дори и в най-тривиалното, откриваме тригери, които да предизвикат безпокойство и страхове.

Да ни държи постоянно разочаровани и вечно неспокойни е новият начин, по който архоничните сили подчиняват душите ни.
Колкото по-плътни са егоцентричните ни тенденции и колкото по-стегнати са ни нервите, толкова по-малко ще търсим промяна.

Всяка възможност за духовно пробуждане ще се отдалечава все повече и повече от живота ни.

И така, как можем да предотвратим тези анти-пробуждащи сили да ни въвлекат в тъмнината на безсъзнанието?

Ето няколко съвета:

Спрете да се разсейвате с външни източници на „щастие“, за да избегнете вътрешната си празнота.

Срещнете своето нещастие и емоционално страдание с отворено сърце Бъдете наясно и честни относно препятствията в живота си (като страх от промяна)

Поемете отговорност за вашето щастие и благополучие (защото никой друг няма да го направи)

Вместо да гоните само щастието, потърсете и тъмнина, надхвърлете я и ще откриете

Светлината Личната отговорност и желанието за истина са най-големите ни съюзници, когато става въпрос за преодоляване на силите на пробуждането.

Когато липсва любов и разбиране, Архонтите процъфтяват.

ИСТОЧНИК:(мой превод)
https://www.spazioazzurro.net/20210119/documenti/arconti-le-forze-anti-risveglio?fbclid=IwAR2iB9X8x95XOx0aY_E-l0Z1kZmb-r4rtclkNbjg3coqTMhYOuJkZMkutms

imageПРИЯТНА ВЕЧЕР...

image
И ПРИЯТНО СЛУШАНЕ  НА БОЖЕСТВЕНИТЕ РИТМИ...




image
НАЗДРАВЕ!!!
В ЕМОТИВЕН БЛОКАЖ СЪМ....
НЕ МИ СЕ ПИШЕ!
САМО СЛУШАМ МУЗИКА...И ПЪТУВАМ ..КЪМ СЕБЕ СИ!!










Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - https://www. youtube/watch?v...
05.03.2021 05:05
https://www.youtube/watch?v=qPN_pU2XhpE
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8318788
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031