Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.03.2020 12:53 - ПОМИСЛЕТЕ....
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 830 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Моля,четете,без претенции към превода...Който има претенции ,да си го преведе сам от източника ,който съм дала под поста:

Тогава те прекратиха Конституцията. Казаха, че ще е временно. Нямаше дори бунтове по улиците. Хората останаха вкъщи през нощта, гледаха телевизия, търсеха някаква посока. Нямаше дори враг, на който да си сложиш пръст. - Маргарет Атууд, Приказката на слугинята

Винаги можете да разчитате на правителството да се възползва от криза , легитимна или произведена.

Тази пандемия на коронавирус не е изключение.
image

image
тъкан на нацията с мандати за блокиране, които изпращат икономиката в опашка и крият хаос с нашите свободи, но и правят гражданството напълно зависимо от правителството за финансови раздавания, медицински интервенция, защита и поддръжка.

Ако не намерим някакъв начин да овладеем властта на властта, падането ще бъде епично.

Всичко, за което предупреждавам от години - правителствената работа, инвазивното наблюдение, военното положение, злоупотребата с власт, милитаризираната полиция , оръжейната технология, използвана за проследяване и контрол на гражданството и така нататък - се слива в настоящия момент.

Безсрамната експлоатация на миналите национални извънредни ситуации за собствените си коварни цели бледнее в сравнение с това, което се развива в момента.

 

Направо е Макиавелиан .

Разполагайки със същата стратегия, която използва с 11 септември, за да придобие по-големи правомощия съгласно Закона за патриоти на САЩ , полицейската държава - известна като правителството в сянка , известна още като Дълбоката държава - предвижда този момент от години, тихо съставяйки списък с желания за блокиране на правомощия които могат да бъдат излъчени и одобрени в един момент.

Тогава не бива да изненадва никого, че администрацията на Тръмп поиска Конгреса да му разреши да прекрати части от конституцията, когато сметне за необходимо по време на тази коронавирусна пандемия и „други“ извънредни ситуации.

Това е онази „друга“ част за извънредни ситуации, която би трябвало да ви даде пауза, ако не ви подтикне към незабавни действия (под действие, имам предвид силен и вокален, аполитичен, безпартиен протест и устойчива, аполитична, безпартийна съпротива).

Всъщност Министерството на правосъдието (DOJ) тихо излъчва и изпробва дълъг списък с пране на ужасяващи сили, които отменят Конституцията.

Говорим за правомощия за блокиране (както на федерално, така и на щатско ниво): способността да се спре Конституцията, да се задържат безсрочно американски граждани, да се заобикалят съдилищата, карантините цели общности или части от населението, да отменят Първата поправка, като забраняват религиозните събори и събрания на повече от няколко души, затварят цели индустрии и манипулират икономиката, заглушават дисиденти, „ спират и заграбват всеки самолет, влак или автомобил, за да ограничат разпространението на заразна болест “, прекрояват финансовите пазари, създават цифрова валута (и по този начин допълнително ограничете използването на пари), определете кой трябва да живее или да умира ...

Сега получавате снимката, нали?

Това са правомощия, които полицейската държава отчаяно би искала да направи постоянни.

По-конкретно, DOJ иска да може да задържа безсрочно американски граждани без съд . DOJ също иска да може да спре съдебните производства и да спре давността по наказателни и граждански дела.

И двете означават явно нарушение на всяко право, поето в Конституцията, включително habeas corpus.

Habeas corpus, основен принцип на английското общо право, който предпазва от произволни и беззаконни държавни действия, не се появява никъде в Билла за правата.

Значението му беше такова, че беше залегнало в самата Конституция. И е от такъв мащаб, че всички други права, включително тези в Билла за правата, зависят от него. Без habeas corpus значението на всички останали права се разпада.

Правото на habeas corpus беше важно за Конституцията на Конституцията, защото те знаеха от личен опит какво е да бъдеш етикетиран като вражески бойци, затворен за неопределено време и не им се дава възможност да се яви пред неутрален съдия.

Вярвайки, че подобен произволен затвор е „във всички епохи, любимият и най-страхотен инструмент на тиранията“, Основателите бяха още по-решени да защитят американците от подобни злоупотреби с правителството.

Преведено като „би трябвало да имаш тялото“, habeas corpus е юридическо действие или съдебен акт, чрез който затворените незаконно могат да търсят облекчение от затвора.

Произведен от английското общо право, habeas corpus за първи път се появява в Magna Carta от 1215 г. и е най-старото човешко право в историята на англоезичната цивилизация. Учението за habeas corpus произтича от изискването, че правителството трябва или да таксува човек или да го пусне на свобода.

Докато изпълняваше длъжността президент, Томас Джеферсън се обърна към съществената необходимост от habeas corpus. В първия си встъпителен адрес на 4 март 1801 г. Джеферсън казва:

„Знам наистина, че някои честни мъже се страхуват, че републиканското правителство не може да бъде силно; че това правителство не е достатъчно силно. " Но, каза Джеферсън, нашата нация е „най-добрата надежда в света“ и поради силния ни ангажимент към демокрацията, „най-силното правителство на земята“.

Джеферсън каза, че сумата от това основно убеждение е намерена в „свободата на личността под защитата на хабеския корпус; и съд от безпристрастно подбрани съдебни заседатели. Тези принципи формират яркото съзвездие, което е минало преди нас и са направлявали нашите стъпки през епохата на революция и реформация. "

През целия ХХ век важността на правото на habeas corpus многократно се потвърждава от Върховния съд на САЩ.

И все пак, 200 и повече години, след като основателите на Америка рискуваха живота си, за да си осигурят свободите, ние се озоваваме точно там, където започнахме, с правителство, решено да ни лиши всеки остатък от нашите свободи.

Последната молба на DOJ до Конгреса е само сигнал, че полицейската държава е готова да излезе от сенките, като настоящата национална спешна ситуация е удобно прикритие за техните подли дела.

Имайте предвид обаче, че тези правомощия администрацията на Тръмп, действайки по нареждане на полицейската държава, официално моли Конгреса да признае и разреши едва надраскване на повърхността на всеобхватните правомощия, които правителството вече едностранно претендира за себе си.

Неофициално полицейската държава от години кара яростно върховенство на закона без никаква претенция да бъде ограничена или ограничена във властта си от Конгреса, съдилищата или гражданите.

Както отбелязва Дейвид К. Унгер в „Спешната държава: Преследването на Америка за абсолютна сигурност на всяка цена:

„За седем десетилетия ние даваме най-основните си свободи на потайно, неоткриваемо извънредно състояние - огромен, но все по-неправилно насочен комплекс от национални институции за сигурност, рефлекси и убеждения, които така определят настоящия ни свят, че забравяме, че някога е имало различен Америка. ...

„ Животът, свободата и стремежът към щастие отстъпиха мястото на постоянното управление на кризи : да контролират планетата и да водят превантивни войни с идеологическо задържане, обикновено на терен, избран от и неприятен за нашите врагове.

„Ограничената правителствена и конституционна отчетност беше оставена настрана от вида имперско председателство, което конституционната ни система беше изрично предназначена да предотврати.“

Този възход на „извънредна държава“, който оправдава всякакъв начин на тирания на правителството в така нареченото име на националната сигурност, се случва по график.

Гражданските вълнения, националните извънредни ситуации, „непредвиден икономически крах, загуба на функциониращ политически и правен ред , целенасочена съпротива или въстания, широко разпространени извънредни ситуации в областта на общественото здраве и катастрофални природни и човешки бедствия“, разчитането на правителството на въоръжените сили за решаване на вътрешни политически и социални проблеми, имплицитното деклариране на военно положение, което е поставено като добронамерена и преобладаваща загриженост за сигурността на нацията: правомощията планират и се подготвят за подобна криза от години , а не само с активни стрелби и блокировки и контролни пунктове и повишени сигнали за опасност, но със сензорно претоварване на милитаризирани изображения на бойното поле - във видеоигри, филми, новини - които ни аклиматизират към живота в полицейска държава.

Независимо дали тази конкретна криза е от собственото правителство, не е въпросът: за тези, за които властта и печалбата са всичко, краят винаги оправдава средствата.

Семената на настоящата лудост бяха засяти преди няколко десетилетия, когато Джордж У. Буш крадешком издаде две президентски директиви, които предоставиха на президента правомощието едностранно да обяви национална извънредна ситуация, която слабо се определя като „ всеки инцидент, независимо от местоположението, който води до извънредни нива на масови жертви, щети или смущения, които тежко засягат американското население, инфраструктурата, околната среда, икономиката или правителствените функции . “

Съставяйки плана за приемственост на правителството (COG) на страната, тези директиви ( Директива 51 за национална сигурност 51 и Директива за вътрешната сигурност на президента 20 ), които не се нуждаят от одобрение от Конгреса, дават скелетни очертания на действията, които президентът ще предприеме в случай на "Национална спешна ситуация."

Имайте предвид, че националната извънредна ситуация може да бъде под каквато и да е форма, може да бъде манипулирана с каквато и да е цел и може да бъде използвана за оправдаване на всяка крайна цел - всичко това на президента.

Точно какви действия ще предприеме президентът, след като обяви национална извънредна ситуация, едва ли може да се разбере от директивите за безбожните кости.

Едно обаче е ясно: в случай на национална извънредна ситуация президентът ще стане диктатор, защото макар директивите на COG да гарантират непрекъснатостта на функциите на изпълнителния клон, те не предвиждат пренаселение или свикване на Конгреса или Върховния съд.

По този начин, инвалидизиращата атака би дала безконтролна изпълнителна, законодателна и съдебна власт на изпълнителната власт и нейните избрани слуги. След това страната ще бъде подложена на военно положение по подразбиране и Конституцията и законопроектът за правата ще бъдат спрени.

Първоначално замислен като план за бързо възстановяване на конституционното управление, концепцията за COG възниква по време на Студената война. Страхът беше, че ядрен удар ще парализира федералното правителство.

Тези опасения продължават и през 80-те години.

При президента Роналд Рейгън беше създаден сложен план, в който три екипа, състоящ се от член на кабинета, изпълнителен началник на щаба и военни и разузнавателни служители, ще практикуват евакуация и насочване на контра ядрен удар срещу Съветския съюз от различни високотехнологични , мобилни командни превозни средства.

Ако президентът и вицепрезидентът бяха убити, един от тези екипи би поел контрол, като официалният кабинет служи като президент.

Сред Рейгън, избран да съветва неопитен и потенциално некомпетентен наследник във време на криза, бяха конгресменът Дик Чейни и Доналд Рамсфелд, тогава ръководител на бизнеса с GD Searle & Co.

Поне веднъж годишно през 80-те години на миналия век, Чейни и Рамсфелд изчезваха при строго секретни тренировъчни мисии, където всеки от екипите практикува евакуация и насочване на контра ядрен удар срещу Русия.

Всичко това се промени след атаките от 11 септември 2001 г., когато стана ясно, че предположенията, които задвижват планирането на COG по време на Студената война, вече не се прилагат: няма да има предупреждение срещу така наречената „терористична“ атака.

По този начин, вместо да разчитат на бюрократи на непълно работно време и схеми за евакуация, администрацията на Буш назначава постоянно изпълнителни служители, разположени извън столицата, за да управлява правителство в сянка.

Съобщава се, че американските военни вече са получили заповеди за готовност по COG за настоящата пандемия на коронавирус.

Плановете за правителството в сянка, администрирано от онези, които управляват Deep State, са по-сложни, отколкото мнозина осъзнават. Мащабни подземни бункери с размерите на малките градове са поръсени в цялата страна, за да може правителственият елит да избяга в случай на извънредно положение в страната.

Mount Weather, близо до Bluemont, Вашингтон, е едно от редица такива съоръжения. Построен в страната на планината, този бункер съдържа освен всичко друго болница, крематориум, зони за хранене и отдих, спални помещения, резервоари за питейна и охлаждаща вода, аварийна електроцентрала и радио / телевизионно студио.

Има и офис на председателството в Mount Weather, който редовно получава строго секретна информация за националната сигурност от всички федерални ведомства и агенции. Това съоръжение беше до голяма степен непознато за всички, включително за Конгреса, докато излезе наяве в средата на 70-те години.

Военните служители, свързани с бункера, отказаха да разкрият каквато и да е информация за него, дори пред комисиите на конгреса. Всъщност Конгресът няма надзор, бюджетен или по друг начин, върху планината Време, а спецификите на съоръжението остават строго секретни.

Какъв е долният ред тук?

Ние сме, за всякакви намерения и цели, една криза далеч от пълноценната авторитарна държава да изплува от сенките, по това време демократичното управление ще бъде разпуснато и страната ще бъде управлявана от неизбрана бюрокрация.

Това е точно този вид премеждие, за което Томас Джеферсън предупреди, когато предупреди:

„Тогава по въпросите на властта, нека не се чува повече за доверие в човека, но го обвързвайте от злодеянието от веригите на Конституцията.“

Властта разваля.

Абсолютната мощност се разваля абсолютно.

Досега поне сме се престрували, че правителството спазва Конституцията.

Тези, които написаха нашата Конституция, се стремяха да осигурят нашите свободи чрез създаване на документ, който защитава нашите дадени от Бога права по всяко време, дори когато сме водени във война, независимо дали това е така наречената война срещу тероризма, така наречената война на наркотици, така наречената война срещу нелегалната имиграция или така наречената война срещу болести.

Опитите на всяка следваща президентска администрация да управлява фиат просто играят в ръцете на онези, които биха изкривили правителствената система на проверки и баланси и нейното конституционно разделение на властите отвъд всяко признание.

Не забравяйте, че тези правомощия не изтичат в края на мандата на президента. Те остават на книгите, само чакат да бъдат използвани или злоупотребявани от следващия политически демагог.

И така, всяко действие, предприето от Тръмп и неговите предшественици за отслабване на системата от проверки и баланси, заобикаляне на върховенството на закона и разширяване на властта на изпълнителния клон на правителството, ни направи много по-уязвими за тези, които ще злоупотребяват с тях правомощия в бъдеще.

Въпреки че Конституцията инвестира президента с много конкретни, ограничени правомощия, през последните години американските президенти (Тръмп, Обама, Буш, Клинтън и др.) Претендират за властта напълно и почти едностранно да променят пейзажа на тази държава за добро или за аз ще.

Желанието на администрацията на Тръмп да заобикаля Конституцията, като силно се обляга на така наречените извънредни правомощия на президента, представлява грубо изкривяване на ограничената власт, която Конституцията предоставя на изпълнителната власт.

Правомощията, натрупани от всеки следващ президент чрез небрежност на Конгреса и съдилищата - правомощия, които допълват набор от терори за императорски владетел - дават възможност на всеки, който заема Овалния кабинет, да действа като диктатор, над закона и извън всякаква реална отчетност. ,

Както обяснява професорът по право Уилям П. Маршал, „ всяко извънредно използване на властта от един президент разширява наличността на изпълнителната власт за използване от бъдещите президенти “.

Нещо повече, дори няма значение дали други президенти са избрали да не се възползват от някаква конкретна власт, тъй като „ предимството на важността е действието на президента да използва властта, а не да изоставя нейното използване “.

С други думи, всеки следващ президент продължава да добавя към списъка си на извънредни заповеди и директиви на своя кабинет, разширявайки обхвата и силата на президентството и предоставяйки себе си в близост до диктаторски правомощия.

Тази злоупотреба с президентските правомощия продължава толкова дълго, че се превърна в норма, Конституцията да бъде проклета.

Вече нямаме система от проверки и баланси.

„В системата за проверки и баланси, която предвижда Framers сега липсват ефективни проверки и вече не е в баланс“, заключава Маршал .

„Последиците от това са сериозни. Framers проектира система за разделяне на властите за борба с излишъка и злоупотребите на правителството и за ограничаване на некомпетентността. Те също така вярваха, че при липса на ефективна структура за разделяне на властта такива неминуемо неизбежно ще последват. За съжаление обаче веднъж взетата власт не се предава лесно. "

Всички имперски сили, натрупани от Барак Обама и Джордж Буш и сега Тръмп- да убиват американски граждани без надлежен процес, да задържат заподозрени (включително американски граждани) за неопределено време, да се лишават американците от техните граждански права, да се извършва масово наблюдение на американците без вероятна причина, да се водят войни без разрешение на конгреса, да се прекратяват закони по време на военно време , да пренебрегва законите, с които той може да не е съгласен, да води тайни войни и да свиква тайни съдилища, да санкционира изтезания, да заобикаля законодателните органи и съдилищата с изпълнителни заповеди и подписващи декларации, да насочва военните да действат извън обсега на закона, да да създаде постоянна армия на американска земя, да оперира правителство в сянка, да обявява национални извънредни ситуации по всякакви манипулирани причини и да действа като диктатор и тиранин,над закона и извън всякаква реална отчетност - станаха постоянна част от инструментариума на президента на терора.

Тези президентски правомощия - придобити чрез използването на изпълнителни заповеди, укази, меморандуми, прокламации, директиви за национална сигурност и декларации за подписване на законодателството и които могат да бъдат активирани от всеки действащ президент - дават възможност на минали, президент и бъдещи президенти да действат над закона и извън обхват на Конституцията.

Помислете за това: президентските избори са точно зад ъгъла.

Изведнъж невероятната възможност всеки действащ президент да се опита да разшири удушението на властта на полицията чрез използване на текущи събития, за да оправдае отлагането или премахването на избори - отнемане на правата на хората да управляват изцяло - и установяването на тоталитарен режим изглежда по-малко надут. отколкото преди няколко години.

Аварийното състояние вече е на открито, за да го видят всички. За съжаление „ние, хората” отказваме да видим какво има пред нас.

Повечето американци, уплашени и лесно контролирани, по-рано ще се събудят да се бият за последното ролка тоалетна хартия, отколкото биха получили собствените си свободи.

Така умира свободата.

Ние издигаме собствените си затворнически стени и докато правата ни намаляват, ние изграждаме собствените си вериги за подчинение към полицейската държава.

Бъдете предупредени обаче: след като предадете свободите си на правителството - без значение колко наложителна е причината за това - никога няма да ги върнете.

Както изяснявам в книгата си Battlefield America: Войната на американския народ , нито едно правителство не се отказва от властта .

Ако продължим по този път, няма как да изненадаме какво ни очаква в края.

Метаморфозирането в Америка пред очите ни е почти неузнаваемо от страната, в която съм израснал, и това не е просто трагично - това е направо ужасяващо.

 

От Джон Уайтхед, конституционен адвокат и автор на Battlefield America: The War on the American People . Той е основател и президент на The Rutherford Institute.
източник:
https://humansarefree.com/2020/03/suspending-the-constitution-police-state-uses-crises-to-expand-its-lockdown-powers.html
и още един:
https://humansarefree.com/2020/02/chinese-government-also-ran-coronavirus-drill-in-wuhan.html




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - !!!
26.03.2020 14:27
Поради парализата на търговската дейност големите компании в страната преминават в рецесия, излизат публично и се поглъщат от китайското правителство. Същото се случва и с чуждестранните компании, акциите им се обезценяват до рекордни граници, а китайското правителство поръчва да ги закупи, като поеме контрола. Като цяло китайците печелят играта на шахмат на Уолстрийт и европейските акули.
Светът ще бъде разделен на две страни, Китай Русия Иран, срещу Европа и Америка с някои изключения, те ще въведат технократична поръчка с виртуална валута чрез чипове и задължителни ваксини, всички ние ще имаме уникална виртуална идентичност чрез нашия биометричен код на лицето или пръстов отпечатък, това звучи ли ви познато? ... Марка на лицето или на дясната ръка, това е, че нашето лице и пръстови отпечатъци ще бъдат нашата форма на идентичност в мрежата, нарича се проектът "ID2020", свързан със сървър, където ще бъде записана цялата ни жизненоважна информация.
цитирай
2. mileidi46 - ???
26.03.2020 15:49
Юлке,предупредих те ,да не ми се моташ наоколо!!

разговаряй си сама с никовете си,и не давай мнение на никого,ако не ти е поискал!!

И второ,аз не съм ти баба на теб,а на моите внучета!!!Ти самата си баба на твоето внуче,а си въобразяваш,че си някакъв секси символ:))
Достойно заместваш ненормалната Лидис в блога...същата оная,която ти преди време критикуваше за никовете и тук,и как сама се коментираше, за да излезне на първа!!:)) Усещаш ли се.или си в първото шестмесечие на шизофреничният ти цикъл??? Иди на психиатър!!!Внучето ти е в опасност!!!
Съжалявам те,не те мразя,но не ме занимавай с присъствието си...
цитирай
3. mileidi46 - !!!
26.03.2020 16:09
Юлке,последно предупреждение!!
Не ми пиши на лични, малоумните си членоразделни и неграмотни изречения!!Нямам намерение да се занимавам с болният ти мозък!!!До тук!!
цитирай
4. mar866 - ...
26.03.2020 16:13
Оооо много дълго...
айде едно палче, да се преброим, че сме живи! :)))
Ще победим!
цитирай
5. mileidi46 - Оооо!! Ciao bellissima!!Come va??
26.03.2020 21:24
mar866 написа:
Оооо много дълго...
айде едно палче, да се преброим, че сме живи! :)))
Ще победим!


Тук съм,а ти къде изчезна???

Добре съм,по цял ден съм под леглото ..крия се от коронавируса ,да не ме намери:)))) Нали съм в епицентъра !!
Как е там долу ???
Мислех си за теб...и се радвам ,че и ти си добре!!!
И с палче и без палче...пак ще победим!!!:))
Прегръдки!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8321766
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031