Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.01.2020 03:54 - УТРЕ ОБЯВЯВАТ СВЕТОВНА ТРЕВОГА!
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.01.2020 03:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
( ИЛИ ЩЕ ПРЕМЪЛЧАТ)
УТРЕ ОБЯВЯВАТ СВЕТОВНА ТРЕВОГА!

*** Спешно заседание на кризисния Комитет на Световната здрава организация заради 2019-nCoV
.
Утре Световната здравна организация (СЗО) към ООН ще свика своя Комитет за действие при спешни случаи. Заседанието е от 13:30 часа местно време в Женева.
https://www.who.int/
.
Комитетът отново ще обсъди дали епидемията представлява опасност за общественото здравеопазване като предмет на международна загриженост.
За такива глобални и с голяма потенциална заплаха здравни кризи се дава специален код - PHEIC. На предишното си заседание преди няколко дни комитетът отказа да даде това обозначение на сегашната епидемия от коронавируса, като се спря на оценка "умерена".
.
_______________________________
- СЗО дълбоко съжалява за грешката (моя бел. - в оценката) в неотдавнашния доклад за ситуацията с коронавируса! - заяви Тедрос Аданом Гебрейесус, президент на СЗО. - Това беше човешка грешка при подготовката на доклада.
________________________________
.

Той посочи и предаването на заразата от човек на човек в страни извън Китай като сигнал за „потенциал за по-нататъшно глобално разпространение“.
Според президента на СЗО при повечето хора заболяването протича относително леко, но при една пета от тях то носи огромни опасности за здравето им (и живота им).
В ежедневните рапорти на СЗО рискът вече е посочен като "много висок" за Китай и "висок" за останалите части на света.
(в България по последни данни има 1 заразен и още 2 със съмнения)
.
Си ДзиПин се е съгласил Китай да да предостави цялата си информация за епидемията и да окаже всякакво съдействие на международни екипи на СЗО, които да помагат в борбата срещу нея. По моя информация от бюджета на Китай към вече спешно заделените почти 10 милиарда долара са прибавени още толкова във връзка с мерки срещу заболяването.
.
Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че Белият дом обмисля пълната забрана за всякакви пътувания от и до Китай като мярка за справяне с бързото разпространение на заразата извън Китай.
.
Бритиш Еъруейз, Луфтханза, американски авикоомпании и др. обявиха, че спират всякакви полети от и до Китай.
Редица американски, френски и италиански автомобилни концерни също ограничават дейността си в Китай и започват да изтеглят свои служители. Компании от др.- браншове (Епъл, Макдоналдс, Старбъркс и т.н.) затварят своите магазини и ресторанти и ограничават дейността си там.
Борсовите индекси продължават да спадат, цените на нефта и газа се сриват, понеже Китай освен огромен световен производител е и най-големият консуматор на горива
.
Британски медицински специалисти заявиха, че вероятно в момента реалният брой на вече заразените по света може да надминава 100 000. Според мен оценката им е скромна предвид на научните подозрения за неочаквано дълъг инкубационен срок на заболяването (виж предишния ми пост)
.
***** Лично мен много дълбоко ме тревожи опасността от появата на второ голямо огнище на заразата близо до Европа.
Говоря за Африка, където в ред държави на този континент Китай има голяма икономическа дейност и там живеят и работят стотици хиляди негови специалисти и граждани. (по някои данни над милион)
При тамошното равнище на здравните системи епидемиологичният взрив ще бъде ужасяващ. Възможно е и да надмине СПИН-а (в някои държави от южната част на континента от СПИН е болно близо една трета от населението.)
.
****** Такъв болестен взрив заедно с миграционното цунами, което ще предизвика, е непосредствена и смъртна опасност за Европа. Не виждам обаче нито ЕК, нито европейските правителства не само да взимат мерки, но дори и да осъзнаят каква потенциална заплаха виси над европейците.
.
***** Тревожи ме и възможността сегашната епидемия да добие не само масов смъртоносен резултат, но и ХРОНИЧЕН ХАРАКТЕР като СПИН-а.
... Бел: по света има близо 100 млн. заразени от синдрома на имунната недостатъчност, досега - от 1981 г. насам са починали 37 млн., в последно време умират по близо милион годишно.
.
_______________________________
Личното ми мнение продължава да остава категорично - става дума за вирус-преносител на елементи на генно модифицирана чума, изпуснат от Центъра в град Ухан, както посочих в поста си от 26 януари: "Първи биологичен "Чернобил"? КОЯ Е ЛАБОРАТОРИЯТА, ИЗПУСНАЛА "КОРОНАВИРУСА"?
Също така съм сигурен, че и в Китай, и по света ще продължават да правят и невъзможното, за да го премълчат.
image
В структурата на ВМА отдавна си има инфекциозна катедра (рък. доц д-р Георги Попов), която се занимава и с лечение както на ТОРС, така и на чума и разни екзотични тропически заболявания. Но както посочих, създадено е и ново, прясно отделение - за коронавируса.
Давам ви и снимка от инфекциозното във ВМА, разполагащо освен другото и със специализирани съоръжения за пренос на такива заразно болни.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2665547216894534&set=p.2665547216894534&type=3&theater

източник:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2665327113583211





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8322664
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031