Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.01.2020 22:30 - Рей Макгавърн за Русия, Китай и американската изключителност
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РЕЙ МАКГАВЪРН...
image

image



Ray McGovern - How long will Europe dance to Washington"s tune ?
 ДОКОГА ЕВРОПА  ЩЕ ТАНЦУВА ПО МУЗИКАТА НА ВАШИНГТОН

На 10 януари 2017 г. съосновател на ветеранските специалисти по разузнаване за здрав разум, Рей МакГовърн (анализатор на ЦРУ 1963-1990 г.), седна с Джейсън Рос от LaRouchePAC, за да обсъди претенциите за руска намеса в президентските избори през 2016 г. в САЩ. В 2 часово  интервю.

Рей Макгавърн за Джина Хаспел, изтезанията и последния му арест

https://www.youtube.com/watch?v=CE1hT0koseg

https://www.youtube.com/watch?v=6k6ysVmgALQ

Джеймс Кардън: Рей, ти беше офицер от разузнаването на ЦРУ в продължение на 27 години. Мислите ли, че Haspel е някаква отклонение или отражение на агенцията след 9/11?

 

Рей Макговърн: Промяната на морето започна сериозно с Бил Кейси и Боби Гейтс [Кейси беше директор на ЦРУ от 1981–87 г., Гейтс беше заместник-директор от 1986–89 г., след това по-късно като директор от 1991–93 г.]. Хората в анализа, както и в операциите, напредваха в зависимост от това колко бързо биха поздравили и последвали наддаването на своите господари. И това е най-лошата NIE (Национална разузнавателна оценка) в историята, 1 октомври 2002 г. относно несъществуващите оръжия за масово унищожение в Ирак. Дотогава Джордж Тенет (директор на ЦРУ 1996–2004 г.) имаше само кооперативни сикофани, които седяха около масата; е необходимо приблизително поколение, за да се корумпира институция като агенцията.
Най-отвратително в известен смисъл беше моят личен опит, гледах стари колеги, добри, трудолюбиви, досега колеги с доверие, хора като Чарли Алън [помощник-директор на централното разузнаване, 1998–2005 г.], който сега подкрепя мъчител за режисьор.

Как да обясня какво се случи с Чарли и толкова много други мои бивши колеги аналитици - да не говорим за хора, които познавах и някои от тях, на които се доверих, от страна на операциите?

След травмата от 11 септември нещо се случи с Чарли и други. Той беше съвестен в крайност; отчасти беше негова вина, сигурен съм, че се чувстваше и той беше / е прав.

И Чарли, ако паметта служи, е предупредил след факта, че светлината „мига червено“. С други думи, той отговаряше за координирането на колекцията в цялата общност която се проваля мизерно.
Познавам Чарли; работих
с него по PDB [Президентски ежедневник] наред с други неща. Вярвам, че той е бил травмиран да продължи заедно с „усъвършенстваните техники за разпит“, въпреки че е достатъчно умен, за да осъзнае, че „няма добра интелигентност“ - по думите на генерал-лейтенант Джон Кимънс, бивш командир на армейското разузнаване и Командването на сигурността „ще дойде от злоупотреби с техники.“ С други думи, Алън изглежда е попаднал с много лоши спътници, се е сблъсквал с най-лошото, а сега, изпаднал в чувство за лоялност, изглежда, че съвестта е обвързана с подкрепата на мъчители като Хаспел.

JC: Наскоро ви повдигна обвинение, че председателят на Сенатския комитет по разузнаване Ричард Бър (R-NC) помага на Хаспел да „прикрие“ участието си в програмата за изтезания на ЦРУ. Можете ли да усъвършенствате

РМ: Ричард Бър е бил в HPSCI [Постоянен избран комитет по разузнаване] за двете основни години на изтезания EIT [засилени техники за разпит], 2003–2004 г., а след това за SSCI [Сенатски комитет за разузнаване] през следващите 12 години. Той е председател от януари 2015 г.

Първото нещо, което Бър направи при председателството си, беше да си припомни всички копия от четиригодишното разследване на SSCI за изтезания в ЦРУ, основано на оригинални документи на ЦРУ, което по ирония на съдбата е резултат от двустранно решение на комисията в непосредствена близост до Хаспел и нейният началник на ЦРУ Жозе Родригес, унищожава лентите на карането на водни бордове. Ще си припомните редактирания, но все още изпълнен с огромни подробности акаунт на 500 страници в резюмето, което Даян Фейнщайн успя да публикува през декември 2014 г., само дни преди Бър да заеме стола.

Бър е инструмент на ЦРУ.

JC: Не всички бивши служители на ЦРУ са съгласни с критиките ви към Хаспел. Например, Джон Сифър, бивш началник на московската гара на ЦРУ, написа опция в „Ню Йорк Таймс“, озаглавен „Защо Джина Хаспел е най-добрият избор за директор на ЦРУ“, който описа Хаспел като просто бюрократ, „изпълнителен директор, отговорен за голяма работна сила. Друг бивш служител на ЦРУ, Дъг Уайз, също похвали Хаспел . „За много от нас по време на кариерата си,“ пише Wise, „Г-жо. Хаспел представлява модел за подражание, който притежаваше рядката способност да взема правилно решение - всеки път. "

РМ: Всичко това, разбира се, е BS. Междувременно масовите медии избягват да споменават дветеофициални писма,издадени от ветеранските специалисти по разузнаване за здрав разум (които McGovern съоснова през януари 2003 г.) на Хаспел и изтезания като чумата. Още по-лошо: опозицията срещу Хаспел от над сто пенсионирани генерални офицери беше в голяма степен потушена. Това говори много. И освен това, всеки от хората, на които PR-екипът на Haspel е насочил медиите, самите те са участвали по един или друг начин с програмата за изтезания.

JC: Какво ще кажете за ролята на популярната култура във всичко това?

РМ: Не мога да преувелича влиянието на Холивуд, телевизията и медиите, като направи всичко това възможно. Повечето американци все още са в отмъстително настроение след 11 септември и смятат, че изтезанията „действат“.O tempora o mores!


Ветеранът от армията и ЦРУ иска да попита: "WTF?












Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8350335
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32634
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930