Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.03.2010 13:37 - Dokoga 6te spim!!!
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1108 Коментари: 0 Гласове:
31

Последна промяна: 13.03.2010 13:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Otivaite si-vsi4ki!! Ne vi iskame!!

image Не на агресията! Да, на любовта и разума!!?


16:17 - НОМЕРЪТ ВИ НЯМА ДА МИНЕ,ПРОТАКАНЕТО ПРОСТО НЯМА ДА ВИ СПАСИ- Заяви злобно Цачева Автор: bgzemia Категория: Политика   image
Прочетен: 10 Коментари: 1 Гласове: 2
НОМЕР?!?? От месеци сме си зарязали работата да следим техните нагли номера и да ни се каже,че нямало да се спасим,както и Бузек същото се опита да ни набие в упоритете български глави- че нямало да успеем в тази битка с ГМО(ГИО). Каква свръх-наглост.
Та ето какво става до тук. На кратко БСП са против,а почти липсват в залата. ДПС са против,а на заседанията на комисията ,точно когато не трябва гласуват с "въздържал се" Като цяло беха на ръба на квотата.Въпросите на Корумбашев не са съвсем точни като  дали има разрешителни за освобождаване в околната среда,вместо да пита направо има разрешителни за отглеждане на генно изродени растения,след като много добре знае,че умишлено са заложени други тълкования на понятието "освобождаване в околната среда"и то  не включва отглеждането,а са го прехвърлили към понятието "пускане на пазара". Божинов направи много добро  изказване, в крак с истината пред Фокус по повод каскадното поведение по проектоакона от страна на ГЕРБ. Един от върховете в непрофесионалното им поведение  е неспазването на закона от гледна точка на процедурата,а именно ,че се разделиха на две групи и проектозакона до като се разглежда в комисията в една зала то в същото време се гласува от депутатите в другата зала.Тичат от зала в зала като подпалени,кой знае какво им се пече на ....ако не вкарат заеазата,Да,ама на нас пък какво ще ни се опече ако го допуснем!!!Това е абсолютна свинщина и показва,че с цената на всичко се опитват да ни прецакат. Върхът на изцепките ,който показва много точно позицията на управляващите е супер-супер наглото изказване на Ц.Цачева- "Номерът ви няма да мине,протакането няма да ви спаси,просто НЯМА ДА ВИ СПАСИ" Всички присъстващи са протресени и гледат втрещено.Това недвусмислено показва,че те с всички средства се мъчат да ни натресат отровата и са готови на всичко за да спечелят,а ние да загубим. Това е продължението на думите на Бузек ,че няма да успеем да се преборим с ГМО(ГИО).
Ето изказването на Божинов пред Фокус,а след него съобщението до медиите и според публикациите ще можете да се ориентирате кой защитава интереса на обикновените хора и кой на управляващите. Нека стане ясно,че
НЕ ИСКАМЕ ГЕННО ИЗРОДЕНИ ОРГАНИЗМИ,РАСТЕНИЯ,ЖИВОТНИ И НЯМА ДА ОТСТЪПИМ

Георги Божинов: Имаме интерес да запазим българските култури от генни изменения
12 март 2010 | 08:17 | Агенция "Фокус"
Начало / Народно събрание
София. България ще има огромна стопанска и икономическа изгода, ако в закон за генетично модифицираните организми (ГМО) се запише, че не могат да се провеждат дори и полеви опити с българската роза, с тютюна, с лозата, с овошките, със зеленчуците и пшеницата. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” депутатът от Коалиция за България Георги Божинов, член на Комисията по околна среда и води в Народното събрание.
„Това ще означава, че когато българският производител заяви, че той предлага свои продукти, че не само не предлага ГМО, но и че те не са били и в съжителство с генни мутанти и това ще бъде една цена и едно ниво. Това ще бъде едно основание на потребителя да избере българското в неговия ресторант, на неговия щанд, на неговия пазар и на световните пазари. Освен всичките страхове, които са основателни или не, ние трябва да осъзнаем, че имаме интерес да запазим традиционните български култури на този етап за определено време от генни изменения, от съжителство с тези генни мутанти и да получим своите икономически дивиденти”, каза Георги Божинов.
Според депутата законопроектът е минал през Министерски съвет без да отговаря на предизборните намерение и обещания на ГЕРБ, а това е голям политически въпрос.
„Не може да си заявил своята програма, че си за биологично земеделие и за зелена България, и да вкарваш диаметрално противоположен закон по своята същност и министърът да казва, че не е политик.
Когато срещнаха съпротивата на опозицията и на НПО-тата, от ГЕРБ започнаха и не до там обосновани редакции на закона, които доведоха до това да имаме приет от мнозинството законопроект, да има заявление на премиера, че с тези текстове не може да има отглеждане на ГМО, и в крайна сметка да стане ясно, че текстовете не вършат никаква работа и да почваме през нощта да мислим нови текстове. Така сериозни неща не се правят. Сега ни е срам да признаем, че е най-добре да приемем предложението на депутатите да отпадне предложението за отмяна на членовете 79 и 80 да си останат двата стари текста и да изпълним единствено изискванията на Европейския съюз от 19 април миналата година, които са претенции само за затягане на работата в регулирани условия. Претенциите, с които бяха направени другите изменения в закона, са неоснователни, ненужни и доведоха до цялата тази бъркотия”, посочи още Георги Божинов.

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Уважаеми представители на медиите,

Можете ли да си спомните кога за последен път само в рамките на три месеца сте станали свидетели на пет граждански протести по един и същи повод? Със сигурност не е било скоро. В събота заедно ще намерим отговор на следните въпроси:

•   Какво събра на едно място българските майки, еколози, пчелари, готвачи?
•   Защо за пети пореден път само за три месеца има граждански протест срещу една и съща управленческа идея?
•   Спази ли си премиерът Бойко Борисов обещанието, дадено пред българските майки, и да опази България от ГМО дори с цената на санкции?
•   Защо предложените до този момент тексове в Закона не гарантират, че дори в зоната НАТУРА 2000 няма да има ГМО?
•   Какви са прословутите ГМО-мартеници и има ли лек срещу „Монсантовски бяс”?  

За да научите отговорите на тези въпроси, заповядайте на:

ПРОТЕСТ
“Родолюбци за чиста от ГМО България”.

13 март 2010 г., събота
11:00-13:00 часа
в градинката зад Народното събрание


Протестът се организира от инициативен комитет на родители и граждани и се подкрепя от редица неправителствени организации. С възрожденски и други традиционни български песни ще почетем нашата хубава и чиста земя. Ще закачим мартеници за здраве и плодородие – на дръвчетата, на граждани и на вас – представителите на четвъртата власт!

Въпреки обещанието на Бойко Борисов за “ГМО - само в лабораториите” ние продължаваме да протестираме, защото:

•   В петък станахме свидетели на поредния фарс. Депутатите от ГЕРБ нарушиха закона за Народното събрание. Те гледаха един и същ законопроект едновременно в комисия, и в зала! От бързане да приемат един Закон, който не гарантира волята на народа – България, свободна от ГМО.
•   В същото време от парламентарната трибуна Цецка Цачева заяви: Няма да ви спаси протакането, просто няма да ви спаси!•   в сегашния вариант Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за генетично модифицираните организми позволява отглеждането на двата одобрени в ЕС ГМ-хибрида - царевицата МОN810 и картофа “Амфлора”, дори и в зоните от националната екологична мрежа Натура 2000. Настояваме управляващите незабавно да въведат предпазна клауза за забрана на посочените видове ГМО.

•   в законопроекта отпада забраната за полеви опити с генетично модифицирани пшеница, лоза, маслодайна роза, тютюн, овошки и зеленчуци, съществуваща в досега действащия закон. Категорично настояваме тази забрана да се запази!

Категорично заявяваме, че няма да отстъпим от законното си право на чиста храна и природа, което е гарантирано и от Конституцията. Ако народните представители за пореден път откажат да се вслушат във волята на 80% от българския народ, ще се възползваме от всички предвидени в законите протестни действия.


Бележки за редактора:

Генетично модифицирани организми (ГМО): По дефиниция на Закона за ГМО и европейските директиви "генетично модифициран организъм" е организъм, включително микроорганизъм, в който генетичният материал е бил променен по начин, който не настъпва естествено при чифтосване и/или естествена рекомбинация. В това понятие не се включва човешкият организъм.

Законът за ГМО: Първият Закон за генетично модифицираните организми в България е приет през 2005 г. Дотогава почти няма регулация по отношение на освобождаване на ГМО в околната среда, прилага се само наредба, която не налага сериозни ограничения върху дейността. Законът бе рестриктивен, в сравнение с други подобни закони в ЕС. Новите промени в закона бяха приети на първо четене на 13-и януари 2010 г. Законопроектът бе приет с 89 гласа „за”; 36 гласа „против” и 1 „въздържал се”.


 

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО…….!?
Посветено на апостола на свободата Васил Левски ,
предаден от недостойн българи..

Защо народе мой
Загуби ум и глас?
Забрави падналите в бой…..
Загуби своето аз!!?

Забрави ли, народе мой?
Че - жив е той там на балкана!?
Забравил си и падналият руски войн !?
Отрече се от робството на "отомана”!?

Къде си вярна ти любов народна?
Къде остана искро благородна?
Та младите в зората
Да дирят щастието си в тъмата!?

Далеч от родни бащини земи?
За жалки грошове и куп злини!!?
Защо народе мой!? Та ние се обичахме!!!?
Защо сега отбой?

Нали във вярност клехме се, заричахме?
Нима за шепа грошове, лъжи?
Продаде своята земя и дом?
А шепа банда, подлеци…!?
Оставят те без хляб и без подслон…!?

И пак буря май ще захване..?
И ще простенат родните ни балкани….!?
Ще възкръсне май духът на Ботева , на Караджата..!?
Засрамете се от Левски , Вие политици…!?
Засрамете се от себе си..!?
От беззаконията , лицемерието, от лъжата…!!?


Стихотворението е написано през месец Декември 1999г. в гр.София. Автор Митко Енчев Димитров.

С благодарност към Апостола на свободата Васил Левски !
публикувано от Лидия от Дует Ало. 18.02.2010г. София.


Источник: http://hello.blog.bg


Klipa e ot  bloga na: http://misbis.blog.bg

Гласувай:
31
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 5897031
Постинги: 1400
Коментари: 13535
Гласове: 29464
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728