Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2020 07:07 - ШАЛЯПИН ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1732 Коментари: 15 Гласове:
7

Последна промяна: 02.07.2020 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                    ...

                             ДРУГО СИ Е ДА ТИ ГО КАЖЕ ФЬОДОР ШАЛЯПИН


image

                                                                           ...

Русофилът и от дълбок сън да го разбудиш би трябвало да знае кой е Фьодор Шаляпин.
И все пак.
Световноизвестният оперен бас Фьодор Шаляпин е роден на 13 февруари 1873 г. в град Казан. Аз също съм роден на 13 февруари, но 79 години по-късно и то...в град Сталин!
Моите „гастроли“, както в литературата, така и в политиката, не са триумфални. Черна работа са те. 

Но гастролите на Шаляпин в началото на ХХ век в Милано, Париж, Ню Йорк и Лондон са наистина триумфални.
Когато се случва тъпата болшевишка революция Шаляпин, като всички нормални хора, бяга от Съветска Русия. Живее в Париж, а през 1934 г. идва на гастрол в София. Защото България преди да бъде нападната от въшливите комунисти, е била част от свободния свят.
Но защо по никое време, в облачния Брюксел, съм се сетил за великия Шаляпин? Защото е важно да знаем как той характеризира болшевизма, който и в наши дни се щура в главите на някои нашенци.

„Кои са тези, които са родили този дух?“ - пита Шаляпин и отговаря:

„ Някои казват, че са кръвопийци, други казват, че са гангстери или продажни хора, които са били купени за унищожаване на Русия. По съвест трябва да кажа, че макар да имаше много пролята кръв, много жестокост и смъртта наистина шестваше из нашата Родина – тези обяснения на болшевизма ми се струват скромни и изключително повърхностни. Струва ми се, че всичко това е едновременно по-просто и по-сложно. В това съединяване на глупост и жестокост, на Содом и Навуходоносор, каквото се явява съветският режим, аз виждам нещо автентично руско. Във всичките ѝ форми и степени - това е нашата родна уродливост”.

Така Фьодор Шаляпин обяснява болшевизма - с руския национален характер и го определя като типична уродливост. Именно тази уродливост пренесе у нас окупаторската съветска армия през 1944 г., а комунистите я превърнаха в държавна политика. Уродлива политика, след като дори са имали наглостта да сменят името на моя роден град Варна с мутренски псевдоним.
Руските историографи описват бягството на Шаляпин от съветска Русия като „противоречив период” в неговата биография. Всъщност е точно обратното. Това е най-непротиворечивият период в нея.
Защото да избягаш от комунизма не е противоречие, а късмет и щастие. Шаляпин избира свободата, защото не може повече да понася „родната уродливост”.
По същия начин години по-късно постъпва и големият български писател Георги Марков?
Повечето българи, след като не можеха по време на комунистическия режим да избягат от „народната република“, се самозатваряха в своя личен свят и се опитваха да не допускат в него комунистическия свят.
В нашата литература има великолепни произведения за самотата на човека по време на комунизма. Спомням си тези стихове на Първан Стефанов:

Но как е страшно да останеш сам!
Край мен минават хиляди,
а няма
кому ръка за сбогом да подам,
и топлина да взема от дланта му.

В наши дни граждани на Русия пари дават, за да избягат от нея. И аз съм склонен да ги разбера, защото днешният руски режим се опитва да възкреси това, което Шаляпин описва като „родна уродливост” - имперското и болшевишкото, господарското и слугинското. Затова и когато обясняваме мерака на руския президент да бъде президент до края на земните си дни, е важно да познаваме руската народопсихология. Това ни е подсказал много отдавна Фьодор Шаляпин.
     

Александър Йорданов Александров Вчера в 16:19 ч.  · image ... 


                                                                       .....

        А, ЕТО КАК Е ПИШЕЛ АНДРОИДА НА ЛЕРМОНТОВ - НЕ КАТО ДНЕШНИТЕ 


image



Гласувай:
7



1. vencivaleri1951 - Интересен ,,Герой нашего временни, е авторът- Александър Йорданов
02.07.2020 09:05
Когато трябва ще защити дисертация за Гео Милев, когато

трябва ще ,,громи,, Солженицин , а когато се ,,обърне палачинката,,

цитира и разсъждава за Шаляпин в посока угодна на днес/къш/ните силни на деня.

Важното в случая да се каже, големият бас вижда бедите следващи всяка война, всяка

промяна на обществен строй в Русия, не като история и практика случили се

и случващи се навсякъде при подобна промяна/Франция ,Англия , САЩ/ , а като

резултат на генетичната руска УРОДЛИВОСТ.

Уродливост, която е създала и него самия, приятелят му Рахманинов и цяла плеяда от

композитори, либретисти, фолклор...Уродливост , която, ако не беше , най вероятно,

никой нямаше да е чул за Шаляпин .
цитирай
2. apostapostoloff - Венци, като толкова се дразниш
02.07.2020 09:27
от определени неща в България, що не идеш да живееш при твоите копилетии в САЩ?
цитирай
3. starforlife - ~ 1. vencivaleri1951
02.07.2020 09:50
Интересен "герой нашего времени" (Не се пише "временНи", неграмотнико. Явно и по отношение на руския си неграмотен, не само по отношение на българския.) е Другарят Венци1951.

Когато трябва ще ни се сули с това как Борджиите билЕ двигателят на Ренесанса (смЕх, ама голЕм смЕх, и дано поне това си научил от мен по този повод: че грешиш фамилия Медичи с фамилия Борджии, ама то е така, когато преписваш ДОСЛОВНО от полиКлик, на който акъла и четенето му явно колкото твоите)...
Когато трябва и лекция про своя великая и могучая ще ни изнесе.

Естествено, че няма да забрави да говори императивно и като последна инстанция - не ставайте смешни - та нали неговото ниво и квартал са толкова горе, а нашите толкова долу.
Само така ме напъва да те попитам, Звънци1951, защо не вземаш отношение по това, за което ти думам, че демонстрира за кой ли път под последния си постинг: лайнарщината ти по отношение на тези, които те комплексират тук - в случая моя милост?
М?

(Ще ме прощаваш, Радо, че отклонявам от темата, ама то нали най-важното е да се вижда лицемерието и лайнарщината на тези, които наместо да потънат вдън земя от срам, че съсипаха една цветуща страна - НАШАТА - постоянно вирят неграмотните си и некадърни сурати и отново и отново напъват да вземат пак властта, че да досъсипят и останалото.)
цитирай
4. vencivaleri1951 - Здравей - Шишко"
02.07.2020 11:16
какво общо имат бивши постинги със статията на Йорданов. Или ти проявяваш габаритна съпричастност към автора:)

За времени и временни... Лермонотов ми е сред любимите автори от уродливата руска литература и няма как да сбъркам...Иначе мога , и още как. Тук вината е на твои колеги създали андроидите . Доколкото съм на български и таблетът търси правилната дума. На български времени не значи нищо и ОН си пише временни, което и като лапсус не е случайно-нали така казва ученикът ти Фройд. Йорданов, аз и ти сме временни, а Печорин не...
За Борджиите и Медичите...Кое не е вярно за едните, и не е същото и за другите?
Властават в държавата, църквата и са мецанати.
Имат папи, херцози, престоли...Трагедиите на Шекспир са играни първо на живо от тези две фамилии. С какво не си съгласен?



Сега виждам че не ти дава мира дистанцирането ми от диалогът Ви с Радостина в постинга ми с изключение на репликата ми ..Фройдист , фройдисту думаше, която сега виждам те е довела почти до истерия...
Жорко фройдист, комунист, капиталист, баптист, сексист...може да бъде всеки независимо от коефициент на интелегентност, религия, пол, етност. Може да бъде и без да го осъзнава, а може и да не бъде и да отрича влиянието на Фройд върху себе си. Ето Шопенхауер всячески отрича лекарят с отнети права, но е фройдист та дрънка според колегите му съвременици и след това.
публично е схващането/ и не вярно/ е че метафорите и изразяването чрез органите на полово отделителната , както и действия с тяхна помощ е в тематиката на Фройд. Вицовете на тази тема са страшно много. Всичко това няма нищо общо със символиката на Фройд, защото буквалният превод би значел че всеки баща иска да кастрира сина си, а всеки син иска да изнасили майка си-Едипов комплекс. Разбира се това няма нищо общо с действителността, а на Хипнос всеки е покорен...


Доколкото често ни запознаваш с креватните си истории, и изказът ти често е свързан с органи от споменатите по горе две системи, то аз понякога се шегувам с теб като фройдист, какъвто ти не си определено-по скоро пациент на Фройд
Защо и Радостина? Ами и тя ми се струва , че би се чувствала уйтно на кушетката на евреина.
Защо?
Ами защото , тя и ти сте ме шашнали най -много в блог бгс показна безпарардонност -скриваща всъщност вътрешна неувереност. За твоята сме говорили много.
С Рудостина не сме пили на будершафт, не се познаваме, нямам инетрес и към мислите и.
Ни в клин , ни в ръкав тя ми отваря в блога тема с коментар, какво мисля/и имал ли съм случай/ за "скриване на пениса"/ или популярно -заклещване!?
Е онемях, а онемя и Коста, когото трудно можеш да извадиш от релси. Естествено почнах до голяма степен да избягвам всякакви коментари с госпожата.
И като видях , как си говорите сладко в постинга ми, да клюкарите съблогъри ми стана мило и драго.
" И неволно устата /ръката / сгрешила и сама ...написала " Фройдист фройдистку думаше.
А за оплакването и за водоплаващото отчасти е истина. Оплака ми се че еди кой си и викал патица, кокошка и т н. Казах и да не се коси, че подобни водоплаващи са спасили Рим-асоцияцията на там си е нейна.
И още нещо. Ти ми пишеш какво са ти писали на лични хората за мен-подигравали са ми се и ти вярвам
Жорко, ти си човек разбиращ от компютри и Слава Богу-не си гладен. Тоест , след като можеш да се представиш от името на колега блогър с неговия ник, след като можеш да махнеш постинг, то ти и можеш да четеш лични. Ето/ако не си го правил/ позволявам ти да прочетеш съобщенията до мен. Там ще видиш съобщения свързани с теб, от различни хора. Това , което няма как и няма да видиш е мой коментар с тези хора свързан с теб. Согато имам какво да ти кажа и искам, аз го правя ви а ви.

starforlife написа:
Интересен "герой нашего времени" (Не се пише "временНи", неграмотнико. Явно и по отношение на руския си неграмотен, не само по отношение на българския.) е Другарят Венци1951.

Когато трябва ще ни се сули с това как Борджиите билЕ двигателят на Ренесанса (смЕх, ама голЕм смЕх, и дано поне това си научил от мен по този повод: че грешиш фамилия Медичи с фамилия Борджии, ама то е така, когато преписваш ДОСЛОВНО от полиКлик, на който акъла и четенето му явно колкото твоите)...
Когато трябва и лекция про своя великая и могучая ще ни изнесе.

Естествено, че няма да забрави да говори императивно и като последна инстанция - не ставайте смешни - та нали неговото ниво и квартал са толкова горе, а нашите толкова долу.
Само така ме напъва да те попитам, Звънци1951, защо не вземаш отношение по това, за което ти думам, че демонстрира за кой ли път под последния си постинг: лайнарщината ти по отношение на тези, които те комплексират тук - в случая моя милост?
М?

(Ще ме прощаваш, Радо, че отклонявам от темата, ама то нали най-важното е да се вижда лицемерието и лайнарщината на тези, които наместо да потънат вдън земя от срам, че съсипаха една цветуща страна - НАШАТА - постоянно вирят неграмотните си и некадърни сурати и отново и отново напъват да вземат пак властта, че да досъсипят и останалото.)

цитирай
5. getmans1 - . . . Значи ДРУГАРЮ1951, е трябвало ...
02.07.2020 11:33
... Значи ДРУГАРЮ1951, е трябвало АЛ.ЙО. АЗ, и другите родени от 44-та до 89-та да замръзнем в развитието си, а ... като тебе и другарите ти ...
ДА ЗАБРАВИМ азбуката само защото тогава сме я научили, да скъсаме дипломите си, да продължим да вярваме в лъжите, които ви бяха удобни ... така ли...
ТОГАВА ЗАЩО точно ПАРТИЯТА започна тази промяна с фалшивата-контролирана опозиция, а...
КАК СИ Я МИСЛЕХТЕ И ПРЕДСТАВЯХТЕ ПРОМЯНА БЕЗ РЕВИЗИЯ НА ЦЕННОСТИТЕ И ЗАПАЗВАНЕ НА ЛЪЖИТЕ ВИ ... обясни с думички прости ...

vencivaleri1951 написа:
Когато трябва ще защити дисертация за Гео Милев, когато

трябва ще ,,громи,, Солженицин , а когато се ,,обърне палачинката,,

цитира и разсъждава за Шаляпин в посока угодна на днес/къш/ните силни на деня.

Важното в случая да се каже, големият бас вижда бедите следващи всяка война, всяка

промяна на обществен строй в Русия, не като история и практика случили се

и случващи се навсякъде при подобна промяна/Франция ,Англия , САЩ/ , а като

резултат на генетичната руска УРОДЛИВОСТ.

Уродливост, която е създала и него самия, приятелят му Рахманинов и цяла плеяда от

композитори, либретисти, фолклор...Уродливост , която, ако не беше , най вероятно,

никой нямаше да е чул за Шаляпин .

цитирай
6. getmans1 - . . . СТАР, МОЛЯ ТЕ, не му прави заб...
02.07.2020 11:49
... СТАР, МОЛЯ ТЕ, не му прави забележки, че видиш ли ПАК АНДРОИДА МУ ВИНОВЕН ... ли по-точно създателите му, гадните хамериканци .... ДА НЕ СА ПОЛОВИНАТА НО ПОНЕ ЕДНА ТРЕТА ОТ ПОСТИНГИТЕ МИ И КОМЕНТАРИТЕ МИ СА ПИСАНИ НА ТАБЛЕТ т.е. андроид и понеже съм ТЪП хич и не съм се сетил да го обвиня за нещо си
... И друго съм забелязал напоследък ... стигне ли до ШИШКО значи яко си му бръкнал В ЗАДНИКА НА ПРАВИЛНО ВЪЗПИТАНИЯ другар ... тук имам предвид домашнато му възпитане ... МИ НЕ ПСУВА ЧОВЕКА.


starforlife написа:
Интересен "герой нашего времени" (Не се пише "временНи", неграмотнико. Явно и по отношение на руския си неграмотен, не само по отношение на българския.) е Другарят Венци1951.

Когато трябва ще ни се сули с това как Борджиите билЕ двигателят на Ренесанса (смЕх, ама голЕм смЕх, и дано поне това си научил от мен по този повод: че грешиш фамилия Медичи с фамилия Борджии, ама то е така, когато преписваш ДОСЛОВНО от полиКлик, на който акъла и четенето му явно колкото твоите)...
Когато трябва и лекция про своя великая и могучая ще ни изнесе.

Естествено, че няма да забрави да говори императивно и като последна инстанция - не ставайте смешни - та нали неговото ниво и квартал са толкова горе, а нашите толкова долу.
Само така ме напъва да те попитам, Звънци1951, защо не вземаш отношение по това, за което ти думам, че демонстрира за кой ли път под последния си постинг: лайнарщината ти по отношение на тези, които те комплексират тук - в случая моя милост?
М?

(Ще ме прощаваш, Радо, че отклонявам от темата, ама то нали най-важното е да се вижда лицемерието и лайнарщината на тези, които наместо да потънат вдън земя от срам, че съсипаха една цветуща страна - НАШАТА - постоянно вирят неграмотните си и некадърни сурати и отново и отново напъват да вземат пак властта, че да досъсипят и останалото.)

цитирай
7. getmans1 - СПЕЦИАЛНО ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ ДО...
02.07.2020 12:11
СПЕЦИАЛНО ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ ДОПЪЛНИХ ПОСТИНГА ... Е, малко вън от темата но пък, поучително
цитирай
8. luky - !
02.07.2020 12:13
Чудесен пост, но не е за русофили. На тях и от лайното на Путин да им сервираш, ще го харесат, благославят и ще пеят Осанна! ;)
цитирай
9. getmans1 - . . . Истинските русофили няма да се ...
02.07.2020 12:18
... Истинските русофили няма да се разсърдят, сигурен съм .... както съм сигурен, че ПУТИНОФИЛИТЕ газ ще пикаят - даже вече го правят ... дебита е супер.

luky написа:
Чудесен пост, но не е за русофили. На тях и от лайното на Путин да им сервираш, ще го харесат, благославят и ще пеят Осанна! ;)

цитирай
10. vencivaleri1951 - Гетьо,
02.07.2020 13:12
Тук не става въпрос, за грешка на растежа а за утвърден личен модел на кариерен расттеж. Най малкото защото ти сам го казваш с определението "опитомена опозиция"Шлагерът че трябваше задължителво да пишеш за леви автори за да се получи нещо е отдавна изтъркан. Символисти и по добри от Милев наспорил Господ у нас. Или искаш да кажеш че на 35-6 тодини заблуден, на на 38 прогледнал?
Или той единствен не разбра, че Борисов довърши СДС и му "пристана"
Един автентичен седесар и на светлинни години от Йорданов като литератор и литературен критик като професор Л Неделчев, как така никога не направи компромис с творчеството си, нито преди промените , нито след тях. Погнуси се от политиката и си отиде при книгите. И стои на висота при тях. Сашо обаче няма къде да отиде...Коленичи при Борисов, пише във Фактор и ..."стага му тая награда"
И престани да гониш Оскарите-самостоятелна алея ли искаш да направиш?


getmans1 написа:
... Значи ДРУГАРЮ1951, е трябвало АЛ.ЙО. АЗ, и другите родени от 44-та до 89-та да замръзнем в развитието си, а ... като тебе и другарите ти ...
ДА ЗАБРАВИМ азбуката само защото тогава сме я научили, да скъсаме дипломите си, да продължим да вярваме в лъжите, които ви бяха удобни ... така ли...
ТОГАВА ЗАЩО точно ПАРТИЯТА започна тази промяна с фалшивата-контролирана опозиция, а...
КАК СИ Я МИСЛЕХТЕ И ПРЕДСТАВЯХТЕ ПРОМЯНА БЕЗ РЕВИЗИЯ НА ЦЕННОСТИТЕ И ЗАПАЗВАНЕ НА ЛЪЖИТЕ ВИ ... обясни с думички прости ...

[quote=vencivaleri1951]Когато трябва ще защити дисертация за Гео Милев, когато

трябва ще ,,громи,, Солженицин , а когато се ,,обърне палачинката,,

цитира и разсъждава за Шаляпин в посока угодна на днес/къш/ните силни на деня.

Важното в случая да се каже, големият бас вижда бедите следващи всяка война, всяка

промяна на обществен строй в Русия, не като история и практика случили се

и случващи се навсякъде при подобна промяна/Франция ,Англия , САЩ/ , а като

резултат на генетичната руска УРОДЛИВОСТ.

Уродливост, която е създала и него самия, приятелят му Рахманинов и цяла плеяда от

композитори, либретисти, фолклор...Уродливост , която, ако не беше , най вероятно,

никой нямаше да е чул за Шаляпин .

[/quote
цитирай
11. getmans1 - . . . А бе, мухъл нагъл, що си мисилиш, ...
02.07.2020 13:56
... А бе, мухъл нагъл, що си мисилиш, че ми разкриваш някакви убийствени доводи бе, ... Освен М. НЕДЕЛЧЕВ аз мога още да изредя още доста - все хора на КОЛТурата дето „отвратени„ се върнали при „книгите си„ след като си свършиха „мръсната работа„ ... и сега мълчейки продължават да я вършат ... вече тихомълком.
Доказателството е че на теб ти харесват и такива ... е, на мен не ми харесват, ... а АЛЙО продължава да ви изприщва и ви кара да се гърчите, ... и дори да забравяте „доброто си възпитание„....

БРЕЙ, ЧЕ ЛОШ ЧОВЕК Е, ЩОМ ПИШЕЛ ВЪВ „ФАКТОР„ ... Все едно в СВЕТА ДУМА, СВЕТИ ПОГЛЕД-инфо с хляб и сол го чакат с тези мисли ... А, БГЯАЙ СА ОТ ТУКА БЕЕЕ ... доводи и чудо.

vencivaleri1951 написа:
Тук не става въпрос, за грешка на растежа а за утвърден личен модел на кариерен расттеж. Най малкото защото ти сам го казваш с определението "опитомена опозиция"Шлагерът че трябваше задължителво да пишеш за леви автори за да се получи нещо е отдавна изтъркан. Символисти и по добри от Милев наспорил Господ у нас. Или искаш да кажеш че на 35-6 тодини заблуден, на на 38 прогледнал?
Или той единствен не разбра, че Борисов довърши СДС и му "пристана"
Един автентичен седесар и на светлинни години от Йорданов като литератор и литературен критик като професор Л Неделчев, как така никога не направи компромис с творчеството си, нито преди промените , нито след тях. Погнуси се от политиката и си отиде при книгите. И стои на висота при тях. Сашо обаче няма къде да отиде...Коленичи при Борисов, пише във Фактор и ..."стага му тая награда"
И престани да гониш Оскарите-самостоятелна алея ли искаш да направиш?


[quote=getmans1]... Значи ДРУГАРЮ1951, е трябвало АЛ.ЙО. АЗ, и другите родени от 44-та до 89-та да замръзнем в развитието си, а ... като тебе и другарите ти ...
ДА ЗАБРАВИМ азбуката само защото тогава сме я научили, да скъсаме дипломите си, да продължим да вярваме в лъжите, които ви бяха удобни ... така ли...


vencivaleri1951 написа:

цитирай
12. vmir - Бат Венцо е пропуснал да сподели,
02.07.2020 16:40
че със Шаляпин са били много близки и се знаят от Париж. Шаляпин го е фиксирал в публиката заради баба му и веднага се досетил, че това е не само културен, но и изключително знаещ човек, поради което решил, че е дошло времето да научава всичко от извора, т.е. - от бат Венцо. Към същия момент Шаляпин бил инцидентно в Париж, но след като бат Венцо му казал да не се връща вече в Русия, Шаляпин без колебание го послушал.
цитирай
13. getmans1 - . . . БатТИВенцо1951 каза; лошо нещо ...
02.07.2020 17:07
... БатТИВенцо1951 каза; лошо нещо е да пишеш във ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; лошо нещо е да четеш и копираш ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; патриотично е да коментираш НЕГАТИВНО във ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; ПУТИНОУГОДНО Е, негативното коментиране във ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; АНДРОИДА е българсо неграмотен защото е хамеркантехноложи


анонимен написа:
че със Шаляпин са били много близки и се знаят от Париж. Шаляпин го е фиксирал в публиката заради баба му и веднага се досетил, че това е не само културен, но и изключително знаещ човек, поради което решил, че е дошло времето да научава всичко от извора, т.е. - от бат Венцо. Към същия момент Шаляпин бил инцидентно в Париж, но след като бат Венцо му казал да не се връща вече в Русия, Шаляпин без колебание го послушал.

цитирай
14. vmir - 13. getmans1,
02.07.2020 17:47
getmans1 написа:
... БатТИВенцо1951 каза; лошо нещо е да пишеш във ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; лошо нещо е да четеш и копираш ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; патриотично е да коментираш НЕГАТИВНО във ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; ПУТИНОУГОДНО Е, негативното коментиране във ФАКТОР
БатТИВенцо1951 каза; АНДРОИДА е българсо неграмотен защото е хамеркантехноложи


Което неопровержимо доказва колко правилно е постъпил Шаляпин като безрезервно е повярвал на бат Венцо.

p.s. Като си помисля, че на мястото на Шаляпин щях да сбъркам бат Венцо с кучешки екскремент, ме облива студена пот колко ужасно щях да ощетя света.
цитирай
15. starforlife - ~ 4. vencivaleri1951
02.07.2020 18:31
Виж се само, жалко, долно, нищожно човече.
Виж се само.
Виж се в поредния си лайнарски коментар, изпъстрен с куп извъртане на нещата, преиначаване и чисти лъжи.
Като същевремено не пропускаш да изсулиш менторския си тон. Нищо, че пишеш глупости.

Ще те репликирам точка по точка, за да покажа твърденията си нагоре.
Но ще го направя тогава, когато.
Защото и това не се свениш да опитваш да вменяваш: че другите (аз) били живели тук, ама днес аз съм бил тук за не повече от 15 минути сумарно, а ти само този коментар си го писал минимум 45
цитирай
16. petgrig - Венци
02.07.2020 23:17
е снесъл един пост за промените в руската конституция, от който направо да си Умреш от смях:)
И, да ти кажа, ме вдъхнови и аз да напиша нещо по въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071624
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031