Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2017 00:59 - Водата е гориво! Академик Дудишев за използване на водата като гориво
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2595 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Все повече хората се замислят, как да накарат водата да гори, за получаване на евтина топлина енергия... Потвърждение за горенето на водата, са разказите на  пожарникари, които са участвали в гасенето на пожари, особено когато горят химични материали, като бои и други. Например, когато огънят вече доста силно се е разгорял и пожарната команда започне да го гаси, а конструкцията там вече се е прегряла и металните части са нажежени до бяло. И когато в такива случаи пожарните подават вода с мощните помпи, огънят, вместо да намалява, още по-буйно се разгаря. И този факт е добре известен.

В такива случаи хората се питат: - „Как така, огънят се усилва, а не се гаси с водата?

Това става така, понеже се получава термойонизация на водата. Когато горящата конструкция е прегрята, се получава моментално изпаряване на водата, и прегрята пара, която е само на крачка от разлагане, на водород и кислород. И когато тази прегрята пара се докосне до прегряти метални конструкции, веднага се разложи на водород и кислород, и се получва избухване на образувалия се „гърмящ газ“, и  колкото повече вода се излива, толкова пламъците стват по-големи, все докато количеството на подаваната вода, не охлади горящите конструкции или химикали, и процесът на разлагане (термойонизация) на водата се прекрати...

 

Аз имам група съратници, с които сме материализирали тези идеи, в реални устройства, които икономисват – 8, 10 и даже 20 пъти използваното гориво, - дърва, газ, или икаквото и да е друго. 

 

Хората вече мечтаят да се греят или да карат колите  си, само на вода, - и това не е нереално. Но как да го направим? 

Ние вече имаме такива чертежи, и ги продаваме евтино. А защо евтино ли? - За да увлечем повече съратници, хора със златни ръце, които по мащабно да експериментират и да отберат най-сполучливите и най-прости начини за позаване на водата, за гориво.

Например, имаме печка на дърва, където можем да подаваме и по малко вода. Но за предпочитане е да се постави в огъня, огнеупорен съд с вода, в който, по метални търбички да се долива вода, и получената прегрята пара, дозирано да се добавя в огъня /като с медицинската “система“ за вливане в кръвта на пациентите/.

В печка или пред някаква горелка, се поствят метални парчета (най-добре – чугун, който съдържа и отделя въглерод), и когато металните парчета се прегреят, започваме дозирано да добавяме прегрята пара, и постепенно намаляваме подаваното гориво (газ, мазут, бензин, или – дърва). Но има и множество малки тънкости, като йонизацията и катализаторите, които позволяват термойонизацията да се доведе до критичния момент, когато от водните пари започва да се получава „гърмящия газ“, който много силно гори. Този метод е много подходящ за отдалечени ферми и вили, и при евентуални бедствия...

 

ПРОДАВАМЕ ТЕХНИЧЕСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА ПРОСТО УСТРОЙСТВО, ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ГОРИВО ОТ ВОДА.

ЦЕНА: ОКОЛО 100 ДОЛАРА (ИЛИ 6000 РУБЛИ)

 

https://www.youtube.com/watch?v=2QCBLFZTL4Q

 

Извадка, превод, Григор Симов

 

Идеята е напълно сериозна, и не е нова.

Който търси, намира.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316724
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031