Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.02.2020 02:36 - НОВ ПОДХОД В ЕРАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА!!
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 759 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Новата Европейска комисия ясно показа своя проект в ерата на оттеглянето от САЩ: да върне на Западна Европа господството, което упражняваше над останалия свят от 16-ти до 19-ти век. За целта той възприема евтина идеология, която използва речника на своите философи срещу зърното. Тази поза би била смешна, ако не, може да доведе до война.
image
Бившият министър на отбраната на Германия Урсула фон дер Лейен встъпи в длъжност председател на Европейската комисия на мястото, запазено за Шпиценкандидат Манфред Вебер. Досега тази роля се падна на представител на атлантическите интереси.

Тиери Мейсан

Eвропейският съюз има за цел да възстанови на членовете си статуса, който са придобили насила в съответните империи. Светът, който се промени, вече не е възможно да се основава колониалната реалност върху образователната бездна, която раздели диваците от цивилизацията. Следователно е необходимо да се формулира нова идеология, която да облече европейското господство на благородните идеали.

Това вече съществува по ембрионален начин и беше използвано от САЩ, за да оправдае собственото си лидерство . Това е, за да стане по-съгласувано и да го изясни.

Основният й лозунг потвърждава, че "универсализмът" вече не трябва да се разбира като равенство на всички пред закона, независимо от техния произход, богатство и религия, а равно третиране, на което всеки може да се наслаждава на каквото и да е държава, в която пътува. От тази гледна точка, истинският враг вече не е безпорядъкът и несигурността, които създава, а държавите, които трябва да ни защитават и създават неправилно различия между нас според нашите националности; отлична доктрина за наднационална държава! (федералната държава на САЩ, след това европейската федерална държава).

- Социологически тази идеология подкрепя без разлика всякаква форма на миграция (защото дава възможност границите между мъжете да изчезнат) и всякакво объркване между половете (защото прави възможно изчезването на неравенствата въз основа на физическите различия).
- На икономическо равнище това води до свободното движение на капитали (което не може да бъде възпрепятствано от държавите) и глобализацията на търговията (защото обвързват мъжете чрез търговия).
- На военно ниво той подкрепя намесата на "международната общност" в "не глобализираните държави" (защото те са огнеупорни към Новия ред) и прибягването до недържавни въоръжени сили (тъй като някои държави трябва да изчезнат).
- Политически той подкрепя всяка глобална кауза като борбата срещу отговорността на човека за глобалното затопляне. В крайна сметка тя оспорва международното право (тоест договорено между нациите) да го замени с глобален закон (тоест това е обвързващо за всички) [ 1 ].

Ако въпросът за миграцията е станал табу за европейските елити след провала на канцлера Меркел през 2015 г., всички други точки са общоприети.
- Полова объркване, част от равнопоставеността на половете и което продължава и днес с разработването на транссексуален модел. Никой не смее да наблюдава, че паритетът в парламентарните асамблеи и административните съвети по никакъв начин не се е възползвал от работническите класове, а само от елитите.
Не виждаме защо преминаването от интеграцията на трансексуалните към извинението на несигурността между половете ще напредне в каквото и да било.
- Свободното движение на капитали е една от "четирите свободи", създадени след Единния европейски акт(1986). Тя позволява на големите компании да избягат от националните данъци; причина всички го съжаляват, но никой не желае да го отмени.
Глобализацията на търговията унищожи милиони работни места в Европа и започна да ерозира средните класове [ 2 ].
- Военната намеса в държави, които не са глобализирани, е в основата на доктрината на Рамсфелд / Чебровски, приета от САЩ през 2001 г. Поразително е да се види, че западните елити все още явно игнорират това. Разпространението на мащабно разследване на 18-те години на „неспособността“ на САЩ да умиротворят Афганистан предизвика множество коментари. Но абсолютно никой не посмя да каже, че далеч от провал, това е мисията, възложена през 2001 г. в Пентагона от министъра на отбраната Доналд Рамсфелд; 18 години, че "Безкрайната война" продължава във все повече и повече театри на работа [ 3 ].
Използването на недържавните военни сили достигна своя връх при джихадистките организации. Един от тях - Даеш - дори стига дотам, че претендира за непризната държава. Той продължава и днес с официалната подкрепа на Европейския съюз на терористична организация ПКК, при условие че работи в Сирия, а не в Турция [ 4 ].
- Борбата срещу човешката причина за глобалното затопляне е преди всичко политика, насочена към възстановяване на автомобилната индустрия в края на цикъла: преминаване от бензин към електрически двигатели. Фактът, че теорията на Милутин Миланкович (положението на Земята спрямо Слънцето) е достатъчно, за да обясни сегашните промени, не ни пречи да твърдим, че би било „научно доказано“, че те се дължат на човешката индустрия [5 ].

Най-лошото е да дойде с изобретяването на глобален закон.

Пренебрегвайки различните правни традиции в света, Европейският съюз субсидира Международния наказателен съд. След като отдавна е инструмент на европейския колониализъм в Африка, той възнамерява да утвърди превъзходството на европейците над всички останали хора.

След като напразно се опитваше да съди носителя на Нобелова награда за мир Аун Сан Су Кий за престъпление срещу човечеството, Съдът се надява да съди президента на Сирия Башар ал Асад за съпротива на Братството на Мюсюлманското братство, както и на Израел за неговите престъпления в палестинските територии. Европейците, които нямат особена загриженост нито за рохингите, нито за сирийците, нито за палестинците, как да не забележим, че Съюзът тук възприема обратното мнение от САЩ и се опитва да се утвърди като защитник на мюсюлманите, дори ако това означава да разпродаде традицията си на светското [ 6 ]?

Върховният представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел обяви следващото създаване на цялостна система от санкции срещу нарушения на човешките права, както беше казан от Европейския парламент поискано миналия април (B8-0181 / 2019). Вдъхновен от американския модел на Глобалния акт на Магнитски [ 7 ], Европейският съюз като преподавател в училище ще преподава Добро и Зло и ще присъжда на всеки човек добри и лоши точки.

Значението на думите се променя. От XVI до XVIII век универсализмът възнамерява да се бори срещу колониализма. През 19 и 20 век той диктува "задължението на белия човек" и разрешава мандатите на "развитите" страни да помагат на "слаборазвитите". През 21 век това се оправдава за неоколониализма.

Президентът Урсула фон дер Лейен обобщи програмата си за възстановяване на европейското господство с тези думи: Дойде време „Трябва да използваме сила“.

Тиери Мейсан
image

https://www.voltairenet.org/article206578.html




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - ? нищо не се разбира...от този превод..
21.02.2020 08:12
Дойде време „Трябва да използваме сила“.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8320766
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031