Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.01.2020 01:50 - МАРШ НА ГЛУПОСТТА- МЕМОРАНДУМ ДО ТРЪМП
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 566 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 08.01.2020 03:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МАРШ НА ГЛУПОСТТА- ТОЗИ ПЪТ КЪМ ИРАН...
 VIPS(ветерани специалисти по разузнаване за здрав разум)

„Пишем с чувство за неотложност, като ви предлагаме да избягвате удвояването на катастрофата“, казва VIPS на Доналд Тръмп в последния си меморандум до президента.

3 януари 2020 г.

МЕМОРАНДУМ ЗА: Председателят

ОТ: Ветерани специалисти по разузнаване за здрав разум (VIPS)

ПРЕДМЕТ: Удвояване на поредния „Марш на глупостта“?

 убийството с дрон в Ирак на иранският Кудс Форс командир -генерал Qassem Soleimani предизвиква спомен за убийството на австрийския ерцхерцог Фердинанд през юни 1914 г., което доведе до Първата световна война на Иран Върховният лидер аятолах Али Хаменей побърза да предупреди за "тежко отмъщение." Това, че Иран ще отмъсти по време и място по неговия избор, е почти сигурно. И ескалация в Третата световна война вече не е само отдалечена възможност, особено предвид множеството уязвими цели, предлагани от нашия голям военен отпечатък в региона и в близките води.

Това, което вашите съветници може да са избегнали да ви кажат, е, че Иран не е изолиран. Точно обратното. Преди една седмица например, Иран започна първите си съвместни военноморски учения с Русия и Китай в Оманския залив, в безпрецедентно предизвикателство пред САЩ в региона.

Cui Bono?

Време е да наречем пика пика. Страната, която очаква да се възползва най-много от военните действия между Иран и САЩ, е Израел (със Саудитска Арабия на второ място). Както несъмнено сте наясно, премиерът Бенямин Нетаняху се бори за политическия си живот. Той продължава да очаква от вас вида подарък, който продължава да дава. По същия начин изглежда, че вие, вашият зет и други миопични про-израелски съветници сте толкова податливи на влиянието на израелските премиери, колкото беше бившият президент Джордж Буш. Някои коментатори цитират, че сте поели личната си отговорност за осигуряването на Иран на казус като несъвместим. Поглеждайки назад само след десетилетие, виждаме лесно различим модел.

Бившият министър-председател на Израел Ариел Шарон изигра огромна роля за това да накара Джордж Буш да унищожи Ирак на Саддам Хюсеин. Обикновено мълчалив, генерал Брент Скоукрофт, съветник по националната сигурност на президентите Джералд Форд и Джордж Х. В. Буш, предупреди през август 2002 г., че „Действията на САЩ срещу Ирак… могат да превърнат целия регион в котел. през октомври 2004 г. пред „Файненшъл таймс“, че бившият израелски премиер Ариел Шарон е Джордж Буш „хипнотизиран“; че Шарън го е „увил около малкия си пръст.“ (Скоукрофт беше незабавно освободен от задълженията си като председател на престижния Консултативен съвет за външно разузнаване на президента.)

През септември 2002 г., много преди атентата срещу Ирак, Филип Зеликов, който беше изпълнителен секретар на Комисията от 11 септември, заяви в момент на необичайна откровеност: „Истинската заплаха от страна на Ирак не представлява заплаха за Съединените -членки. Нестабилната заплаха беше заплахата срещу Израел. ”Зеликов не обясни как Ирак (или Иран), с нулево ядрено оръжие, няма да бъде възпрепятстван да атакува Израел, който има няколкостотин такива оръжия.

Zombie Generals

Когато послушен принцип на Питър, "ние все още печелим-в Афганистан" американското военно ръководство изпраща повече войски (предимно от проект за бедност), за да бъдат ранени и убити във военни действия с Иран, американците вероятно са този път , да потърси под еднакво послушна медия за отговори защо. Това беше ли за Нетаняху и потисническия режим в Израел? Много американци ще се събудят и има вероятност да се получи сериозна реакция.

Събитията могат да доведат до появата на вида антисемитизъм, който вече е отговорен за вътрешните терористични атаки. А когато пристигнат чанти от чужбина, може да има за семейства и за мислещи американци, ограничение за това колко по-дълго про-израелските масови медии ще могат да дръпнат вълната над очите си.

Тези, които може би предпочитат да мислят, че ген. Скоукрофт стана от грешната страна на леглото на 13 октомври 2004 г., в деня, когато даде интервюто пред The Financial Times, може да се възползва от думи направо от устата на Нетаняху. На 3 август 2010 г., във официален меморандум на VIPS за вашия предшественик, ние предоставихме някои изявления на „Нетаняху по негови думи.“ Тук включваме откъс за исторически контекст:

„Изчисленията на Нетаняху

Нетаняху вярва, че притежава високите карти, до голяма степен заради силната подкрепа,с която го радва  нашият Конгрес и нашите силно про-израелски медии. Той чете вашето [нежеланието на Обама] дори да споменава публично противоречивите двустранни въпроси като потвърждение, че той е на мястото на котешкия род в отношенията. 

По време на изборите в САЩ (включително средносрочните), израелските лидери са особено уверени в силата, която те и лобито Ликуд се ползват с влияние на американската политическа сцена.

Отношението на Нетаняху се появява във видеоклип, заснет преди девет години и показан в израелската телевизия, в който той се хвалеше как е измамил президента Клинтън, че вярва, че той (Нетаняху) помага за изпълнение на споразуменията от Осло, когато всъщност ги унищожава. 

Лентата показва презрително отношение към Америка, която толкова лесно се влияе от Израел. Нетаняху казва:

„ Америка е нещо, което може лесно да се премести. Преместено в правилната посока. ... Няма да ни пречат ... Осемдесет процента от американците ни подкрепят. Абсурдно е. “

Израелският колонист Гидиън Леви написа, че видеото показва Нетаняху като „измамник… който смята, че Вашингтон е в джоба му и че може да дърпа вълната над очите“, добавяйки, че подобно поведение „не се променя с годините“.

Препоръка

Приключихме първия меморандум за президента на VIPS с Джордж У. Буш с тази критика на обръщението на държавния секретар Колин Пауъл в ООН по-рано същия ден:

„Никой няма кът с истината; също така не създаваме илюзии, че нашият анализ е „неопровержим или неоспорим“ [както Пауъл твърдеше, че е]. Но след като гледахме днес секретар Пауъл, ние сме убедени, че бихте били добре обслужени, ако разширите дискусията… отвъд кръга на тези съветници, ясно нахъсани за война, за която не виждаме убедителна причина и от която вярваме, че нежеланите последствия са вероятни,и да- те да са и катастрофални. "

Всички сме в един тежък момент. Пишем с чувство за неотложност, като ви предлагаме да избягвате удвояването на катастрофата.

За ръководната група от ветерани специалисти по разузнаване за здрав разум:

Уилям Бини, бивш технически директор, Световен геополитически и военен анализ, NSA; съосновател, изследователски център за автоматизация на SIGINT (рет.)

Маршал Картър-Трип, служител на външната служба и директор на отдела, Бюро за разузнаване и изследвания на Държавния департамент (рет.)

Даниел Елсберг, (Асоцииран VIPS)

Греъм Фулер, бивш заместник-председател на Националния съвет за разузнаване (рет.)

Робърт Фурукава , капитан, Корпус на инженерите по строителство, USN-R, (рет.)

Филип Жиралди, ЦРУ, оперативен служител (рет.)

Майк Грейвъл, бивш адютант, висш служител на секретен контрол, Служба за комуникационно разузнаване; специален агент на Корпуса за контраразузнаване и бивш сенатор на Съединените щати

Матю Хох, бивш капитан, USMC Ирак; Служител по външна служба, Афганистан (сътрудник VIPS)

Майкъл С. Кирнс, капитан, USAF (ret.); бивш магистър инструктор SERE за стратегически разузнавателни операции (NSA / DIA) и специални мисии (JSOC)

Джон Кириаку, бивш служител на Контратерроризма на ЦРУ и бивш старши следовател, Сенатски комитет по външни отношения

Карен Квятковски, подполковник, ВВС на САЩ (отстъпник), в Службата на министъра на отбраната, наблюдаващ производството на лъжи в Ирак, 2001-2003 г.

Едуард Ломис, криптологичен компютърен учен от NSA и технически директор (рет.)

Ray McGovern, бивш пехотен / разузнавателен офицер на американската армия и президентски бридж на ЦРУ (рет.)

Елизабет Мъри, бивш заместник-национален разузнавач за политическия анализатор в Близкия Изток и ЦРУ (рет.)

Тод Е. Пиърс, MAJ, адвокатски съдия на армията на САЩ (рет.)

Скот Ритер, бивш MAJ, USMC, бивш инспектор по оръжия на ООН, Ирак

Колин Роули, специален агент на ФБР и бивш юрисконсулт на отдел Минеаполис (рет.)

Лорънс Уилкърсън,  полковник американска армия (рет.); бивш началник на държавния секретар; Изявен гостуващ професор, колеж на Уилям и Мери (асоцииран VIPS)

Сара Уилтън, командир на Военноморския резерв на САЩ (оттегляне) и Агенцията за отбранително разузнаване (оттегляне)

Робърт Уинг, бивш служител на Министерството на държавните външни служби на САЩ (сътрудник VIPS)

Ан Райт,  полковник от запаса на армията на САЩ (Ret) и бивш американски дипломат, който подаде оставка през 2003 г. в противовес на войната в Ирак

 източник:
https://consortiumnews.com/2020/01/03/vips-memo-doubling-down-into-yet-another-march-of-folly-this-time-on-iran/?fbclid=IwAR3Hmvkij-Ul92qyLp_D6VPjZdvZTTWsOtyu_7Z6z0jlZ97tt90_lf9MgYc












Гласувай:
4



1. mileidi46 - https://www.vice.com/en_us/article/evkg9e/former-cia-ray-mcgovern-protested-at-gina-haspels-cia-confirmation-hearing
08.01.2020 02:57
В този линк ви предлагам да се запознаете с Ray McGovern...бивш служител на ЦРУ.на когото аз се възхищавам и го ,,следвам" във фейсбук...Страхотна личност..
цитирай
2. mileidi46 - Американците се събудиха!!
08.01.2020 04:12
един от многото страхотни коментари под статията:
,,Алън Конлан
5 януари 2020 г. в 06:13
Тържественото погребение на генерал Касем Солеймани, убит от американски терористи извън летището в Багдад, ясно показва, че Тръмп е „терорист в костюм.” Светът трябва да спре да се преструва и да назовава криминално проявените безумни американски разбойници, техните ЦРУ, кохорти и платени контрагенти (наемници) като арх терористична група. Време е за здрави нации да съберат съвет и да обявят този факт. В името на мирното съвместно съществуване между народите на тази планета трябва да стоим обединени срещу тези арх терористи, създаващи войни за печалба: http://www
цитирай
3. mileidi46 - !!!!
09.01.2020 04:55
Европа не би могла да каже, че това, което се случи в Иран, е невероятно? САЩ убиха представител на чужда държава в суверенна държава с терористичен акт, с бомба. А от европа само тишина. Има морален, културен и етичен срив, от който вече не се излиза "
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8323378
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031