Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.02.2018 13:23 - ПРАВА БЯХ!! НЕ СЪМ ИЗЛЪГАЛА...
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ИЛИ ЗАЩО СВЕТЪТ ДЕГРАДИРА ИНТЕЛЕКТУАЛНО!?!?
ВИЖТЕ ТАЗИ СТАТИЯ..


https://www.facebook.com/CYBERARMY3301/posts/1531977736900917

И ЕДНО ВИДЕО,КОЕТО ЩЕ ВИ ДАДЕ ОТГОВОР НА МНОГО ВЪПРОСИ:

https://www.facebook.com/CYBERARMY3301/videos/1405179852914040/


Учените наблюдават постоянен спад в IQ на хората. Защо светът деградира интелектуално?

Футуролозите преди години прогнозираха, че хората ще стават по-умни и ще се увеличава обемът на мозъка им. В резултат на това, нашите деца ще бъдат мъдри и с големи глави. Може би някой ден това ще започне да се случва. Но засега учените наблюдават обратната тенденция, а именно световно оглупяване. Това се изразява в ежегодно снижаване на IQ в световен мащаб.

Резултати от тестове могат да бъдат намерени в архивите, и да се сравнят резултатите от минали години със сегашно време. Което направил, например, Ричард Лин (Richard Lynn), психолог в Университета на Ълстър. Той се запознал с интелектуалните показатели на американците, европейците и австралийците.

Ричард определил средните стойности – данни от световното ниво на интелекта- и открива, че към 2014 г. IQ е паднал с почти 3 пункта от нивото през 1950 г. И ако затъпяването продължи със сегашните темпове, към 2110 IQ на човечеството ще падне под 84 точки. А това ще означава, че то ще стане умствено посредствено.

Колегата на Лин – Майкъл Уудли (Michael Woodley) от Свободния университет на Брюксел неотдавна огласи данните за скоростта на реакциите. И се оказва, че тя се снижава. Преди сто години хората в експериментите натискали бутона, виждайки светлинен сигнал, средно след 194 милисекунди. Сега закъснението е 275 милисекунди. A забавената реакция предполага понижаване на скоростта на предаване на нервните импулси.

Данните за IQ, които се използват за анализ не засягат България, където тестовете за определяне на нивото на интелигентност, не са били толкова популярни, колкото на Запад. Ето защо, ние можем само да гадаем как са нещата при нас. Но ако се озърнете около себе си, вероятно ще забележите доста печални неща. Всъщност наблюдавайте само политиците…

Разбира се, учените се опитват да разберат причините за това явление. Предполага се , съвсем основателно, че там, където оглупяват, нещо не е наред с образованието. Но има и други идеи.

Например, професор Ян де Ниениус от Университета на Амстердам смята, че интелектуалното ниво на човека е ограничено до определен генетичен лимит. Човечеството е достигнало своя. Сега само деградира. Това се случва най-вече защото умните не се размножават толкова активно, като глупавите.

Професорът намира и виновни за това – жените, които са получили добро образование – те раждат по-малко деца, отколкото техните по-малко интелектуално развити сестри. Затова и „мъдрите“ гени постепенно изчезват.

В Stanford University смятат като причина за намалената интелигентност спрелият да работи, открит от Дарвин, закон за естествения подбор. И хората сега не трябва да се борят за оцеляване, както това са правили в древни времена. Научно-техническият прогрес е избавил по-голямата част от човечеството от това да напряга много мозъка си, за да получава храна и дрехи, да намери къде да се скрие от зверове и врагове. Тези мисли, които са развили мозъка на нашите предци, са ни напуснали сега.

– Гените, отговорни за развитието на интелекта, са започнали да се развиват , благодарение на мутации, предизвикани от тежките условия – смята един от авторите на изследването, д-р Джералд Крабтрий.

Освен това, „във връзка с развитието на селското стопанство и урбанизацията, животът е станал много по-лесен“, и интелектуалната сила на човека започва да намалява. И сегашните мутации само го отслабват.

– Ние сме достигнали пика преди няколко хиляди години, и оттогава се търкаляме надолу- казва Крабтрий.

Най-оригиналната хипотеза е на германски изследователи от университета в Ерланген. Те вярват, че причината е защото хората по-често са започнали да си почиват. Което е и причината за спада на интелигентността. След само две седмици, лениво прекарани на морето в режим лукс, IQ може да намалee с 20 точки наведнъж , поради частична атрофия на фронталните лобове на мозъчните клетки. Влошават положението и многото празници, които работниците превръщат в допълнителна отпуска.

Загубатa на интелигентност с течение на времето, разбира се, може да се възстанови. Но изобщо не у всички, и не докрай. Уви, това е факт!

image
 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8306453
Постинги: 2044
Коментари: 15594
Гласове: 32607
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031