Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.02.2017 11:02 - ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД....
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1397 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 16.02.2017 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЗАБАВНО ЧЕТИВО ЗА ...КОЙТО УМЕЕ ДА МИСЛИ..:))
image

 

източник

Понеделник, 6 февруари

Зачетох се в предизборните лъжовници на БСП и ГЕРБ. И трябва да ви кажа, че и двете партии са много обещаващи.
Червенушките например така са се увлекли, че ни обещават да ни направят 8 млн. и нито един да не е беден. Нещо повече – нито един да не е и болен: „напълно безплатно, достъпно и навременно медицинско обслужване". Малко само ме съмнява, че тези неща и още много други ни ги обещават при записан в програмата им 3% икономически ръст. Разбира се, те може би разчитат да ликвидират контрабандата, да преборят корупцията, да се справят със сивата икономика. Но тогава възниква друг въпрос – защо им е властта?

ГЕРБ са не по-малко обещаващи. Но с тази разлика, че обещанията им са ресурсно обезпечени. Горанов каза, че БВП ще нарасне с трийсетина процента и ще стане 120 млрд. лв. Пропусна да каже като как ще нарасне, но предполагам, че това е за да не му откраднат червените ноу хауто.

Естествено е ГЕРБ да са по-обещаващи. При тях, викат, имало надграждане. Това, което обещават днес, щяло да се надгражда над това, което обещаха на предишните избори. А то хич не беше малко.

Четохме програмите, сравнявахме, анализирахме и стигнахме до извода, че няма голямо значение коя от партиите ще изберем. В интерес на истината, бяхме на същото мнение и преди да почнем да ги четем.

Обратно на светлото бъдеще, което са ни нагиздили партиите, настоящето е доста озъбено. По данни на БНБ само през последните три месеца на 2016 г. депозитите от над 1 млн. лв. са се увеличили с 48 и са достигнали рекордния брой от 762. За същия период сметките до 1000 лв. са намалели с 30 хил., а за цялата 2016 г. с близо 500 хил.

Така че надграждане наистина има, но само при отделни граждани. Предполагам, че главно сред тези, които са за европейско развитие на България.

Вторник, 7 февруари

Президентът Радев изказал съболезнованията си по повод смъртта на Цветан Тодоров в профила си във Фейсбук:

„Днес ни напусна Цветан Тодоров - философ, хуманист, европеец в най-дълбокия смисъл на понятието… Цветан Тодоров… бе сред най-изтъкнатите интелектуалци на нашето време. С творчеството си той вплете българския поглед и съдба в авангардните културни процеси на света от втората половина на двадесети век до днес.” Съвсем прилично, без да блести особено.
Голям късмет извади Радев, дето Цветан Тодоров умря точно при неговия мандат. Щото Радев има за шеф на кабинета си интелектуалец и франкофон, който е живял и учил в Париж. Ако се беше случило да умре некой наш интелектуалец, който твори в Москва например… Всъщност, има ли български интелектуалец, който твори в Москва? Питам, бе, не знам. Струва ми се, че се получава парадокс. Имаме много българи русофили, учили в Москва, които биха могли да напишат добра епитафия за интелектуалец, живял в Москва, но нямаме интелектуалец, живял в Москва. Трябва да изпратим малко български интелектуалци в Москва и други руски градове, за да има за такива случаи.

Корнелия Нинова вика: „Нашата цел е първа политическа сила и това ще бъде…" Може, обаче народната поговорка учи, че не се казва туп, преди да си паднал. Не, май не беше така, но както и да е. Големият проблем пред БСП не е дали ще спечели изборите, а какво да прави с победата. Защото не е невъзможно да спечели с малко, макар и за малко. Пирова победа. (В Уикипедия за пирова победа пише: Да се върне жена ти вкъщи и да ти каже: Верно, бе, твоят е най-голям в целия квартал.) С кой ще направят правителство? С ДПС? Ами ако им се ще агата да ги потрети, да направят. Другият вариант е не по-малко идиотски – патриотите. Някои наблюдатели допускат, че Нинова се готви точно за него и затова разгони циганите от коалицията. Щото патриотите имат известна нетърпимост към циганите. Широко известна, чак до Брюксел…

Нарочно не придумаешь! Големият ляв мислител и радетел за евразийско бъдеще Петър Волгин пише във Фейсбук: „Хора, ставащото в Румъния е пълен fake! За никаква борба с корупцията и никакъв морал не иде реч. В момента се извършва държавен преврат. Няколко хиляди души (няма значение дали са 2000 или 200 000) искат да наложат волята си над милионите, които гласуваха на парламентарните избори… Аз съм умен и красив и значи трябва да стане това, което аз искам, а не това, което е решило мнозинството. Разбира се, този сценарий се пуска в ход, когато на власт е ляво правителство... Можете да бъдете сигурни, че ако левицата спечели изборите у нас, пак ще гледаме гербери, десебари, реформатори и дабългаристи да се търкалят по жълтите павета и да искат сваляне на правителството. Искрено се надявам този път никой да не им се върже на простотиите.“

Досега три пъти съм се търкалял по жълтите павета. И все срещу БСП. Просто така се случи. Първия път беше през Лукановата зима, когато дъщеря ми беше малка и ставахме в 4 сутринта, за да се вредим за мляко. А червените не си даваха члена. Между другото, утре, 8 февруари се навършват 27 години от съставянето на правителството на Луканов. Дано го помните и на 26 март, когато застанете пред оная кутия, в която пускате своя скромен принос към бъдещето, да се замислите. Да не повтарям пак какво се случва на народите с къса памет.

Вторият път беше 97 г., когато мляко имаше, но заплатата ми падна на $5. Третият - когато Орешарски (разбирай Станишев) назначи Пеефски за шеф на ДАНС. И смятах, че защитавам правата и интересите си, а то било от простотия…

Отдавна ми се иска да му кажа на Волгин, че е голямо говедо, но все се въздържам. Ще се въздържа и тоя път. В края на краищата той е полезен. Това, което той може да направи срещу Русия, триста русофоби не могат. Във всички партии има полезни идиоти, но в БСП май ще се получи свръх концентрация.

Миналата седмица белоруският президент Лукашенко даде много поучителна пресконференция. В нея той обясни подробно методите на действие на бялата мечка. Между многото неща обясни и как Путин го пържел да купува скъпа газ и да пълни касичката на „Газпром“, където руският президент има частен интерес. Но бил така добър да му обещае да го компенсира от държавния бюджет. Където явно няма интерес!

Четете бе, говеда! Чете, за да знаете накъде отивате и какво ви чака.

Сряда, 8 февруари

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек вика, че силните земетресения, които станаха в Чанаккале, може да са изкуствено предизвикани от превратаджиите, хората на Гюлен: "Сега те се опитват да нанесат удар на Турция, предизвиквайки земетресение близо до Истанбул."

Тук се сещам, че трябва да проверя дали президентът Радев си изпълни ангажимента, който пое пред варненската общественост да разследва кемтрейлите. Гражданите го попитаха какво ще направи по тоя проблем и той отговори: „Нямам факти и данни, но ако наистина тази тревога продължава и вече тревожи много граждани, можем да организираме една проверка. Ако има такова нещо ще вземем мерки…”

При първа възможност ще се поинтересувам дали вече се вземат мерки.
На 8 февруари се навършват 65 години откакто Елизабет II е провъзгласена за кралица на Великобритания. 65 години! Бабет стана първият британски монарх, който достигна "сапфирен юбилей". По време на нейното управление са се сменили 13 премиери и десетки правителства. Кралицата има четири деца, осем внуци и петима правнуци. Общо 17 души, все потенциални престолонаследници, я чакат и тя се инати… Според мен Чарлз няма никакви шансове. За принц Уилям не съм единодушен. Горкият Чарлз, да ти мине животът в чакане…

И като стана дума. 106-годишната бразилка Валдемира Родригес де Оливейра се сгодила за първи път. На 106 години за сефте! Античното бабе забърсало с 40 години по-младо от нея гадже, пише „Сън”. Щастливецът Апаресидо Диас е на 66. Вестникът пише, че любовта била от пръв поглед. Срещнали се преди три години, когато госпожа Валдемира била на 103 г., а Апаресидо на 63, но едва наскоро младежът се престрашил да ѝ поиска ръката. Тоя е голям смелчак, да ви кажа. Как не го е било страх, че може да я загуби, преди да я спечели?

Младите се сгодиха и си размениха пръстени за доживотна вярност. Един от редките случаи, когато това звучи реалистично.

Бабет вика: „Влюбена съм в него. Много го харесвам. Ако той умре, ще умра и аз.“ Възможността да го превари се изключва.

Както казва моят настолен приятел Селин, във вагината има открития за всяка възраст. Пък един друг мой приятел казва, че и пеницилина бил едно от тези открития. Но да не ви излъжа, да не беше виц това…

Четвъртък, 9 февруари

ГЕРБ представиха вече официално програмата си. Но се наложи веднага да ѝ направят някои спешни поправки. Щото бяха написали едни глупости... Като например, че за 2016 г. трябва да докараме 8 млн. туристи. За 2016 година! Но голямата простотия беше в мотото на кампанията: „Да превърнем страховете на хората в надежди за нацията!“ По форумите и из Фейсбук ги скъсаха от бъзици. Но лично ние, напук на очакванията, останахме встрани от това увлечение. Щото такава концентрирана простотия не е нещо, с което трябва да се шегуваме. Трябва да ревем, с глас да ревем! Тия хора са ни управлявали на два пъти и се готвят да ни потретят! Мен това ми е основния страх. И ако тоя мой страх стане ваша надежда… Не го изключвам.

Защо бе, Господи, какво сгреших? Единственото ми прегрешение е, че съм българин и живея между българи, но за това не е нужно нарочно наказание. В случая престъпление и наказание съвпадат напълно.

Весето Седларска написа една закачка във връзка с оспорената регистрацията на „Да, България“ - „Аз написах жалбата“. И доде го качихме на сайта вече ѝ се обаждат от предаването на Милен Цветков да я поканят да обясни как и защо туря прът в колелата на прогреса. Тя им обяснила деликатно, че това е фейлетон. „Оооо, ние прочетохме само заглавието и бързаме да се обадим, да не ни изпревари някой.“

Е, той целият народ чете само заглавията. Което може да обясни доста неща, макар и не всички.

Преустановете гласуването за трънския дъб. Миналия път ви приканих в името на българското величие, но се появиха нови обстоятелства. Според изданието "Сърбия данас" бившият български посланик в Япония Тодор Дичев изследвал обстойно произхода на Тръмп и установил, че корените му стигали до град Трън. Значи е българин. По-точно шоп, а най-точно печенег. Сърбите, естествено, веднага се притурят – бил наполовина българин, наполовина сърбин. Сякаш това, че е българин не е достатъчно… Та докато се установи истинността на това твърдение, предлагам да не гласуваме за трънското дърво. Аз на Тръмп в мелницата вода няма да наливам!

Не изключвам обаче възможността това да е някакъв заговор на комунистите. Дичев сан е завършил в Москва бил е състудент на Андрей Луканов, Петър Младенов, Румен Сербезов. На 27 г. вече е културно аташе в посолството в Япония. После го издигат до посланик в Токио и го забравят там до началото на промените. На поста го сменя Благовест Сендов… Според Дичев Сендов се самоназначил на поста. „Излиза, вика, в коридора и казва на един прием: "Първанов току-що ми каза, че имам назначение като посланик в Япония!" След това новината се съобщава и в Японското посолство в София. Така стана - малко невероятно изглежда, но е истина.“

Защо да е невероятно? Тази практика беше доста разпространена в средите на социалистите. Помня как Сашо Томов стана вицепремиер в кабинета на Попов. От "Позитано" го пратили да договори участието на БСП в тоя кабинет. Сашо отишъл и казал на Попов: "От БСП предлагат мен за вицепремиер." А като се върнал на "Позитано", обяснил: "Ами Попов настояваше аз да съм вицепремиер и аз приех."

Пък жена му на Сендов, Анна Сендова развивала търговска дейност: „Занимавала се с търговия на розово масло, с което ангажирала и японки - чиновнички в посолството…“

Ако някога се напише история на българската дипломация, тя ще удари в земята и „Тартюф“, и „Мъртви души“ и най-вече „Бай Ганьо“.

Петък, 10 февруари

Вчера пак получихме повод да се възхитим от себе си. Помните ли как преди години заявихме, че вече ще пишем думата анализатор с две „л“ – аналлизатор. Беше когато Бареков написа „статията“ „Протагонистът Борисов”, в която твърдеше: „Бойко е политически и научен феномен от световна величина. Тепърва предстои да бъде открит и изследван от сериозни умове по света.” И от тогава тази дума непрекъснато ни учудва с евристичния си потенциал.

„Монитор“: „Бареков и десетки симпатизанти на „Презареди България” се събраха пред Съдебната палата на протест срещу съдебната мафия в СГС. Причината е забавянето на регистрацията на партията…“ За доказатлство сложили и снимка. От кадрото се вижда, че симпатизантите се броят на пръстите на едната ръка на невнимателен дърводелец, както казва колегата Людмил Станев.

„Доста спорният политолог Антон Тодоров, пише OFFNews, ще бъде в депутатските листи на ГЕРБ като представител на гражданската квота.“ Доста деликатно са се изразили колегите, в случая можеше и по-така, не ли?

Засега вписването му в листите е малко в стил Сендов, защото сам той го съобщи. Но пък разхвали премиера така, както и Малария Велева не го е хвалила, та и да не е включен още, ще го включат.

Антон вика, че за Борисов се изписали много глупости, а той всъщност бил много начетен и интелигентен. Много добре познавал руската литература. Основният проблем при Борисов бил в това, че по интелектуални теми никой не разговарял с него, за да разбере колко е подготвен.

Изглежда, че външният му вид не предполага интелекта и богатата душевност, които носи. Има такива хора. Както казваше героят на Достоевски, „Мене и за идиот ме смятат, кой знае защо…“

Това, като го прочетох, чак вътрешното ми ухо се изчерви.

Още когато този виден представител на конспиративната политология цъфна в президиума на събранието на "Старейшини ГЕРБ" в Стара Загора, разбрахме, че в личността му настъпват дълбоки нематериални промени. На първо време, после и материални. С други думи, в него настъпва метаморфоза. Нали знаете какво е метаморфоза? Когато един организъм се превръща от ларва в какавида.

Вероятно и на него Борисов е пробутал, че „Братя Карамазови“ му е любима книга. И му е цитирал оня пасаж от книгата, където става дума за шубата, който пасаж обаче не е от книгата.

Както и да е. Борисов е от онези познавачи на руската литература, които са се запознали с нея не по пряка линия, а по слухове и косвено. С други думи, гледал я е през плет.

Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на 43-то НС Димитър Главчев вика, че партията му обещава само изпълними неща, като гаранция за това бил фактът, че нейните представители били готови да се подложат на детектор на лъжата.

И ще минат през детектора, да знаете. Защото те не лъжат. Някои от нещата наистина са изпълними. Достатъчно е само да се краде по-малко. Отделен въпрос е дали те възнамеряват да ги изпълнят.

В невежеството си Главчев нарекъл служебния кабинет „Съглашението“. Вероятно учителката му по история е запазила в тайна от него, че Съглашението, Франция, Англия и Русия, печели войната. Не, не е Главчев той, Дупенов е. Оня ден пък умницата Деси написа във Фейсбук „емпЕричен“. Нормално е около голям интелектуалец да се съберат и други интелектуалци.

Но да се върнем на Антон и неговото изказване, което звучи така, „като че петдесет лакеи са се събрали заедно да го съчинят и са го съчинили“…

Да напомним, че това е същият Антон Тодоров, който през 2013 г. издаде книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите".
"Тогава, вика Антон, съм оценявал факти, сега промяната на фактите изисква преоценка."

Факти ми дай, аз знам как да ги преоценя.

Сега пишел втори том на книгата, която напълно да опровергава първия том. Но ще има и трети том. Пак ще напомня невероятните сублингвални изпълнения на Бареков. То не беше нещо обикновено, то беше направо „Дълбокото гърло“ , ама в изпълнение не на Марк Фелт, а на Линда Ловлейс, ако ме разбирате. И за благодарност беше наречен „капут“, „подлога“ „оня мазния“ и т.н. Свирката не е повод за благодарност. Намеквам, че не изключвам възможността на Антон да му се наложи да пише и трети том и пак да преразглежда обстоятелствата…

Пенсиите, свикнали сте да мислите, че копането и кремирането са единствените възможности. Но освен тези конвенционални методи, вече има и нови, много по-модерни. Например на художничката Бий Хейнс от Лондон ѝ умрял чичото. И тя го превърнала в изкуство. Наела химици, които да направят боя от праха му и после с тази боя нарисувала картини. Една картина в гостната е много по-практичен начин да присъстваш пост мортем, отколкото урна с прах на бюфета. Пък и да кихне некой, няма опасност да се разхвърчите. Видя ми се много прогресивно, затова ви го споделих.

Между другото, братя, прочетох, че Peзoнaнcът нa Шyмaн дocтигнaл рекордната чecтoтa 36+. Обикновено се движел мeждy 7. 83 и 15 xepцa. Не го знам какво е това, но разбрах, че било свързано с магнитното поле, което пък влияело на човешкото съзнание. Тоя резонанс бил в cъoтвeтcтвиe c aлфa и тeтa вълнитe в чoвeшĸия мoзъĸ. И именно това е причината понякога да ни се струва, че времето се ускорява.

Казвам ви го да знаете, защото и аз като вас си мислех, че забързването на времето е субективно усещане свързано с възрастта. Като минеш превала и почне да ти се струва, че летиш надолу… Ама на, било обективно явление.

И накрая ще ви съобщя нещо оптимистично. 18 партии и девет коалиции са се регистрирали за изборите. Трябва човек да е голям манаджия, за да не може да си избере партия по вкуса.

To be continued





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Много дълго пост.
16.02.2017 13:29
А който НАИСТИНА има нещо ВАЖНО да каже, може да е по-кратък. Та накратко.
Знаем прословутата "гладна Луканова зима". Тогава консумацията на млеко и др. продукти, е била по-висока от днес. Но Луканов НИ ПРЕДПАЗИ ОТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, като спря плащането на дълга и отпусна повече пари за заплати. А икономиката, изгубила главните си партньори - СССР и ГДР, беше в криза и парите бяха повече от стоките. И гражданите, вместо да искат пари от властта, ставаха рано по опашки. Иначе - бунт, линч, кръв и... чужди омиротворители. Познайте кой съсед щеше да се отзове най-бързо, да пази съплеменници. И да не си тръгне, щото е играчка да се поддържа марабето....
О, чудовището Жан. Най големият ми внук е роден декември ,95-та. Майка и баща - студенти. Гладували са точно когато растяли зъбите на детето. Купували по кило сирене на месец, и при всяко кило пониквало по зъбче. А мой колега, комунист, хапваше промишлено нишесте от тъкачния цех и казваше, че никога няма да прости на Жан... Как да кажа истината по-кратко? Пазя още графиките, как през пролетта на 96-та първо тръгва нагоре долара, после цените, след тях заплатите, но с неизбежно и непоносимо закъснение. Защо тръгна нагоре долара и повлече хиперинфлация и хлебна криза? Не помните ли? Май не ви изнася да помните. Жан беше платил 2 милиарда долара за погасяване на дълга. И очакваше ДОГОВОРЕН транш от МВФ, около милиард. Но Фонда промени правилата и спря транша. Нямаше резерви, търсенето на долари за внос изпревари предлагането и дойде хиперинфлацията. В американски учебник по икономикс пише, че хиперинфл. има повече политически отколкото икономически причини. Вярно. Дойде Софиянски, дойдоха доларите, дойде хляба и сиренето и така! ВСИЧКИ доводи срещу триж проклетите комунисти, се крепят на плитки лъжи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8306447
Постинги: 2044
Коментари: 15594
Гласове: 32607
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031