Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.10.2014 02:49 - КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА??
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1668 Коментари: 4 Гласове:
19

Последна промяна: 21.10.2014 02:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО....
В ТЪРСЕНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ..
image
КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА....
image

Това попита в ефир главният прокурор Сотир Цацаров по повод последните трагедии. "Каква е тази държава, която не си знае язовирите? Каква е тази държава, в която няма нормален контрол върху взривните вещества? Каква е тази държава, в която психичноболни притежават огнестрелни оръжия?", попита Цацаров в емоционално интервю пред Би Ти Ви. Той отхвърли обвиненията на политиците към него и заяви, че е еднакво неудобен за всички.

Гуверньорът на Българска народна банка Иван Искров да не крие окончателния доклад на одиторите за състоянието на Корпоративна търговска банка и дъщерната й ТБ "Виктория". Очаква се документът да бъде представен пред обществото през тази седмица - до сряда. Според него така няма да остане съмнение, че "едните са действали в интерес на някого, а другите крият нещо". "Като бъде представен публично, може би ще стане ясно кой е кривият и кой - правият, и дали сме действали по типичен начин или сме обслужили нечии интереси", добави Цацаров. Той категорично отрече обвиненията, че с действията си държавното обвинение е предизвикало кризата в КТБ. "Много беше удобно в началото да се каже "Прокуратурата удари банката". Извършените претърсвания не бяха в помещения на банката. Не аз съм избирал свързани фирми и кредитополучатели да бъдат регистрирани на един и същи адрес на управление - 13, някои от които само с пощенска кутия", категоричен бе той. Цацаров обясни, че прокуратурата може би не е действала елегантно, но е действала ефективно. 

На въпроса ще стане ли ясно кой е държал похлупак над КТБ, главният прокурор отговори: "Страхувам се, че под похлупака ще се окаже дупка. Има много хора, които са се хранили от тази дупка. В крайна сметка ще дойде един момент, в който много хора ще бъдат призовани като свидетели". Обвинител номер 1 уточни, че не може да разкрие имена, но увери: "Ние няма да скрием нито един разпит, няма да скрием нито един документ".

Цацаров обясни още, че за да бъде разпитан Цветан Василев, дори и с конферентна връзка, трябва да е обвиняем. По думите му има закон, с който при опасност Василев може да бъде защитен. "Но до момента няма данни за заплаха за живота на банкера", обясни още главният прокурор.

По отношение на решението по казуса "КТБ" Цацаров посочи, че "финансовият интерес няма партиен цвят".

ЕДНО КЪМ ЕДНО

Главният прокурор да има 5 г. мандат

За Горни Лом:
Каква е тази държава, която не си знае язовирите и реагира само, когато стане трагедия и има жертви? Каква е тази държава, в която няма нормален контрол върху взривните вещества? Каква е тази държава, която няма контрол върху огнестрелните оръжия и психичноболни притежават огнестрелни оръжия? В Гърция има държавническа мисъл и отказва да утилизира боеприпасите. В България има частна мисъл и ние ги приемаме. Според данните на МВР към момента на взрива и непосредствено преди него е следвало да има не повече от 210 967 мини. Непосредствено преди взрива в Пето РПУ (София - бел.ред.) е било депозирано искане да бъдат транспортирани от други негови складове мини със списък на 58 камиона. На финала
имаме общо 800 000 мини. По документ те са в Монтана. Когато трябваше да действаме по спешност, стана ясно, че в Монтана има такава складова база. Но там мини няма. Ако по документи на място е имало тази цифра, и 800-те хиляди, които е следвало да бъдат транспортирани и, слава Богу, не са в Сеславци, не са били в Монтана, къде са били те? Капацитетът на утилизацията е максимум по 3150 мини на ден. Постъпващите изискват 8000 на ден. Появи се масонска, терористична, конспиративна и каква ли не връзка. Собственикът може да е и ескимос. Но проблемът не е в това ескимос, масон, негър или бял е. Не може да утилизираш по този начин. Това е безумие.

За съдебната реформа:
Прокуратурата не трябва да бъде вадена от съдебната власт и ще съм твърд противник на това. Смятам, че главният прокурор трябва да бъде с максимум пет години мандат. Никога в живота си не съм имал съзнанието, че над мене е Господ. Казват, че главният прокурор е безконтролен, включително и пред парламента. Но какво прави той - внася доклад за работата на прокуратурата. Последните три доклада, а и на двата върховни съда, Народното събрание в тези два мандата не намери време да изслуша докладите. Парламентът не се нуждае от цифри. Парламентът се нуждае от това да може да контролира конкретни политики и да може да влияе върху тях. Ако реформата бъде осъществена с тези предложения, 3-4 години ще берат плодовете й и те ще бъдат горчиви.

За обвиненията на политиците:
Румен Петков първо ме нарече "джобно ножче". После каза, че трябва да бъда арестуван. Дори ми се струва, че си представи, че той самият трябва да го направи. Аз помня всичко. Не помня само лошото. Ако човек помни само него, не става за нищо. Но бих се притеснил, ако чуя похвала от г-н Румен Петков. Ако чуя, тогава може би ще се притесня, че върша нещо нередно. Що се отнася до исканията за арести, за оставки - за оставка може би човекът си спомня времена през 2008 година. За какво да подавам оставка? За срещи на басейн "Спартак", за срещи с оперативно интересни братя? Човекът има политическа цел. Разбирах лексиката и на Радан Кънев - преди изборите бе нормално да прави такива политически послания, с които трябва да бъдеш политически забелязан и политически консумиран. След изборите поведението може би трябва да стане една степен по-обмислено. Не мисля, че след отговорността, която избирателите са възложили, можем отново да мислим за извиване, пукане, чупене на ръце.

За Делян Пеевски:
Кампанията за главен прокурор мина с лозунги и клевети. Чий човек бях тогава? На Цветан Цветанов, защото той ме хвалеше. След като ме избраха, бях човек на Бойко Борисов - помните фамозната реплика на Николай Кокинов - "ти си го избра". Сега съм човек на Делян Пеевски и Ахмед Доган. След два месеца ще стане човек на някой друг. Спрямо Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков е предприето всичко, което се искаше в сигнала на "Протестна мрежа" - има данъчни ревизии и данъчни проверки. За Бареков има констатации на данъчните органи, но още не са влезли в сила и не мога да издавам следствена тайна. За Делян Пеевски бяха установени данъчни задължения на свързани фирми - около 230 000 лв. Него го познавам така, както познавам много хора - както и Цветан Цветанов, както Бойко Борисов и други народни представители.

За Христо Бисеров:
По случая "Бисеров" чакаме Швейцария да отговори на искането ни за правна помощ. Там Бисеров е имал сметки и банковата тайна трябва да бъде разкрита. Убеден съм, че ще има отговор на искането.



източник:
Къде е държавата? - Поглед Инфо


image

Ами като не знаете къде е, защо всички се натискате да  УПРАВЛЯВАТЕ бе,лумпени?!!!



Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Контрол върху работата с взризните материали е имало ,има и ще има ...
21.10.2014 03:58
С тази професия си изкарах пенсията в мините.На смяна съм работилакто с детонатори с фитил така и с елдетонатори.тук е допусната грешка от този който рароти с тези натрупани на едно място голямо количество стари снаряди.
ВПо време на тези 7,5 години със свидетел на няколко жертви в рудника по време на взривяване , повечето с фатален край.Само в два случая се отърваха ,но осъкатяха.
след всеки един инцидент ела да видиш какви проверки почваха и намереха ли и най - малък пропуск в работата следваха яки наказания!!!
цитирай
2. chavdar01 - ЗАЩОТО СА БОКЛУЦИ!
21.10.2014 10:46
И ДОКАРАХА ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА ЖАЛКО ПОЛОЖЕНИЕ!!!
цитирай
3. mt46 - Натискат се -
21.10.2014 10:52
за да се оправят, но без народополезни реформи...
цитирай
4. freeoldmen - Бой Че Ум! :-)))
21.10.2014 15:19
А тройногушият говори, все едно е истински прокурор...

Босия днес в прав текст му казва, че е престъпник.

http://bosia.blog.bg/politika/2014/10/21/otkrito-pismo-do-glavniia-prokuror-cacarov.1306632
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8320562
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031