Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.07.2012 20:50 - ТРАГЕДИЯТА НА ГЕНИИТЕ....И НАШАТА ТРАГЕДИЯ(продължение)
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 4531 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 04.07.2012 01:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всички истини преминават през три етапа.
 
Първо: са охулени;
 
Второ:  бурно им се  противопоставяt;
 
Трето: приемат го -като очевидни.!!
 
--Артур Шопенхауер--

 

Пиер Луиджи Игина, ученик и сътрудник на Гулиелмо Маркони, е учен, който почти е неизвестeн на обществеността, защото  откритията  и изобретенията му не се вместват никакви рамки признати от официалната наука, но които, ако се вземат предвид, може (според Р капитан Джузепе Занелла, който ръководи издаването на книгата му -да промени радикално живота на хората. В книгата, разделенa в две части теория и техника, авторът описва изследванията си в областта на атомната физика, и по-специално на откриването на магнитният атом.Игина се занимава с изучаването на атома от по-различна от другите изследователи гледна точка ,като в действителност вместо подлагане на атома на мощни магнитни полета или високо енергийни частици, решава да го държи движение, използвайки други атоми, наречени абсорбенти, които предотвратяват(блокирват) светлината към атома и  пречат на наблюдението.До това откритие достига с помощта на изобретеният от него атомен микроскоп .И благодарение на това собствено си изобретение, лентиkулар -Игина успява да klassифицира различни категории на атоми според техните различни импулси.Важно понятие, която авторът желае да подчертае е, че "атома не се движи,а само вибрира, не можете да го разделите, но би било възможно да се раздели неговата енергия, но не и самият  атом. Откриването на магнитният атом се извършва случайно, както Игинa, самият пише: "Аз бях  бeз намерения да правя тези изследвания, но когато по невнимание  преместих един магнит наблизо, видях, че всички атоми ,заедно с абсорбентите изчезват и се превръщат в една светлинна маса". Магнитната снимка на атома показва,че той  е по-малък от другите атоми,но  има импулс по-бързо и също има характеристика да "диктува движението към всички други атоми, като по този начин става инициатор(генератор) на тях."Един от уредите, произведен от Игина, регулатор  на атомните магнитни вибрации,  се основава на атомна енергия и по-точно на  варирането на честотата на магнитните вибрации с материята и по точно с трансформацията  на същата.С тази енергия е възможно, според автора, да се излекува болест, за топене на метали на разстояние, създават електричество, неутрализира радиация, разследват подземни търсене на нефт или хоризонти, увеличаване на селскостопанските добиви и др.Няма никакво съмнение, че магнитното поле има  важно,фундаментално значение за живота на земята. Ho,
откриването на начина- как става  трансформацията на материята и производството на магнитни монополес е доста трудно да повярват. Ако е така, ние ще намерим  ключ към разбирането на природата и нейните механизми.В снимка, взета от P.Л. Игинa през 1940 г. с атомен микроскоп, се вижда магнитен атом, разположен между 5 атома- абсорбенти. Атом, който произвежда импулс, който се разширява от центъра и се превръща в тънък ярък кръг.
image
Превода е от тук
http://www.tdf.it/n1_2002/recensioni/atomo_ita.html

Този човек е можел да се бори и с земетръсите:
Еще один малоизвестный первопроходец в этой категории – итальянский ученый Пьер Луиджи Игина, работавший с Маркони – известным изобретателем радио и многих других технологий. Согласно статье Леонардо Винтиньи в The Epoch Times – традиционной международной газете - Игина “овладел энергией, проходившей между Землей и Солнцем” и пользовался ею для восстановления больных клеток. Другой прибор, который ученый назвал Элиос, мог очищать любую помещенную в него пищу. Учитывая эффекты, которые мы обнаружили в исследованиях русских пирамид, звучит знакомо. Кроме того, по-видимому, Игина разработал практические технологии, работающие как пирамиды. Одно устройство предотвращало землетрясения, другое он назвал магнитным стробоскопом. Оно выглядело как “странный пропеллер”. И когда он включал его в пасмурный день, в течение нескольких минут над домом появлялась непрерывно растущая дыра, в которой виднелось голубое небо. Отрадно видеть, что “Игина признавался, что наибольшим удовлетворением в его жизни было услышать крики «браво» и аплодисменты детей, которые смотрели «волшебное открытие облаков”.

kostadin -Сподели Пиер Луиджи Игина (...
01.07 14:05 Сподели

Пиер Луиджи Игина (Pier Luigi Ighina) сред своите изобретения в лабораторията си. (ascensione.org)
Странните изобретения на Пиер Л. Игина

Сеизмични технологии, уреди за пречистване на околната среда и дори способност да се променя молекулната структура на организмите: светът на Пиер Луиджи Игина (PierLuigiIghina) е свят на непопулярна наука, където реалност и мистицизъм се сливат по начин, който е едновременно завладяващ и тревожещ.



Невъзможно е да се говори за този необикновен изобретател и мислител без да се спомене името на неговия учител и колега, изтъкнатият Гулиелмо Маркони – известен най-вече с разработката си на радиото, но също така и с редица други интересни нововъведения. Игина работи с Маркони до смъртта му през 1937 г и продължава усилията на учителя си, използвайки тайните, научени от него.

Игина не изобретява нищо толкова известно колкото радиото, но талантът му сътворява машини с дори още по-поразителни свойства, които малцина биха си представили, а още по-малко биха повярвали, че са възможни.

Изучавайки магнитните полета, през живота си Игина прави редица изобретения, базирани на атомните вибрации. Той работи и с взаимодействието на полета, намиращи се между Земята и слънцето, като използва енергията от тях за възстановяване на болни клетки.

Многобройните изобретения на Игина включват фундамент с пасивен резонанс, неутрализатор на земетресения и странен уред, наречен “Елиос”, за който се твърди, че пречиства всички хранителни вещества, намиращи се в малкото му поле на действие.

Но вероятно нито едно от тези странни изобретения не носи на Игина толкова удоволствие, колкото магнетичният стробоскоп. Той е възхитен от способността на уреда да смайва любопитните си наблюдатели в облачни дни.

През 1998 г международно известният журналист Маурицио Костанцо, отивайки на интервю с Игина, става свидетел на странна перка, кръжаща над скромния дом на изобретателя в Имола, Италия. Костанцо описва как постепенно в облаците се отворила дупка и започнала да расте с всяка минута. По-късно Игина признава, че това, което му дава най-голямо удовлетворение от необичайното му изобретение, са невинните усмивки на децата, които гледат как облаците се отдръпват като по магия.

Магнетичният стробоскоп – който може да бъде сравнен с Разпръсквателя на облаци на Вилхелм Райх – е със сигурност в състояние да изнесе величествено представление. Въпреки това, забележителното в работата на Игина е откритието на нещо, което никога дотогава не е вземано под внимание от науката – малката, неуловима, но и основна частица, наречена “атомен магнит”.

От кайсии на ябълки

През 40-те години на изследователската си дейност Игина влага всичките си усилия в задачата да класифицира вибрациите на частиците, открити във всеки атом в природата. Наблюдавайки нивото на светлинна абсорбция на тези миниатюрни частици, Игина се убеждава, че учените са направили грешка при формулирането на основната структура на атома. Той твърди, че е невъзможно да се изучава частица, намираща се в постоянно движение и да се създаде изображение, което не е погрешно.

В следствие на това Игина създава механизъм, който изолира всеки атом и е изграден от стени от различни атоми с намаляваща степен на абсорбция на светлината. Именно по време на тези изследвания (за които той проектира свой собствен микроскоп с увеличителна сила от 1.6 милиарда пъти) Игина открива магнитния атом – изключително енергична частица, съдържаща се във всяка органична материя.

След години на усилена лабораторна работа, Игина открива най-съществената страна на материята – факта, че атомите не трептят, а вибрират. Това откритие води до едно от по-необикновените му и поразителни изобретения – осцилатора за магнитни полета. Ученият открива, че ако успее да промени вибрирането на група частици, самото вещество се променя.

Следват редица удивителни опити, в които осцилаторът за магнитни полета играе главната роля. Веднъж Игина поставя апарата до кайсиево дърво и променя вибрирането на атомите, докато то постепенно става като това на ябълково дърво. (Той изучава предварително показателите на това вибриране). След 16 дни установява, че кайсиите почти напълно са се изменили в ябълки.

След този опит Игина изследва обсега на откритието си, като се осмелява да го приложи върху животни. Той променя вибрационното състояние на опашката на плъх, за да я измени, за четири дни, в опашка на котка.

Въпреки че плъхът умира след експеримента (най-вероятно тялото му не издържа на бързата молекулна промяна), това подтиква Игина да направи друг, още по-показателен експеримент. Като изучава вибрациите, съответстващи на здрава кост на заек, той възбужда атомите на счупен крак на друг заек, докато те се излекуват, което става за изключително кратко време.

Така Игина достига до извода, че при правилно изчисление и просто, постепенно изменение на вибрационните им показатели, болните клетки (в това число и раковите) на всеки могат да бъдат излекувани.

Накратко, Игина проектира машина, която твори чудеса. Въпреки дългия списък с негови изобретения и легендарните анекдоти за него, обаче, Игина никога не е признат за ортодоксален учен от академичната общност. Напротив, той бива пренебрегван или осмиван за дръзката си работа.

Все пак някои негови колеги признават гения му. “Фактът, че никой не вярва, е следствие от липсата на уреди, необходими за да разберем как точно става това”, казва ядреният учен Гилиано Препарата в защита на работата на Игина.

И докато трудът му не е оценен по-достойнство от научната общност като цяло, няколко негови колеги го признават за революционен пионер с велик принос в италианското национално наследство. Днес фондации, улици и конференции носят неговото име, а след смъртта му, работата на Игина спомага за нарастването на интереса към завладяващата му дейност.

Игина напуска този свят на 8 януари 2004 г, отнасяйки със себе си важно, макар и неразбрано наследство, в което науката граничи с магията. Но той оставя след себе си богатство от загадъчни идеи и непонятни артефакти, които безспорно дават вдъхновение за по-нататъшни изследвания.

Превод: Антоанета Ангелова


В първото видео доцент по атомна физика- Giuliano Preparata казва,че че е поразен от Игина и такива като него- не са шарлатани,че са хора с голям интелектуален капацитет,но на въпроса -как биха могли тези хора днес да докажат своите изобретения,доцента отговаря-нямат шанс!!
Дори  и Айнщаин не би имал шанс ,ако това не го разреши..,,великите сили"
Някакво друго обяснение???
Някой да не е разбрал..??
Всяко друго обяснение е излишно..
Съжалявам,че не можах да преведа видеото ,а и не знам да слагам надписи на български..защото доцента феноменално изказване в предаването..

тези видеа нямат точен адрес .затова ви ги показвам тук..не ми ги према системата..

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=padxowJmRlU&feature=fvwrel

И НАШАТА ТРАГЕДИЯ И СИ ПОМИСЛЕТЕ,КАКВО КАЗВА ТОЗИ..:

TUK
 S DVE DUMI..STQGAITE SE ZA...NAPADENIE....
http://www.youtube.com/watch?v=OPX-tfao8jk&feature=watch_response
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0OYH0ViQuUc






Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - много си се постарала, Милейди...
02.07.2012 23:07
да извадиш на лице тези малко известни факти...
дано прочетат тези от които зависи и да им
отдадат нужното внимание..
най-сърдечно...
цитирай
2. mileidi46 - Napravix,kakvoto mojax..
02.07.2012 23:30
mariniki написа:
да извадиш на лице тези малко известни факти...
дано прочетат тези от които зависи и да им
отдадат нужното внимание..
най-сърдечно...

ot nikogo ni6to ne zavisi ve4e,4oveka e murtuv..zavisi kak 6te se razrabotqt proektite mu ,ot kogo ..i v kakva nasoka..mai ni6to ne se izpolzva v polza na 4ove4estvoto,a protiv nego..
napravix go tozi posting,za6toto ima golqm interes kum li4nostta na Igina..
цитирай
3. djani - За "будната" Mileidi...
03.07.2012 08:36
В мистицизма, за хората, получили прозрение се казва, че са събудени. Нашата Mileidi е едно будно и добро съзнание, алтруистично даряващо ни с ежедневните си прозрения за всичка добро и лошо по света и в живота ни. Продължавай в същия дух! А за "скуадра адзура" - сори...
цитирай
4. mileidi46 - Blagodarq ti za ozenkata priqteliu..
03.07.2012 12:35
djani написа:
В мистицизма, за хората, получили прозрение се казва, че са събудени. Нашата Mileidi е едно будно и добро съзнание, алтруистично даряващо ни с ежедневните си прозрения за всичка добро и лошо по света и в живота ни. Продължавай в същия дух! А за "скуадра адзура" - сори...

Ama o6te ne sum se subudila..toku 6to stanax i piq kafe..i..pu6a kato,,durta ziganka"s lula..:))
za Adzurite se dosetix,za6toto ina4e italianzite 6tqxa da vzrivqt vuzduxa-sega sa tixi4ki..:))
Priqten den ti pojelavam ot surze.
цитирай
5. dedenze - Вселената е безкрайна.
03.07.2012 13:42
Знанията също. За ограничените човешки възможности, понаякога звучи и малко страшно. Представям си някой да сложи край жилището ми "магнитен" генератор и от мъж да стана гей, участвуващ в софийския парад !?
цитирай
6. mileidi46 - I tova moje da stane...:))
03.07.2012 14:19
dedenze написа:
Знанията също. За ограничените човешки възможности, понаякога звучи и малко страшно. Представям си някой да сложи край жилището ми "магнитен" генератор и от мъж да стана гей, участвуващ в софийския парад !?

nali znae6..nqma nevuzmojni ne6ta..ima samo opravdanie ot tezi,koito ne iskat da go napravqt..:(((
Pozdravi i blagodarq,4e se otbiva6!:)
цитирай
7. hronology - Много ценно.
03.07.2012 15:49
Благодаря!
цитирай
8. mileidi46 - I az blagodarq,4e se otbixte!!
03.07.2012 15:52
hronology написа:
Благодаря!

Priqten den i..pak zapovqdaite!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8322454
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031