Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2014 19:20 - Политическата коректност и Играта
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 2665 Коментари: 0 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тъмната страна на политическата коректност включва патриотизъм, консервативни мнения и религиозна отдаденост /да отдадеш личната си сила на външни божества/.

Светлата страна на политическата коректност включва омраза към престъпленията, отричане на преживяванията, безусловна любов и религиозна отдаденост /отдаване силата си на външни божества/.

И двете полярности говорят от името на своето божество. Те обаче трябва да се научат да говорят от свое име.

Тъмната страна изисква патриотизъм. Това се вижда при инвазията в Ирак. Тази война не беше обявена за Америка, а по други мотиви. Адолф фон Буш не е за Америка – той използва Америка. Този назначен, а не избран, президент прави хората на глупаци и нашата страна показа, че има много такива глупаци, любимци и фашисти в нея. Тъмните обичат да внушават на хората, че „любовта към страната” и „покорството пред правителството” са едно и също нещо. Не са. Така хората застават от страната на отбраняващите се. Тъмните знаят това и го използват. Привържениците на тъмните пък вярват на всичко, което им казва правителството. Те не са достатъчно духовно напреднали, за да си дадат сметка, че ги канят да се пързалят с шейни без да има сняг. Тъмната страна има много омраза в себе си и ако не могат да те управляват, те те мразят. Това е тяхното преживяване.

Светлата страна в САЩ много си пада по глупостите от типа „омраза към престъпленията”. В същност, престъплението си е престъпление. Няма нищо общо с негативните мисли на някого или на някоя група. Да налагаш еднообразие насила е част от мотивацията на последователните инкарнации. Да отричаш индивидуалността, даже ако тя противостои на онова, в което вярваш, е конформността на последователните инкарнации. Няма проблеми да мислиш каквото искаш, стига да уважаваш правото на другите да правят каквото искат при условие, че не те карат насила да правиш и ти същото.

И ДВЕТЕ полярности са в неравновесие. Това е природата на Играта. Единственият начин да отстраните полярностите е да ги смесите в едно. ТОВА е основният страх на полярностите. Идеята на либерализма е промяна. Идеята на консерватизма е стагнация. Вибрацията на промяната Е духовна. Това не бива да се бърка с „либерализма” на светлите, което не е едно и също нещо. Никоя от полярностите поотделно не е коректна, НО всяка полярност има елементи, които са коректни, когато се смесят с противоположната страна.

Докато успеете да стигнете баланса, вие ще и трябва да участвате в полярностите – както в Тъмната, така и в Светлата с всички произтичащи от това последици. И ДВЕТЕ полярности са некоректни. Ще можете да оцените това когато стигнете до баланса, където от всички най-много се цени индивидуалността. Междувременно, Играта продължава.

Вал  Валериан





Гласувай:
55



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1263570
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031